(NL)
Pers
Actueel
Detail
Natuurlijk- zinnelijke vormentaal

Natuurlijk- zinnelijke vormentaal

Ahlen, maart 2015. – Samen met Anke Salomon heeft KALDEWEI een nieuwe badcollectie ontwikkeld. De in de branche ervaren designster Anke Salomon ontwierp maar liefst drie productlijnen, stuk voor stuk gekarakteriseerd door een natuurlijk-zinnelijke vormentaal. „Vanaf de precies getekende badrand loop het materiaal zacht glooiend naar binnen toe af“, beschrijft Salomon de onvergelijkelijke esthetiek van het design. Het resultaat vormen het ligbad Incava, het Meisterstück Incava en de modellijn Silenio, bestaande uit ligbad en wastafel.

Authentiek, harmonieus, zinnelijk: Als bij een doek, waarin zich een zachte kom vormt, verlopen de contouren van de binnenruimte in de KALDEWEI ligbaden en wastafels van Anke Salomon. En toch verschillen de ontworpen productseries onderling duidelijk door hun karakteristieke designkenmerken, zoals bijvoorbeeld de individuele hoekradii, randhoogten en afwijkend vormgegeven afvoeren.

KALDEWEI Meisterstück Incava
Het vrijstaande ligbad Meisterstück Incava van designster Anke Salomon kenmerkt zich door een bijzonder smalle badrand en de volstrekt unieke, conische contour van zijn geëmailleerde bekleding. Beide elementen verlenen het ligbad een uitzonderlijke lichtheid. Het contrast tussen de vloeiend gevormde binnenruimte en de geometrische buitenvorm schept door de subtiele spanning tussen rechtlijnige en zacht gebogen lijnen een elegantie van een ongekende dimensie. De in de kleur van het bad geëmailleerde afvoer en overloop brengen grote liefde voor het detail tot uitdrukking en onderstrepen de uniforme materialiteit van het uit speciaal geëmailleerd staal vervaardigde ligbad. Dat maakt het KALDEWEI Meisterstück Incava tot een onvergelijkelijk designobject voor de badkamer.

KALDEWEI Incava
De inbouwvariant Incava voldoet in dezelfde mate aan allerhoogste eisen. De vloeiend vormgegeven binnenruimte met twee bijzonder ruime rugpartijen loopt uit in een markante, 50 mm hoge badrand. Ruime hoekradii versterken de bekoorlijke, zachte vormentaal van het bad en verlenen dit een totaal nieuw, eigen karakter. Evenals bij het Meisterstück wordt het harmonieuze design afgerond door een in de badkleur geëmailleerde afvoer en overloop.
 
KALDEWEI Silenio
Met de productfamilie KALDEWEI Sileno laten ligbad en wastafel zich bijzonder fraai en harmonieus combineren. Ook Silenio onderscheidt zich door een bijzonder zachte lijnvoering in de binnenruimte. Karakteristiek zijn hier de vlakke badrand van slechts 20 mm en de bijzonder spitse hoekradii. Daardoor versmelt het ligbad Silenio optisch volledig met de badkamer. Het natuurlijke design van het ligbad Silenio keert terug in de bijpassende Silenio wastafels. De van beide kanten volkomen gelijkmatig naar binnen lopende contouren monden uit in een zachte kom, die een spannend contrast vormt met steil aflopende achterpartij van de wastafel en het bijzonder royaal bemeten aflegvlak. Dat schept meer dan voldoende ruimte voor armaturen en accessoires.
 
Met de nieuwe productseries Incava en Silenio breidt KALDEWEI zijn productportefeuille uit met nieuwe modellen, wier zachte, zinnelijke vormen het karakteristieke element zijn. „De natuurlijke, vloeiende esthetiek, gecombineerd met het duurzame, solide en speciaal geëmailleerde KALDEWEI staal vormt een bijzonder spannend arrangement van design en materiaal“, benadrukt Anke Salomon.

Bron: Franz KALDEWEI GmbH & Co. KG. Bewijsexemplaren worden op prijs gesteld.


6 KALDEWEI PR Incava Silenio
doc  |  6 MB
6 KALDEWEI PR Incava Silenio
zip  |  22 MB
DIN A4
4 MB

Samen met Anke Salomon heeft KALDEWEI Silenio een nieuwe badcollectie ontworpen: Karakteristieke bijzonderheid is een natuurlijke en zinnelijke vormentaal, die het ligbad Incava, het Meisterstück Incava en de modellijn Silenio – bestaande uit ligbad en wastafel– een onvergelijkelijke esthetiek verleent.

Source: © KALDEWEI  |  6_1_KAL_Silenio.jpg

DIN A4
5 MB

De in de branche ervaren designster Anke Salomon heeft maar liefst drie KALDEWEI productlijnen ontworpen: „Tijdens de samenwerking met KALDEWEI heb ik daar een team leren kennen, dat met liefde voor het product, passie voor het materiaal geëmailleerd staal en een enorm gevoel voor kwaliteit producten voor de badkamer ontwikkelt. Voor mij als ontwerpster is dat natuurlijk een fantastische ambiance. Ik verheug me er enorm op, om samen met dit team kwalitatief hoogwaardige designobjecten te mogen realiseren, waar mensen vele jaren enthousiast van mogen gaan genieten."

Source: © KALDEWEI  |  6_2_KAL_Silenio.jpg

< DIN A4
1 MB
< DIN A4
2 MB
DIN A4
3 MB
DIN A4
3 MB
< DIN A4
1 MB
< DIN A4
2 MB
< DIN A4
402 KB