Kaldewei Comfort Select: Welness met een touch

Elektronische armatuur met bedieningspaneel voor comfortabel badgenot

Wie gunt zichzelf niet een heerlijk bad als kleine wellness-ontspanning tussendoor? Met de nieuwe Kaldewei Comfort Select is badplezier nu comfortabeler dan ooit te voren: Afgestemd op zijn designbaden uit het Avantgarde- en Ambiente-segment presenteert Kaldewei vanaf 2012 voor het eerst een elektronische armatuur, die de aan- en afvoer van het water, de watertemperatuur en de aansturing van de douche- of badfunctie digitaal en gebruiksvriendelijk regelt.

Het systeem van de Kaldewei Comfort Select bestaat uit drie componenten, die zich individueel met elkaar laten combineren: Een bedieningspaneel met elektronische besturingseenheid, een afvoer- en overloopgarnituur, en een bruisslang. Voor de vormgeving van de Kaldewei Comfort Select tekende het gerenommeerde bureau Phoenix Design, dat al vele jaren succesvol met Kaldewei samenwerkt en onlangs met de German Design Award 2012 werd onderscheiden.

Kaldewei Comfort Select bedieningspaneel met elektronische besturingseenheid
Het bedieningspaneel van de Kaldewei Comfort Select met elektronische besturingseenheid kan vlaksluitend in de rand van het bad worden geïntegreerd en biedt de mogelijkheid om voorafgaand aan de watertoevoer de gewenste temperatuur precies in te stellen. Vooringesteld op 38,5°C, of naar keuze warmer of kouder: Het water stroomt vanaf de allereerste seconde gelijkmatig op de gekozen temperatuur in het bad, die uiteraard ook tijdens het vullen via aantippen van de besturing in stappen van 0,5°C individueel kan worden aangepast. Om veiligheidsredenen is in eerste instantie een maximumtemperatuur van 43°C mogelijk, die echter via een speciale toetscombinatie naar max. 50°C kan worden verhoogd.

Kaldewei Comfort Select afvoer- en overloopgarnituur
Behalve de temperatuur wordt ook de aan- en afvoer van het water via het bedieningspaneel van de Kaldewei Comfort Select geregeld. Door de functiesymbolen op het verchroomde bedieningselement even aan te tippen kan het afloopdeksel worden geopend en gesloten. Het vullen van het bad is op twee manieren mogelijk: Ofwel via een gangbare, in de handel verkrijgbare externe badarmatuur of via een speciale Kaldewei Comfort Select afvoer- en overloopgarnituur met vulfunctie. Daarbij geschiedt de elektronisch geregelde toevoer van het water via een in de overloop geïntegreerde badinlaat.

Kaldewei Comfort Select bruisslang
Ook de douchefunctie met de Kaldewei Comfort Select bruisslang is vanaf het Comfort Select bedieningspaneel elektronisch regelbaar. De slang kan met een bruiskop naar keuze, passend bij de overige badinrichting, worden uitgerust en in de rand van het bad verzonken of buiten op het bad aansluitend worden gemonteerd, waardoor bij vrijstaande baden een bijzonder fraai 'eye catcher' effect ontstaat. De verzinkbare bruisslang scoort ook door zijn technische finesses, want deze biedt door de speciale slanguitvoering met afdrupinrichting een optimale restwaterlediging.

Functionaliteiten fraaie vormgeving perfect in harmonie
Voor het eerst presenteert Kaldewei met het Comfort Select System elektronisch geregelde armaturen voor zijn designbaden uit het Avantgarde- en Ambiente-segment. Kaldewei is erin geslaagd, de vanouds bekende puristische, strakke vormentaal van zijn kwaliteitsproducten ook bij de ontwikkeling van de Comfort Select consequent vast te houden – en heeft aldus een op zijn staal-emaille baden afgestemde accessoire ontworpen, waarin functionaliteit en vormschoonheid in perfecte harmonie zijn samengevoegd en dat zich bovendien snel en eenvoudig laat installeren.

Bron: Franz Kaldewei GmbH & Co. KG. Bewijsexemplaren worden op prijs gesteld.

zip nl PM comfort select
zip  |  3 MB
Kaldewei Comfort Select Bedienpanel 1
zip  |  2 MB
Kaldewei Comfort Select Bedienpanel 2
zip  |  3 MB
Kaldewei Comfort Select Ueberlaufgarnitur
zip  |  2 MB
Kaldewei Comfort Select Brauseschlauch
zip  |  4 MB
Kaldewei Comfort Select Brauseschlauch 2
zip  |  3 MB
Kaldewei Comfort Select Badewannenarmatur
zip  |  2 MB
< DIN A4
1 MB

Het bedieningspaneel van de Kaldewei Comfort Select met elektronische besturingseenheid kan vlaksluitend in de rand van het bad worden geïntegreerd en biedt de mogelijkheid om voorafgaand aan de watertoevoer de gewenste temperatuur precies in te stellen.

Source: © Kaldewei  |  press_A_3_1_1_Comfort_Select_Bedienpanel.jpg

< DIN A4
3 MB

Bij de Kaldewei Comfort Select afvoer- en overloopgarnituur met vulfunctie geschiedt de elektronisch geregelde toevoer van het water via een in de overloop geïntegreerde badinlaat.

Source: © Kaldewei  |  press_A_3_1_2_Comfort_Select_Bedienpanel.jpg

< DIN A4
1 MB

Ook de douchefunctie met de Kaldewei Comfort Select bruisslang is vanaf het Comfort Select bedieningspaneel elektronisch regelbaar. De slang kan met een bruiskop naar keuze, passend bij de overige badinrichting, worden uitgerust en in de rand van het bad verzonken of buiten op het bad aansluitend worden gemonteerd, waardoor bij vrijstaande baden een bijzonder fraai 'eye catcher' effect ontstaat.

Source: © Kaldewei  |  press_A_3_2_Comfort_Select_Ueberlaufgarnitur.jpg

< DIN A4
2 MB

Wie gunt zichzelf niet een heerlijk bad als kleine wellness-ontspanning tussendoor? Met de nieuwe Kaldewei Comfort Select armatuur is badplezier nu comfortabeler dan ooit te voren: Afgestemd op zijn designbaden uit het Avantgarde- en Ambiente-segment presenteert Kaldewei voor het eerst een elektronische armatuur, die de aan- en afvoer van het water, de watertemperatuur en de aansturing van de douche- of badfunctie digitaal en gebruiksvriendelijk regelt.

Source: © Kaldewei  |  press_A_3_3_1_Comfort_Select_Brauseschlauch.jpg

< DIN A4
1 MB
< DIN A4
1 MB