(NL)
Professionals
3D- en BIM-bestanden

DOWNLOADBARE 3D- EN BIM-GEGEVENS

 
Digitaal ontwerpen met KALDEWEI
 
Met KALDEWEI als partner kunt u vertrouwen op de allerhoogste zekerheid voor uw ontwerp.
 
Profiteer als architect of ontwerper van 3D-gegevens, BIM-gegevens en CAD-gegevens rechtstreeks van de merkfabrikant bij het ontwerpen, coördineren en implementeren van uw projecten.

Ontdek alle 3D-tekeningen, BIM-bestanden en 2D-gegevens voor onze KALDEWEI ligbaden, douches en wastafels. Onze 3D-gegevens bevatten vormen en afmetingen voor geometrische modellen. Onze BIM-gegevens daarentegen zijn geschikt voor BIM-modellen waarin alle informatie voor de daadwerkelijke implementatie in gebouwen vermeld staat.
Gebruikt u een CAD-systeem voor uw projectrealisatie? Geen probleem. Ook voor uw CAD-software bieden wij u de benodigde gegevens als download aan.

 

UW VOORDELEN MET BIM-GEGEVENS VAN KALDEWEI:

  • Zeer eenvoudig te gebruiken: zoek de gewenste gegevens op en download ze gebundeld voor uw individuele ontwerp.
  • Altijd actueel: omdat wij de gegevens rechtstreeks aanbieden, beschikt u altijd digitaal over de meest actuele gegevens.

 

BESTANDSFORMAAT

De gegevens zijn beschikbaar in de gangbare formaten .rfa (Revit) en .gsm (ArchiCAD). Voor renderings of 3D-visualisaties kunt u de beschikbare .3ds en .max (3ds Max), .skp (Sketch’up), .vwx (Vectorworks) en .alto (Artlantis) gegevens gebruiken. Het basisproduct is altijd gemodelleerd met de verplichte zichtbare delen zoals afvoer en overloop. Zo kunt u de gegevens nog eenvoudiger gebruiken bij uw dagelijkse ontwerpwerkzaamheden.
 

BIM-KNOW-HOW

MEER INFORMATIE OVER BUILDING INFORMATION MODELING
 

WAT IS BIM?

Building Information Modeling (in het kort: BIM) staat voor modellering van gebouwgegevens. Het is een methode waarmee met behulp van software het ontwerp, de coördinatie en de implementatie van gebouwen wordt geoptimaliseerd. De kern van BIM wordt gevormd door de creatie van digitale modellen met alle relevante project- en productspecifieke gegevens. De 3D-modellen bevatten bovendien extra informatie, zoals kosten en afspraken.

 

WAAROM BUILDING INFORMATION MODELING?

Het gebruik van BIM maakt een projectoverstijgende, computergestuurde planning mogelijk, die alle partijen in een bouwproject met elkaar verbindt. De wederzijdse informatiestroom verbetert de communicatie en zorgt voor meer ontwerpzekerheid en kostenefficiëntie. De wisselwerking tussen architectuur en gebouwentechniek is zo transparant mogelijk waardoor vroegtijdig rekening kan worden gehouden met wijzigingen in het proces.

 

DIGITAAL BOUWEN OP HET HOOGSTE NIVEAU: BOUWBRANCHE ONTMOET DIGITALISERING

BIM geldt vandaag de dag in toenemende mate als standaard voor de projectplanning, -coördinatie en kostencontrole in de bouw. Ook internationaal wint BIM steeds meer aan betekenis. In landen als Groot-Brittannië, Noorwegen, de VS en Nederland is het gebruik van BIM reeds wijdverbreid en is het deels ook voorgeschreven bij openbare aanbestedingen. De holistische aanpak van BIM wordt tegen de achtergrond van het „Green Building“-concept en de groeiende eisen op het gebied van duurzaamheid steeds belangrijker, aangezien de BIM-methode relevante informatie in de totale levenscyclus van een gebouw beschikbaar maakt.

BIM BIJ KALDEWEI

KALDEWEI stimuleert actief de innovatieve Building Information Modeling-technologie voor de constructie van objecten en ondersteunt ontwerpers en architecten in een nauwe samenwerking.

Als sinds 2016 houdt KALDEWEI zich als één van de eerste sanitairfabrikanten bezig met het toekomstige thema Building Information Modeling en biedt het ontwerpers en architecten uitgebreide ondersteuning met digitale gegevens voor de belangrijkste softwaretoepassingen. Sinds eind november 2016 kunnen de BIM-gegevens van KALDEWEI worden gedownload.