(NL)
Pers
Actueel
Detail
Bij het douchen energie en CO2 besparen – zo eenvoudig gaat dat

Bij het douchen energie en CO2 besparen – zo eenvoudig gaat dat

 

KALDEWEI, Ahlen, maart 2023 – De nieuwe design-douchegoten van KALDEWEI beloven architecten en opdrachtgevers een verfijnde esthetiek en eenvoudige bediening voor een bliksemsnelle reiniging. Maar onder de merk-douchegoot in exclusieve oppervlakken is zich naar wens een extra feature verborgen waarmee de energiebehoefte voor het douchebad merkbaar wordt verminderd. De goot in de uitvoering “Heatrecovery” heeft een warmtewisselaar die volledig en voor de gebruiker onzichtbaar in het afvoerkanaal is geïntegreerd. Zo wordt energie bespaard en ontstaat er minder CO2.

Een feest voor de zintuigen – een aanwinst voor de duurzaamheid

Voor warm water is bijna evenveel energie nodig als voor verwarmen. Alleen al voor het douchen is tot 80 procent van al het warme water nodig. Maar hoewel sinds jaar en dag de focus ligt op ontwikkelingen om efficiënter en energiebesparender te verwarmen, stroomt er nog steeds veel warm water gewoon onbenut de afvoer in. Maar dat hoeft niet zo te zijn! De nieuwe KALDEWEI douchegoot „FlowLine Heatrecovery“ gebruikt de warmte van het wegstromende douchewater om daarmee het koude leidingwater op weg naar de douchearmatuur te verwarmen. Een in de afvoer geïntegreerde warmtewisselaar zorgt zo voor een efficiënte warmteterugwinning. Geheel met duurzaamheid in gedachten hoeft voor een aangenaam warme douchetemperatuur aanzienlijk minder warm water te worden bijgemengd. Dat bespaart veel energie, verlaagt merkbaar de kosten en verkleint de CO2-voetafdruk.

De nieuwe KALDEWEI douchegoten zijn ontworpen door de internationaal gerenommeerde Studio Aisslinger en voldoen aan de hoogste design-eisen. Een geoctrooieerde bediening voor het eenvoudig openen en sluiten van de afdekking, grote flexibiliteit bij de positionering van de goot en het grote aantal maten zijn verdere overtuigende argumenten. En met exclusieve kleuren en oppervlakken wordt de merk-goot een waar pronkstuk in de badkamer. 

 

Bron: Franz KALDEWEI GmbH & Co. KG. Bewijsexemplaren worden op prijs gesteld.

 

Tekst
docx  |  3 MB
Alle afbeeldingen
zip  |  3 MB

1,010 KB

Onder de merk-douchegoot KALDEWEI FlowLine Heatrecovery in exclusieve oppervlakken is naar wens een extra feature verborgen waarmee de energiebehoefte voor het douchebad merkbaar wordt verminderd. Fotobron: KALDEWEI

01_KALDEWEI_FlowLine_Heatrecovery_Web.png


2 MB

De goot in de uitvoering “Heatrecovery” heeft een warmtewisselaar die volledig en voor de gebruiker onzichtbaar in het afvoerkanaal is geïntegreerd en voor een efficiënte warmteterugwinning zorgt. Fotobron: KALDEWEI

02_KALDEWEI_FlowLine_Heatrecovery.png