(NL)
Pers
Actueel
Detail
Internationale duurzaamheidsprijs voor geëmailleerd KALDEWEI staal

Internationale duurzaamheidsprijs voor geëmailleerd KALDEWEI staal

Ahlen, juli 2017. - Voor het superieur geëmailleerd staal van KALDEWEI is de premiumbadkamerfabrikant onderscheiden met de Green Good Design Award 2017 in de categorie Products. Deze award wordt beschouwd als één van de gerenommeerdste internationale duurzaamheidsprijzen. De prijs moet aan het publiek duidelijk maken welke fabrikanten leidend zijn in de vormgeving van duurzame producten. De Green Good Design Award wordt gezamenlijk uitgereikt door het „European Centre for Architecture Art Design and Urban Studies“ en het „Chicago Athenaeum International Museum“. Dit jaar werden duurzame projecten en producten uit meer dan 20 landen onderscheiden.

Arndt Papenfuß, afdelingshoofd Marketing bij KALDEWEI: „Geëmailleerd staal van KALDEWEI is de merkidentiteit van de onderneming en het resultaat van continu innovatiemanagement. Duurzaamheid in de totale levenscyclus – vanaf de grondstoffen en de fabricage tot het dagelijkse gebruik vele jaren lang en 100% mogelijkheid voor hergebruik – zijn een onveranderlijk bestanddeel van de ondernemingsfilosofie van KALDEWEI.“ Zo kon KALDEWEI in 2009 als eerste Duitse badkamer producent een milieuproductverklaring (EPD) voor zijn badkameroplossingen uit geëmailleerd staal presenteren.

Alle douchevlakken, wastafels en ligbaden zijn vervaardigd uit het superieur geëmailleerd staal van KALDEWEI. Voor de fabricage worden alleen natuurlijke grondstoffen gebruikt. KALDEWEI is de enige badkamerfabrikant in Duitsland die zijn email in de eigen fabriekssmelterij produceert en zo de totale toegevoegde waarde zelf controleert. De grote duurzaamheid en lange levensduur van de badkameroplossingen wordt door KALDEWEI onderstreept met een garantieperiode van 30 jaar. Na deze buitengewoon lange levensduur kunnen de producten 100 procent worden gerecycled.

Green Good Design Award

De Green Good Design Award is een doorontwikkeling van de gerenommeerde Good Design Award, die al meer dan 60 jaar wordt uitgereikt. De bijzondere nadruk ligt op duurzame vormgeving en milieubewustzijn. Sinds 2009 wordt de Award gezamenlijk uitgereikt door het „European Centre for Architecture Art Design and Urban Studies“ en het „Chicago Athenaeum International Museum“. De prijswinnaars zijn afkomstig uit de architectuur, landschapsarchitectuur, product, verpakking, grafisch design en uit stedelijke planningsprojecten.

Bron: Franz KALDEWEI GmbH & Co. KG. Bewijsexemplaren worden op prijs gesteld.

Alle afbeeldingen
zip  |  7 MB
Tekst
doc  |  410 KB
1_Kaldewei_Green Good Design Award 2017
< DIN A4
312 KB

Voor zijn badkameroplossingen uit natuurlijk geëmailleerd staal is KALDEWEI onderscheiden met de internationale Green Good Design Award 2017.

Source: Green Good Design; as awarded by The Chicago  |  1_KALDEWEI_Green Good Design Award 2017

2_Kaldewei_badkameroplossingen_uit_geëmailleerd_staal
DIN A4
4 MB

Dankzij de lange levensduur van KALDEWEI geëmailleerd staal, het gebruik van natuurlijke grondstoffen en een milieuvriendelijke fabricage zijn de geëmailleerde badkameroplossingen van de premiumfabrikant uiterst duurzaam. Afgebeeld: Meisterstück Centro Duo Oval, Miena wastafel, geëmailleerd douchevlak Scona

Source: © KALDEWEI  |  2_KALDEWEI_badkameroplossingen_uit_geëmailleerd_staal

3_Kaldewei_geëmailleerd_staal
DIN A4
2 MB

Geëmailleerd staal van KALDEWEI is de merkidentiteit van de onderneming en het resultaat van continu innovatiemanagement. KALDEWEI is de enige badkamerfabrikant in Duitsland die zelf zijn email in de eigen fabriekssmelterij produceert. Afgebeeld: Miena wastafel, Meisterstück Centro Duo Oval

Source: © KALDEWEI  |  3_KALDEWEI_geëmailleerd_staal