(NL)
Planning
Referenties

KLOOSTERRUÏNE Napels

Napels

KLOOSTERRUÏNE Napels

Vanaf het terras zweeft de blik over wijngaarden, olijfgaarden en citroenbomen, verder over de „onderstad“ van Napels naar de Vesuvius, de haven en de Golf van Napels naar het eiland Capri. In dit unieke landschap op de Vormero-heuvel hebben Giovanni en Janine hun droom van een eigen huis waargemaakt; ze kochten een kloosterruïne uit de 14e eeuw, voerden een grondige restauratie van het gebouw uit en richtten het in met een stijlvaste mix van modern en tijdloos design.

Ondersteuning bij de uitvoering van hun voorstellingen kregen de opdrachtgevers van de in historisch erfgoedprojecten gespecialiseerde architect Antonio Gravagnuolo en de Duitse interieurdesigner Stephan Pöppelmann. Samen met hen ontstond een individueel woongebouw, dat verleden en heden vakkundig met elkaar verbindt.

„De moderne badkamer is een multifunctionele ruimte met zeer hoge designeisen. De harmonieuze versmelting van architectuur, design, functionaliteit en perfect licht zorgt voor een optimale oplossing in de badkamer“, beschrijft Stephan Pöppelmann het designconcept van de badkamer. De designer liet zich bij de inrichting van de ruime badkamer inspireren door de karakteristieke gewelven van het voormalige klooster. „We werden overtuigd door de natuurlijke, klassieke en tegelijkertijd moderne vormen van KALDEWEI. Omdat we in de badkamer een gewelfd plafond hebben, wilden we deze vorm in het ligbad en de wastafel laten terugkomen. Daarom hebben we gekozen voor de opzetwastafel Centro, waarbij de ronde vorm aan de binnenkant terugkomt, en voor het ligbad Meisterstück Classic Duo Oval“, legt Janine het achterliggende idee uit. Het bad is met zijn naadloze bekleding uit superieur geëmailleerd KALDEWEI staal het klassieke archetype van een vrijstaand ligbad. Purisme en bescheiden elegantie straalt ook de door Anke Salomon ontworpen opzetwastafel Centro uit met zijn ruime legvlak.

Het KALDEWEI trio in de badkamer wordt gecompleteerd met de gelijkvloerse douche Scona in bescheiden Parelgrijs mat. Dit douchevlak voegt zich harmonieus in de kleurrijk betegelde vloer in en grijpt met de in het midden geplaatste ronde afvoerdeksel uit geëmailleerd staal ook terug op de vorm van het gewelf. In het gastentoilet overtuigt de ruimtebesparende wandwastafel Cono. Karakteristiek designelement van de hoekige wastafel is het vierkante, geëmailleerde afvoerdeksel. „Met de KALDEWEI badkameroplossingen uit geëmailleerd staal hebben we een Perfect Match tussen product en ruimtelijke architectuur gecreëerd“, aldus een enthousiaste Stephan Pöppelmann.

KLOOSTERRUÏNE NapelsKLOOSTERRUÏNE NapelsKLOOSTERRUÏNE NapelsKLOOSTERRUÏNE NapelsKLOOSTERRUÏNE Napels
Opening:

2019

KALDEWEI products:

Ligbad MEISTERSTÜCK CLASSIC DUO OVAL
Opzetwastafel CENTRO
Douchevlak SCONA in Parelgrijs mat uit de Coordinated Colours Collection
Opzetwastafel CONO

Town/city:Napels

Terug naar overzicht