(NL)
Pers
Actueel
Detail

„Volmaakt geborgen“ – Bryan Adams fotografeert derde campagne voor KALDEWEI en vervolmaakt de trilogie van de badkamer-enscenering

KALDEWEI, Ahlen, november 2023 – KALDEWEI maakt met trots de voortzetting van de samenwerking met Bryan Adams bekend. De Canadese rockmuzikant en internationaal gevierde fotograaf heeft bij de shoot in Berlijn het MEISTERSTUECK OYO DUO gevoelvol in scène gezet. Na de beide KALDEWEI-campagnes in 2020 en 2021 voor de wastafelschalen Ming en Miena en het douchevlak Superplan Zero zijn de modellen dit keer stille genieters van privémomenten.

Het basisidee van de campagneshoot was om het vrijstaand ligbad van KALDEWEI, het meest recent gelanceerde product MEISTERSTÜCK OYO DUO centraal te stellen. Want dat is wat vrijstaande ligbaden meestal zijn: het middelpunt van een ruimte. Lichamen zijn erin verborgen en geborgen, een waar toevluchtsoord – ook voor de geest. Al bij de foto’s voor de campagne van de Superplan Zero zette Bryan Adams uitsluitend de benen van balletdansers en balletdanseressen krachtig in scène. Voor de wastafels Ming en Miena waren het handen die ze zacht aanraakten.

Nieuwe campagneclaim „Volmaakt geborgen“

Op de nieuwste motieven zijn de lichamen van de gefotografeerde protagonisten in het premium-ligbad MEISTERSTUECK OYO DUO weliswaar goed te zien, maar hun gezichten blijven verborgen voor de camera. Dit afgekeerd zijn laat ruimte voor de fantasie. Bryan Adams fotografeert uit een perspectief op afstand, zodat het egg-shape-design van het ligbad dat vrij lijkt te zweven volledig herkenbaar is, maar niet het hele lichaam van het model. Zo wekken de foto’s de indruk dat de blote armen en de rug met het ligbad versmelten in een luxueus en tegelijkertijd intiem spa-moment. De claim van de campagne „Volmaakt geborgen“ heeft daarbij niet alleen betrekking op de perfecte me-time, maar dankzij de nieuwe motieven van de OYO DUO ook op de completering van de KALDEWEI-trilogie wassen, douchen en baden.

Uniek, bekroond, duurzaam

MEISTERSTÜCK OYO DUO – ontworpen door designer Stefan Diez – verbindt organische vormgeving met materialen met een compromisloos lang leven. Het dubbelwandige, op de Japanse porseleinfabricage geïnspireerde vrijstaand ligbad bestaat tot 100 procent uit circulair geëmailleerd staal. Dankzij perfect gerijpt technisch vakmanschap van de KALDEWEI-fabriek op de productielocatie in het hart van Westfalen wisten de ingenieurs in samenspraak met de designer dit krachtige en tegelijkertijd elegant zwevende Meisterstück uit geglazuurd titaniumstaal te realiseren. Het circulaire en duurzaam opgezette concept van het ligbad overtuigde ook de deskundige jury van de Duitse Raad voor Vormgeving. Zo heeft KALDEWEI voor het MEISTERSTÜCK OYO DUO de German Design Award 2023 in de categorie „Excellent Product Design“ ontvangen, bovendien slaagde het MEISTERSTÜCK Made in Germany bei de iF Design en Red Dot Award. En iF International Forum Design GmbH, het wereldwijd oudste onafhankelijke designinstituut, vat het bij zijn beoordeling van de OYO DUO als volgt samen: "Er bestaat geen vergelijkbaar product van dit materiaal."

Bron: Franz KALDEWEI GmbH & Co. KG. Bewijsexemplaren worden op prijs gesteld.

Alle afbeeldingen
zip  |  13 MB
Tekst
docx  |  441 KB

6 MB

Fotobron: Bryan Adams/KALDEWEI

01_KALDEWEI_BRYAN_ADAMS_OYO_DUO_WHITE


5 MB

Fotobron: Bryan Adams/KALDEWEI

02_KALDEWEI_BRYAN_ADAMS_OYO_DUO_GREY


5 MB

Fotobron: Bryan Adams/KALDEWEI

03_KALDEWEI_BRYAN_ADAMS_OYO_DUO_BLACK