(NL)
Pers
Actueel
Detail

KALDEWEI en e15 met spectaculaire enscenering bij de Fuorisalone

KALDEWEI, Ahlen/ Milaan, april 2024 – KALDEWEI brengt bij de Fuorisalone 2024 in Milaan wederom bezoekers uit de hele wereld in de ban met een spectaculaire enscenering. Samen met het Frankfurter interieur-label e15 en de gelauwerde Britse designer Bethan Laura Wood nodigt de badkamerfabrikant uit in de Casa Flash Art in het Palazzo Durini in het hartje van de levendige designmetropool. De premiumlocatie van het Italiaanse kunsttijdschrift Flash Art vormt het passende kader voor innovatieve badkamerinstallaties. Hier tonen KALDEWEI en e15 een nieuwe collectie meubels en accessoires voor progressieve badkamers. Verantwoordelijk voor de designtaal is Stefan Diez, die werkzaam is voor beide premiummerken. Niet minder spectaculair is de designserie van Bethan Laura Wood, die geglazuurde badkamerobjecten transformeert tot ware kunstwerken.

Voor de presentatie tijdens de Milaanse meubelbeurs combineert KALDEWEI visionair design met duurzaamheid en meditatieve aspecten. De totale enscenering valt onder het KALDEWEI-begrip „Bath[o]philia“ en is gebaseerd op het positivistische concept „biofilie“ van de Duitse filosoof Erich Fromm. Dit begrip is een combinatie van de oud-Griekse woorden „bios“ voor leven en „philia“ voor liefde. Bij KALDEWEI ontstaat uit Fromms „gepassioneerde liefde voor het leven en al wat leeft“ het neologisme „bathophilia“ – de badkamer als retraite voor levendige momenten vol harmonie, toewijding en esthetisch genieten. KALDEWEI creëert op de Fuorisalone met „Bath[o]philia“ een intiem toevluchtsoord, een oase van rust te midden van het pulserende centrum van Milaan.

Locatie Casa Flash Art biedt perfect kader

Met het Palazzo Durini, dat ook bekend staat als Palazzo Caproni di Taledo, heeft KALDEWEI een echt pronkstuk gevonden onder de premiumlocaties van Milaan. Reeds de weg naar het meer verdiepingen tellende palazzo is indrukwekkend, want deze leidt door een luxueuze patio met koivijver en een betoverend paviljoen. Vandaar arriveren de bezoekers in de Casa Flash Art, waar e15 en KALDEWEI op meerdere verdiepingen hun creaties presenteren. De beide premiumfabrikanten worden naast hun uitgesproken passie voor duurzame materialen en producten verbonden door de samenwerking met één van meest gevraagde designers van Duitsland, Stefan Diez. Diez tekent voor de creatieve vormgeving van de gepresenteerde e15 meubels en accessoires en voor de badkamerproducten van KALDEWEI. De samenwerking van de beide familiebedrijven is gebaseerd op gemeenschappelijke waarden en combineert progressief design met luxueuze materialen.

De nieuwe e15 für KALDEWEI-collectie uit de pen van Stefan Diez

De meubels van de nieuwe collectie zijn gemaakt uit massief Europees eikenhout. Hocker en bank, een voetenbank, een handdoekhouder en een badplank uit geolied eiken vervullen verschillende functies. Ze worden aangevuld met accessoires uit zacht, waterafstotend leder. Praktisch slim kunnen de zak en een handdoekriem magnetisch aan de badrand worden bevestigd. De warme en natuurlijke oppervlakken van de e15 für KALDEWEI-collectie vormen een aanvulling op de iconische KALDEWEI-producten uit geglazuurd titaniumstaal, die in een uniek kleurenpalet worden aangeboden.

Bethan Laura Wood completeert het Bath[o]philia-concept

De gasten van Casa Flash Art mogen zich op nog een highlight verheugen: onder de naam „Avocado Dreams“ heeft de Britse designer Bethan Laura Wood voor KALDEWEI een complete badkamereditie vormgegeven, bestaande uit ligbad, douchevlak en wastafel. Deze objecten uit superieur geëmailleerd staal, gedecoreerd met bijna psychedelisch aandoende patronen uit de pen van Wood, zijn ware kunststukken – op het eerste gezicht eerder iets voor een kunstgalerie dan voor een privé toevluchtsoord. De oogverblindende kleuren en draaikolkachtige patronen onderstrepen de gepassioneerde liefde voor alles wat leeft en passen zo perfect bij het Bath[o]philia-concept van KALDEWEI.

Bron: Franz KALDEWEI GmbH & Co. KG. Bewijsexemplaren worden op prijs gesteld.

Alle afbeeldingen
zip  |  159 MB
Tekst
docx  |  307 KB

1 MB

Fotobron: KALDEWEI

1_IMG_0651.JPEG


4 MB

Fotobron: KALDEWEI

1_IMG_4807.jpeg


2 MB

Fotobron: KALDEWEI

1_IMG_4861.jpeg


2 MB

Fotobron: KALDEWEI

2_IMG_4834.jpeg


2 MB

Fotobron: KALDEWEI

3_IMG_4813.jpeg


2 MB

Fotobron: KALDEWEI

4_IMG_4818.jpeg


3 MB

Fotobron: KALDEWEI

4_kalewei-e15-fuorisalone2024-03.png