(NL)
Pers
Actueel
Detail
Duurzaam bouwen met KALDEWEI badkameroplossing uit geëmailleerd staal

Duurzaam bouwen met KALDEWEI badkameroplossing uit geëmailleerd staal

KALDEWEI, Ahlen, augustus 2020 – In het Oostenrijkse Winzendorf-Muthmannsdorf ontmoeten duurzaamheid en design elkaar: op een oppervlak van circa 1600 vierkante meter staat in harmonie met de natuur een eengezinswoning op een helling midden tussen de wijnranken. Aan de buitenkant komt de bijzondere, natuurlijke architectuur tot uitdrukking door de verkoolde lariks die langs de hele voorgevel is aangebracht. De duurzame bouwwijze wordt in het lichtovergoten huis voortgezet met een open ruimtelijke structuur die tot in de badkamer reikt: daar koos de architect Oliver Steinbauer, eigenaar van het bureau STEINBAUER architektur+design, Wiener Neustadt, passend bij het milieuvriendelijke totaalconcept, voor het ligbad Conoduo van KALDEWEI uit duurzaam geëmailleerd staal. Dit materiaal is dankzij de natuurlijke grondstoffen 100% recyclebaar en uiterst duurzaam.

Woning als voorbeeld van duurzaam bouwen met stijlvol design 
In het interieur van de nieuwe gezinswoning domineren op de onderste verdiepingen gezandstraalde betonnen plafonds, staal, zichtbare ondervloeren en grote ramen. De privévertrekken zijn ingericht met wit Corian, natuurlijk geolied eiken en onopvallende lichtsleuven richting het oosten. Alle inbouwmeubels zijn vervaardigd uit geborsteld wild eiken - gecombineerd met afzonderlijke meubels uit Engelsberger marmer uit de nabijgelegen steengroeve. Een verdere highlight is een diep in de bodem verzonken wijnkelder voor een optimale temperatuurbeheersing.

„Als de basis wordt gevormd door een wijngaard die al generaties lang in familiebezit is, staat een tijdloos en in harmonie met de natuur staand gebouw vanaf het begin bovenaan de lijst“, aldus architect Oliver Steinbauer.

Opdrachtgever kiest voor elegantie en milieuvriendelijkheid tot in de badkamer. 
De badkamer bevindt zich op een mezzanine. Het hart wordt gevormd door het in de vloer verzonken ligbad Conoduo van KALDEWEI met een omkaderd uitzicht op de Engelsberg in het noordwesten. Ook hier blijkt de focus op milieuvriendelijk bouwen uit de materialen van het ligbad. Conoduo is vervaardigd uit superieur geëmailleerd KALDEWEI staal, een elegante symbiose uit staal en glas. Geëmailleerd staal wordt bij KALDEWEI geproduceerd uit natuurlijke grondstoffen en kan aan het einde van de levensduur volledig worden gerecycled. Het geglazuurde oppervlak van het ligbad is zeer robuust, hygiënisch en onderhoudsvriendelijk. De buitengewoon lange levensduur wordt door KALDEWEI onderstreept met een garantieperiode van 30 jaar. „Het ligbad uit geëmailleerd staal past perfect bij de open, maar zeer gevarieerde ruimtes en bij het gereduceerde natuurlijke materiaal van het object“, aldus Oliver Steinbauer.

Ook het design van het ligbad sluit naadloos aan op de rest van de woning. Conoduo valt op door puristische vormen en tijdloze elegantie – afgerond met een vlakke ligbadafvoer en een bescheiden overloop, beide geëmailleerd in de kleur van het ligbad. Hierdoor voldoet het ligbad aan de hoogste eisen op het gebied van design en esthetiek, passend bij het object. Zo staat niets het genot van een ontspannen bad meer in de weg, waarbij het voelt alsof men zich midden in de wijngaard bevindt. En in deze wellness-ambiance is het heerlijk genieten van een elegante wijn van de eigen wijnranken.

­Project: AVOS

Opdrachtgever: particulier
Plaats: 2722 Winzendorf-Muthmannsdorf, Oostenrijk
Grondoppervlak: 1.600 m²
Woonoppervlak: 150 m²
Gebruiksoppervlak: 35 m²
Bebouwd oppervlak: 98 m²
Ontwerpperiode: 2012–2017
Bouwperiode: 2017–2018
Bouwwijze: bakstenen, staalskelet
Voorgevel: verkoold larikshout
Dak: Plat dak met zwart grind
Kamerhoogte: 2,50 m tot 4,20 m door split-level
Plafonds: gezandstraald verlaagd betonnen plafond
Vloeren: zichtbare ondervloer, geborsteld wild eiken
Verwarming: luchtwarmtepomp
Ligbad: KALDEWEI Conoduo uit geëmailleerd staal
 


 

Bron: Franz KALDEWEI GmbH & Co. KG. Bewijsexemplaren worden op prijs gesteld.

Tekst
docx  |  1 MB
Alle afbeeldingen
zip  |  31 MB
01_AVOS_Exterior_View

11 MB

Het huis laat zich door de natuurlijke bouwwijze en de materiaalkeuze perfect integreren in de omringende wijngaard.

Source: © STEINBAUER architektur+design  |  01_AVOS_Exterior_View

02_AVOS_Interior_View

5 MB

Ook 's nachts is de open ruimtelijke structuur van de eengezinswoning zichtbaar dankzij passende verlichting in het woongedeelte.

Source: © STEINBAUER architektur+design  |  02_AVOS_Interior_View

03_Kaldewei_Conoduo

6 MB

Het ligbad Conoduo van KALDEWEI is perfect geschikt voor duurzaam opgezette bouwprojecten. Het bestaat uit duurzaam geëmailleerd staal en is 100 procent recyclebaar.

Source: © STEINBAUER architektur+design  |  03_KALDEWEI_Conoduo

04_Kaldewei_Conoduo

5 MB

Het ligbad Conoduo voldoet aan de hoogste eisen op het gebied van design en esthetiek, passend bij het object. Het valt op door puristische vormen en tijdloze elegantie – afgerond met een vlakke ligbadafvoer en een bescheiden overloop, beide geëmailleerd in de kleur van het ligbad.

Source: © STEINBAUER architektur+design  |  04_KALDEWEI_Conoduo

05_Kaldewei_Conoduo

4 MB

Ontspannen baden midden tussen de wijngaarden: in deze wellness-ambiance is het heerlijk genieten van een elegante wijn van de eigen wijnranken.

Source: © STEINBAUER architektur+design  |  05_KALDEWEI_Conoduo