(NL)
Pers
Actueel
Detail

e15-KALDEWEI collectie: handgemaakte badkamermeubels en -accessoires

Progressief design, hoogwaardige materialen, duurzame productie

 

KALDEWEI, Ahlen, Juli 2024. KALDEWEI presenteert een nieuwe collectie badkamermeubels en -accessoires. De producten werden door de industrieel designer Stefan Diez uit München ontworpen en door het interieurlabel e15 voor de Duitse badkamerfabrikant KALDEWEI ontwikkeld en geproduceerd. Diez werkt voor zowel KALDEWEI als voor e15.

De meubels van de nieuwe collectie zijn gemaakt uit massief Europees eikenhout. Hocker en bank, een voetenbank, een handdoekhouder en een badplank vervullen verschillende functies. Ze worden aangevuld met accessoires uit zacht, waterafstotend leder. Praktisch en slim kunnen de zak en een handdoekriem magnetisch aan de badrand worden bevestigd. De warme en natuurlijke oppervlakken van de e15 KALDEWEI Collection vormen een aanvulling op de elegante KALDEWEI-producten, zoals bijvoorbeeld het vrijstaand ligbad Meisterstück Oyo Duo uit geglazuurd titaniumstaal.

Nieuwe collectie uit de pen van Stefan Diez

De samenwerking is gebaseerd op gemeenschappelijke waarden en de grote design competentie van de deelnemende partners. KALDEWEI is een gerenommeerd Duits premiummerk met meer dan 100 jaar ervaring bij het ontwerp en de veredeling van iconische badkamerproducten. e15 is een vooraanstaand Europees interieurdesign merk dat sterk verankerd in de disciplines architectuur en design een nieuwe Duitse esthetiek creëert. De beide fabrikanten zijn naast hun uitgesproken passie voor duurzame materialen en producten verbonden door de samenwerking met de Duitse designer Stefan Diez. Deze maakte reeds naam door zijn „10 stellingen voor goed design“ en hij is verantwoordelijk voor het creatief ontwerp van de gepresenteerde e15 für KALDEWEI meubels en accessoires, en voor de badkamerproducten van KALDEWEI.

Handgemaakte meubels en accessoires

STOOL en BENCH zijn met de hand gemaakt en geïnspireerd door traditionele houtconstructies, met een speelse en uitgebalanceerde geometrie. De voetenbank BASE lijkt door een zwaluwstaartverbindingsconstructie boven de bodem te zweven. Zo kan de lucht circuleren en kan het geoliede eikenhout beter drogen. De speelse en onmisbare badplank BRDIGE beschikt over een cirkelvormige uitsnede voor eenvoudiger onderhoud en de mogelijkheid om een handdoek binnen handbereik te bewaren. Een geïntegreerde magneet aan de onderzijde fixeert BRIDGE veilig aan het ligbad uit geëmailleerd staal. De handdoekhouder TRIPOD wordt gekenmerkt door veelzijdigheid en dynamiek. De driehoekige basis zorgt voor stabiliteit en voldoende mogelijkheden om bad- en handdoeken van ieder formaat te herbergen. POCKET en LOOP zijn accessoires uit leer, die met een waterafstotend oppervlak zijn behandeld en voorzien zijn van onzichtbare magneten. Ze profiteren van het feit dat alle KALDEWEI onderdelen bestaan geëmailleerd staal.

Kwaliteit en stijl voor levensgenieters

Met deze nieuwe collectie spreekt KALDEWEI levensgenieters aan voor wie kwaliteit, esthetiek en de zintuiglijke ervaring veel belangrijker zijn dan het pure functionele gebruik van een product. Ze hechten belang aan natuurlijke en duurzame materialen, investeren graag in hoogwaardige oplossingen en ambachtelijk geproduceerde producten die hun ook emotioneel aanspreken. De nieuwe e15-KALDEWEI meubels zijn niet alleen voor de badkamer, maar ook voor veel andere ruimtes in huis een stijlvolle verrijking. Met de creatie van de e15-KALDEWEI-collectie is het trio Stefan Diez, e15 en KALDEWEI gelukt om duurzame designelementen te verenigen met een geweldige Joy of Use.

 

Meer informatie

 

Quelle: Franz KALDEWEI GmbH & Co. KG. Beleg erbeten.

 

Alle afbeeldingen
zip  |  37 MB
Tekst
docx  |  884 KB

2 MB

Fotobron: KALDEWEI

01_PRODUCTS_KALDWEI_E15.JPG


3 MB

Fotobron: KALDEWEI

02_OYO_DUO__TRIPOD_BASE.jpg


3 MB

Fotobron: KALDEWEI

03_OYO_DUO_STOOL_BENCH_LOOP.jpg


5 MB

Fotobron: KALDEWEI

04_STOOL_TRIPOD.jpg


4 MB

Fotobron: KALDEWEI

05_BASE_AND_POCKET.jpg


3 MB

Fotobron: KALDEWEI

06_LOOP_AND_STOOL.jpg


3 MB

Fotobron: KALDEWEI

07_BRIDGE_AND_BASE.jpg


4 MB

Fotobron: KALDEWEI

08_OYO_DUO_BENCH_AND_TRIPOD.jpg


4 MB

Fotobron: KALDEWEI

09_BENCH_TRIPOD.jpg


3 MB

Fotobron: KALDEWEI

10_BRIDGE_BASE_LOOP.jpg


5 MB

Fotobron: KALDEWEI

EK01_STOOL_EK04_TRIPOD.jpg