(NL)
Planning
Referenties

VILLA VAN JOHANN EN LENA KÖNIG

Berlijn

VILLA VAN JOHANN EN LENA KÖNIG

Het populaire galeriehoudersechtpaar uit Berlijn heeft - altijd stijlvast - gekozen voor wastafels en een ligbad uit hoogwaardig geëmailleerd staal.

Berlijn is een metropool van moderne architectuur. Gerestaureerde villa's uit de „Gründerzeit“ staan naast Bauhaus-concepten zoals bijvoorbeeld in de „Witte stad“, ontworpen en gepland door Otto Rudolf Salvisberg. De Zwitserse architect werkte tussen 1905 en 1930 in Duitsland en zette in Berlijn trendsettende gebouwen neer volgens de Bauhaus-gedachte. Hierbij ontstond ook een kleine nederzetting in het stadsdeel Wilmersdorf. Een van de twee directiewoningen is onlangs door de galeriehouder Johann König en zijn vrouw, kunsthistorica Lena König, uitverkozen als hun nieuwe privéwoning in de hoofdstad. In het kader van de renovatie zijn de badkamers uitgerust met geëmailleerde badkameroplossingen van KALDEWEI. Hierbij werd gebruik gemaakt van twee wastafels en een ligbad uit de serie Puro en het elegante douchevlak Conoflat.

Al sinds 2017 werd de Wilmersdorfer villa verbouwd voor het huidige gebruik als gezinswoning. De in de loop van decennia uitgevoerde verbouwingen werden liefdevol teruggedraaid en de begane grond werd aangepast. In de badkamer hebben de Königs met KALDEWEI heel bewust gekozen voor een moderne en actuele inrichting. „Naast het duurzaamheidsaspect en de levensduur van de grondstof geëmailleerd staal, vinden wij de heldere vormtaal van de producten en de functionaliteit bijzonder interessant“, legt Lena König uit.

VILLA VAN JOHANN EN LENA KÖNIGVILLA VAN JOHANN EN LENA KÖNIGVILLA VAN JOHANN EN LENA KÖNIGVILLA VAN JOHANN EN LENA KÖNIGVILLA VAN JOHANN EN LENA KÖNIGVILLA VAN JOHANN EN LENA KÖNIG
Architect:

Anne König

KALDEWEI products:

2 PURO wastafels, PURO ligbad, CONOFLAT douchevlak

Town/city:Berlijn

Terug naar overzicht