(NL)
Pers
Actueel
Detail
KALDEWEI Nexsys driemaal onderscheiden voor excellent design

KALDEWEI Nexsys driemaal onderscheiden voor excellent design

KALDEWEI, Ahlen, april 2019. – Het jaar ging spectaculair van start voor KALDEWEI: de expert op het gebied van gelijkvloerse douches sleepte drie felbegeerde designprijzen in de wacht voor de buitengewone esthetiek en innovatie van zijn eerste geëmailleerde douchevlak met afvoergoot. Na twee „ICONIC AWARDS“ in het afgelopen jaar werd aan de KALDEWEI Nexsys nu ook de prijs „Good Design Award 2018“, „iF DESIGN AWARD 2019“ en „German Design Award 2019“ toegekend.

In maart presenteerde KALDEWEI op de ISH, de leidende vakbeurs voor de branche, voor het eerst de nieuwe duizenden designmogelijkheden voor het douchevlak Nexsys dankzij nieuwe maten en kleuren en elegante designstrips. Het moderne douchevlaksysteem is verkrijgbaar in 17 kleuren, 20 afmetingen en met drie oppervlakken. Architecten en opdrachtgevers kunnen bij het hart van de Nexsys, de designstrip, kiezen uit vijf verschillende uitvoeringen, waaronder als highlight voor winnaars: de uitvoering in glanzend goud. „We zijn erg blij met de onderscheidingen“, aldus Arndt Papenfuß, directeur Marketing bij KALDEWEI. „Met de nieuwe onderscheidingen draagt de Nexsys nu dubbel goud en is de titel, Design at its best‘ absoluut terecht.“ Uiterst elegant is de Nexsys in de uitvoering met de strip in glanzend goud in combinatie met donkere elegante tinten van de KALDEWEI Coordinated Colours Collection zoals lavazwart mat of Woodberry brown mat.

Flexibel, zoals het een winnaar betaamt
De KALDEWEI Nexsys combineert het beste van twee werelden - alle voordelen van een geëmailleerd, voegenvrij douchevlak en het moderne design van een gootdouche. Het douchevlak uit superieur geëmailleerd KALDEWEI staal heeft geen struikelranden en dankzij een grote keus in sanitair- en exclusieve mattinten kan het perfect worden afgestemd op de vloer. De Nexsys laat zich hierbij uiterst fraai integreren in het rasterpatroon van hoogwaardige vloertegels in de populaire XXL-formaten. Hierbij wordt de douche optisch een tegel en de tegel een douche, zodat de functie op het eerste gezicht niet langer meteen herkenbaar is.

Over de onderscheidingen
De in 1950 in Chicago opgerichte Good Design Award is wereldwijd de oudste designprijs en wordt uitgereikt door het Chicago Athenaeum, museum voor architectuur en design, in samenwerking met het European Centre of Architecture, Art, Design and Urban Studies. Kwalitatief hoogwaardige producten, die overtuigen in vorm, functie en esthetiek, worden geëerd. De German Design Award wordt uitgereikt door de Duitse Raad voor Vormgeving en onderscheidt innovatieve inzendingen uit het product- en communicatiedesign. De iF DESIGN AWARD wordt uitgeloofd in Hannover en Sjanghai (iF China). Een internationale jury van deskundigen beoordeelt en bekroont ontwerpen uit alle disciplines, van productdesign tot binnenhuisarchitectuur. Hierbij worden producten onderscheiden die functionaliteit, comfort en esthetiek weten te verenigen en die voldoen aan bijzondere uitdagingen op het gebied van innovatie.

 

Bron: Franz KALDEWEI GmbH & Co. KG. Bewijsexemplaren worden op prijs gesteld.

Tekst
docx  |  2 MB
Alle afbeeldingen
zip  |  5 MB

2 MB

De KALDEWEI Nexsys combineert het beste van twee werelden - alle voordelen van een geëmailleerd douchevlak en het moderne design van een gootdouche. Een uiterst elegante winnaar is de Nexsys in de donkere elegante tinten van de KALDEWEI Coordinated Colours Collection, zoals hier: lavazwart mat, in combinatie met een strip in metaallook (hier: glanzend goud).

Source: © KALDEWEI  |  1_KALDEWEI_Nexsys_lavazwart_goudstrip.png


2 MB

Het moderne douchevlaksysteem Nexsys is verkrijgbaar in 17 kleuren, 20 afmetingen en met drie oppervlakken. Architecten en opdrachtgevers kunnen bij het hart van de Nexsys, de designstrip, kiezen uit vijf verschillende uitvoeringen, waaronder als highlight voor winnaars: de uitvoering in glanzend goud.

Source: © KALDEWEI  |  2_KALDEWEI_Nexsys_alpinewit_goudstrip.png

DIN A4
1 MB

Het douchevlak kan perfect worden geïntegreerd in het rasterpatroon van hoogwaardige vloertegels in de populaire XXL-formaten. Hierbij wordt de douche optisch een tegel en de tegel een douche, zodat de functie op het eerste gezicht niet langer meteen herkenbaar is.

Source: © KALDEWEI  |  3_KALDEWEI_Nexsys_Woodberry-brown_goudstrip.png


599 KB

De KALDEWEI Nexsys overtuigt door zijn grote kleurvariatie: vier geliefde sanitairkleuren en 12 exclusieve mattinten uit de Coordinated Colours Collection vormen een aanvulling op het klassieke alpinewit. Hiermee kan het geëmailleerde douchevlak harmonieus worden geïntegreerd in de rest van het badkamerontwerp of contrastrijk als echte highlight worden ingezet.

Source: © KALDEWEI  |  4_KALDEWEI_Nexsys_kleurvariaties.png


116 KB

244 KB