(NL)
scroll

Bryan Adams X KALDEWEI

De nieuwe start na maanden van lockdown viert de kunstminnende onderneming KALDEWEI samen met de fotograaf Bryan Adams. De muzikant en fotograaf zet hiervoor de nieuwe douchevloer SUPERPLAN ZERO met balletdansers indrukwekkend in scène.

Een choreografie van precisie en elegantie

KALDEWEI heeft voor de tweede keer samengewerkt met Bryan Adams. De wereldberoemde fotograaf en muzikant slaagt erin om esthetische bewegingen op een „bühne“ uit geëmailleerd staal op unieke wijze vast te leggen. Voor zijn opwindende foto's werkt hij samen met persoonlijkheden uit de wereld van het ballet. De dansvorm geldt als één van de zwaarste disciplines ter wereld. Het duurt jaren voordat de passen en poses precies en elegant kunnen worden uitgevoerd. Hierdoor werd het een ontmoeting van gelijkgestemden. Want de aandacht voor detail en perfectie speelt van idee tot marktintroductie ook een centrale rol bij de creatie van badkamerobjecten uit geëmailleerd staal. 

 

Download Press Kit   SUPERPLAN ZERO

 

In zes motieven werden de door de gerenommeerde Canadese choreograaf Eric Gauthier, de danseressen Arielle Martin en Tatiana Martinez evenals de solist Federico Spallitta voor de camera geplaatst.

Na een lange pauze, het gevolg van de pandemie, was de sfeer in de Berlijnse studio doordrenkt met positieve energie. De kracht en elegantie van de bewegingen heeft Bryan Adams op uiterst esthetische wijze weten vast te leggen. De foto's, die de fantasie prikkelen, tonen slechts een deel van de lichamen waarvoor de KALDEWEI douchevloer — terughoudend en elegant ingebed— de bühne vormt.

De aanblik van de krachtige benen van het dansersviertal haalt zo ook de zinnelijke zorgeloosheid van het douchemoment naar de voorgrond.

Bryan Adams:

 

„Het was een groot genoegen om 

weer samen te werken met KALDEWEI

en de elegantie van de balletdansers

op een unieke bühne vast te leggen“,

 

aldus het commentaar van de Canadese fotograaf en muzikant op zijn werk.

 

 

KALDEWEI verheugt zich deze zomer zeer over de voortgezette samenwerking met Bryan Adams, die in 2020 begon met het fotograferen van de wastafelschalen Ming en Miena begon, waarin de boodschap van verbondenheid door hygiëne op de voorgrond stond. De Canadese rockmuzikant, die al meer dan twee decennia een internationaal gevraagde fotograaf is en in Berlijn zijn in 2003 gelanceerde „ZOO Magazine“ publiceert, heeft in deze periode samen met kunst- en fotografie-uitgeverij Steidl vier omvangrijke fotoboeken uitgebracht. Onlangs nog maakte Bryan Adams de foto's voor de gerenommeerde, in gelimiteerde oplage verschijnende en zeer begeerde Pirelli-kalender 2022.

 

Superplan Zero

 

De nieuwe douchevloer van KALDEWEI, Superplan Zero, valt op doordat deze absoluut gelijkvloers is. Zero drempels, zero randen en zero compromissen dankzij een veelvoud aan kleuren en afmetingen. Eveneens zero omdat KALDEWEI bij de ontwikkeling van het product de klantwens centraal liet staan en niet alleen een elegante badkamervloer-charmeur heeft ontworpen, maar deze ook in een nieuw, geoctrooieerd productieproces produceert. De basis is geëmailleerd staal: luxueus vanwege het glasoppervlak en de designmogelijkheden en bovendien door en door duurzaam vanwege een absoluut lange levensduur en 100 procent circulariteit. De Superplan Zero, die opvalt door de elegante lijnvoering, werd ontwikkeld door de meermaals onderscheiden Berlijnse productdesigner Werner Aisslinger.

 

Nu ontdekken

De SUPERPLAN ZERO is van drie zijden drempelloos te betreden en voegt zich zonder hoogteverschil in het totaalbeeld van de vloer in.

Heldere randen en scherpe hoekradii voor minimale voegen en een uniforme look.

Minimalistisch design.

Dankzij de zeer dicht bij de wand liggende afvoer ontstaat een doorlopend en gelijkvloers vlak waardoor het veilig staan wordt gegarandeerd.

 

55 afmetingen en de KALDEWEI kleur- en oppervlakvariaties.

Minder opbouwhoogte voor eenvoudige, gelijkvloerse inbouw.

 

De SUPERPLAN ZERO is een gelijkvloers meesterwerk uit duurzaam geëmailleerd staal. De drempelloze toegang en de uiterst precieze hoekradii laten het elegante douchevlak stralen ten opzichte van de tegels. Een extra royaal stavlak met nauwelijks waarneembaar afschot en de dicht bij de wand geplaatste afvoer garanderen bijzonder douchegenot. Bovendien voldoet het omvangrijke assortiment aan afmetingen en kleuren aan bijna alle wensen qua vormgeving en individualisering. Ook de professional is volledig overtuigd dankzij de tijdbesparende inbouw met de KALDEWEI installatiesystemen en de lage opbouwhoogte - zelfs bij grootformaat douches.
 

 

SUPERPLAN ZERO