(NL)
Pers
Actueel
Detail

TV-star Matteo Viviani: KALDEWEI veredelt de badkamers van zijn penthouse in het Mind-district in Milaan

KALDEWEI, Ahlen, juni 2024 – Met kostbare badkameroplossingen van geëmailleerd staal hebben de Italiaanse TV-star Matteo Viviani en zijn vierkoppige gezin in hun Milanese penthouse een spa-oase gecreëerd, die design, duurzaamheid en moderne functionaliteit gedurfd met elkaar combineert.

Matteo Viviani is in Italië niet alleen een populaire journalist. De tv-moderator staat tussen de Alpen en de Etna bekend als ambassadeur voor een ecologische en gezonde levensstijl. Viviani zet zich gedreven in om mensen bewuster te maken van duurzaamheid. Zo heeft hij onlangs met "Andiamo a vedere se è vero" ("Laten we eens kijken of het waar is") een nieuw concept in samenwerking met het lifestyle-platform GreenMe gecreëerd. Ook zijn exclusieve Milanese woning – een penthouse in het Milano Innovation District (MIND) – diende van begin af aan ecologisch verantwoord te zijn opgezet en daarbij aan de hoogste eisen aan design en functionaliteit te voldoen. Met zijn nieuwe toevluchtsoord heeft Matteo Viviani een illustratief model voor duurzame gastvrijheid geschapen. Zo ging aan de realisatie een zorgvuldig onderzoek van materialen en oppervlakken vooraf, die aan het einde volledig aan zijn filosofie moesten voldoen. Voor hun vier badkamers hebben de TV-Star, zijn vrouw Ludmilla Radchenko evenals de beide kinderen Eva en Nikita daarom snel voor badkameroplossingen van KALDEWEI gekozen.

Modelvoorbeeld voor Luxstainability®

Het design en de focus op het milieu van de traditionele Duitse onderneming passen voor Viviani perfect bij het concept waarop zijn woonproject is gestoeld: "Mijn gezin en ik wilden een soort duurzame microkosmos scheppen waar iedereen die daar woont of op bezoek komt, zijn tijd op een betere manier kan doorbrengen." Het penthouse ligt op één van de bovenste verdiepingen van het MIND. Het progressieve stadsdeelproject is gefocust op een hedendaagse architectuur, waarbij harmonie en welzijn op de voorgrond staan. Het project werd door architect Aldo Simoncelli verzorgd, die de visie van Matteo en zijn gezin kon interpreteren en deze in een uitnodigende omgeving met futuristische flair heeft vertaald. Hier voldoen het design en het materiaal van de geselecteerde producten aan een modern concept van functionaliteit en comfort, gecombineerd met een lange levensduur en de respectvolle omgang met het milieu.

Individueel karakter voor elke badkamer

De gastenbadkamer wordt gevormd door de inloopdouche SUPERPLAN ZERO in edel matzwart, ontworpen door de Berlijnse designer Werner Aisslinger. Voor haar badkamer koos Ludmilla de verfijnde MIENA-wastafels, vormgegeven door Anke Salomon, een perfecte combinatie van minimalistisch design en buitengewone kwaliteit. De highlight van de badkamer is het vrijstaande bad MEISTERSTÜCK OYO DUO in cool grey. Met zijn vloeiende egg-shape design uit de pen van de gerenommeerde designer Stefan Diez is dit zonder twijfel de held van de badkamer. In de kinderbadkamer koos het gezin voor de wastafel MING in alpinewit en in de badkamer van Matteo voor een matzwarte CONO-wastafel. Alle producten van recyclebaar en circulair geëmailleerd staal bieden niet alleen het grootste comfort, maar hebben ook een lange levensduur en zijn uiterst bestendig. Ze verenigen individuele luxe en exclusief design met comfort en duurzaamheid - uit respect voor het milieu. Dat heeft Viviani en zijn gezin al vanaf het begin overtuigd. In harmonie met de filosofie van dit project zijn alle wanden met marmorino van Giorgio Graesan bekleed, een met de hand aangebrachte microkalk. De vloeren bestaan uit Fiemme Tremila-hout dat voor het leggen geen lijm nodig heeft. De elegante lampen zijn afkomstige van het Italiaanse armaturenatelier Lumina. "Ik had nooit gedacht dat zo'n mooi bad het comfort zou kunnen bieden dat Ludmilla in het kort 'geweldig' noemt, en dat het bad tegelijkertijd zo onderhoudsvriendelijk en robuust is", legt Matteo Viviani enthousiast uit.

 

Alle afbeeldingen
zip  |  112 MB
Tekst
docx  |  4 MB

15 MB

Fotobron: KALDEWEI

01_KALDEWEI_MING_Alpin_White


17 MB

Fotobron: KALDEWEI

02_KALDEWEI_MEISTERSTÜCK_OYO_DUO_Cool_Grey


10 MB

Fotobron: KALDEWEI

03_Apartment_Matteo_Viviani_Milan


15 MB

Fotobron: KALDEWEI

04_KALDEWEI_MING_Alpin_White


10 MB

Fotobron: KALDEWEI

05_Apartment_Matteo_Viviani_Milan


16 MB

Fotobron: KALDEWEI

06_KALDEWEI_MEISTERSTÜCK_OYO_DUO_Cool_Grey


12 MB

Fotobron: KALDEWEI

07_ KALDEWEI_CONO_Matt_Black


17 MB

Fotobron: KALDEWEI

08_ KALDEWEI_CONO_Matt_Black