(NL)
Pers
Actueel
Detail
The Gritti Palace, Venetië: Hotelicoon laat zijn gasten in luxe baden

The Gritti Palace, Venetië: Hotelicoon laat zijn gasten in luxe baden

Ahlen, april 2014. – The Gritti Palace Hotel in Venetië is een vijf sterren-domicilie van de Starwood Hotels & Resorts Luxury Collection. Reeds aan het begin van de twintigste eeuw was het de favoriete bestemming van tal van beroemdheden: Ernest Hemingway beschreef The Gritti Palace ooit als „het beste hotel in een stad, gevuld met zoveel meer schitterende hotels“. Het in het jaar 1525 gebouwde Palazzo Gritti, toenmaals de privéresidentie van de familie Gritti en later van de ambassadeurs van het Vaticaan in Venetië, is een van de vele overgebleven historische adellijke paleizen van de lagunestad. Na uitgebreide renovatiewerkzaamheden straalt het gebouw in geheel nieuwe glans. In de badkamers bieden exclusieve KALDEWEI ligbaden van de series Classic Duo en Puro de garantie dat de gasten van The Gritti Palace ook in pure luxe kunnen baden.

Met een bouwduur van 15 maanden, een work force van meer dan 1000 mensen en de totale kosten van 35 miljoen euro trok de renovatie van The Gritti Palace uitzonderlijk veel aandacht in de Italiaanse lagunestad. Na de ombouw beschikt het hotel nu over 82 gastenkamers, waaronder 21 schitterende suites, waarvan de interieurs geïnspireerd zijn op de geschiedenis en de culturele erfenis van Venetië, waarbij beroemde persoonlijkheden zoals Ernest Hemingway, Peggy Guggenheim en Somerset Maugham niet vergeten zijn.

Exclusief domicilie met een magisch uitzicht over Venetië

De luxe ten top is de unieke, twee verdiepingen tellende Redentore-Terrazza-Suite met haar spectaculaire dakterras van 250 vierkante meter waar zich een fantastisch panorama-uitzicht over de stad ontvouwt. Voor de uitzonderlijk fraaie inrichting tekende Chuck Chewning van Donghia, Inc., die met veel liefde voor de details de unieke sfeer van het hotel weer tot leven heeft gewekt. Zo werden in The Gritti Palace vijftien verschillende soorten Carrara-marmer toegepast en op traditionele wijze verwerkt. Het vakmanschap van de meest gerenommeerde Venetiaanse handwerkslieden stond garant voor een authentieke restauratie van de schitterende meubels, stoffen en accessoires.

Badinrichting op het hoogste niveau

Ook de badkamers, volmaakt passend bij de stijlvolle inrichting van de gastenkamers, belichamen luxe op het allerhoogste niveau. Deze werden uitgerust met ligbaden van kostbaar, speciaal geëmailleerd KALDEWEI-staal: aan de pen van het Italiaanse designbureau Sottsass Associati ontsproten zijn de modellen Classic Duo Oval, die – bijzonder fraai in marmer verzonken – een ongekend exclusieve badbeleving garanderen. De ligbaden Puro zijn ontworpen door het KALDEWEI Design Center en staan, afhankelijk van het kamertype, in drie verschillende afmetingen ter beschikking: van 160 x 70 cm tot en met comfortabele 180 x 80 cm. Alle KALDEWEI ligbaden in The Gritti Palace zijn uitgevoerd met een antislip-emaillering en voorzien van de onderhoudsvriendelijke oppervlakteveredeling KALDEWEI pareleffect.

KALDEWEI, de ideale partner voor Hoteliers

KALDEWEI is de ideale partner voor hotels met hoge design- en kwaliteitsmaatstaven. De producten van de premium-fabrikant overtuigen door hun exclusief design en uitzonderlijke materiaaleigenschappen. Alle ligbaden, douchebakken en geëmailleerde douchevlakken zijn van kostbaar, speciaal geëmailleerd KALDEWEI staal vervaardigd. Dit materiaal is zo bestendig dat het oppervlak ook na vele jaren van intensief gebruik absoluut geen gebruikssporen vertoont. Behalve door zijn uitzonderlijke goede hygiëne-eigenschappen overtuigt geëmailleerd staal van KALDEWEI bovendien door zijn gemakkelijke en snelle reiniging, die agressieve schoonmaakmiddelen geheel overbodig maakt. Daarmee biedt het merk KALDEWEI hoteliers en investeerders esthetische en veilige productoplossingen – met maar liefst 30 jaar garantie.

Bron: Franz KALDEWEI GmbH & Co. KG. Bewijsexemplaren worden op prijs gesteld.

nl PM The Gritti Palace Venedig
doc  |  1 MB
Gritti Palace pics only
zip  |  31 MB
> DIN A4
3 MB

De Redentore-Terrazza-Suite is een spectaculaire suite op twee etages. De suite beschikt over een weergaloos en in heel Venetië uniek dakterras van 250 vierkante meter.

Source: © The Gritti Palace  |  press_01_Gritti_Palace.jpg

< DIN A4
5 MB

Ooit familieresidentie van de Doge Andrea Gritti: Het Palazzo uit de 16de eeuw met uitzicht over het Canal Grande.

Source: © The Gritti Palace  |  press_02_Gritti_Palace.jpg

> DIN A4
5 MB

Reeds aan het begin van de twintigste eeuw was The Gritti Palace de favoriete bestemming van tal van beroemdheden: Ernest Hemingway beschreef het ooit als „het beste Hotel in een stad, gevuld met zoveel meer schitterende hotels“.

Source: © The Gritti Palace  |  press_03_Gritti_Palace.jpg

> DIN A4
4 MB

De Patron-Grand-Canal-Suites zijn vernoemd naar beroemde persoonlijkheden uit de wereld van de kunst, design en literatuur. Afgebeeld: de schitterende badkamer met het door Sottsass Associati ontworpen Classic Duo Oval ligbad van KALDEWEI.

Source: © The Gritti Palace  |  press_04_Gritti_Palace.jpg

> DIN A4
4 MB

Deze suites dragen de namen van de zes stadskwartieren of districten van de historische stadskern van Venetië. Ook de badkamers werden ingrijpend gerenoveerd. Afgebeeld: het in marmer ingelaten ligbad Classic Duo Oval van KALDEWEI.

Source: © The Gritti Palace  |  press_05_Gritti_Palace.jpg

> DIN A4
5 MB

KALDEWEI is de ideale partner voor hotels met hoge design- en kwaliteitsmaatstaven. De producten van de premium-fabrikant overtuigen door hun exclusief design en uitzonderlijke materiaaleigenschappen.

Source: © The Gritti Palace  |  press_06_Gritti_Palace.jpg