(NL)
Pers
Actueel
Detail

Avocado Dreams: de It-Pieces van de KALDEWEI-collectie van designer Bethan Laura Wood

KALDEWEI, Ahlen/Londen, september 2023 – Met haar „Avocado Dreams“ heeft Bethan Laura Wood meteen vier iconische Key Pieces van KALDEWEI een nieuwe look gegeven. Het onmiskenbare handschrift van de Britse designer springt hier meteen in het oog. Wood werd niet alleen geïnspireerd door de organische contour van het ligbad Meisterstück Oyo Duo, maar ook door de puristische eenvoud van het Meisterstück Centro Duo Oval, het rechtlijnige douchevlak Superplan Zero en de elegante wastafelschaal Miena, die alle deel uitmaken van de Bethan Laura Wood collectie.

Deze opvallende productlijn omvat drie, bijna psychedelisch aandoende patroon- en kleurvarianten: "Avocado Swirl" (groentinten), Avocado Sea" (blauw-/Lila-tinten) en de expressieve kleurenmix „Avocado Disco". De karakteristieke lijnen en silhouetten van de KALDEWEI badkamerobjecten blijven behouden in Woods interpretaties.

Met de Oyo Duo verrukt Wood met een waar Meisterstück van KALDEWEI: aan de hand van het vrijstaande ligbad wordt direct zichtbaar dat luxe en duurzaamheid, circulariteit en design hand in hand kunnen gaan. Het dubbelwandige, op de Japanse porseleinfabricage geïnspireerde ligbad bestaat tot 100 procent uit recyclebaar en daardoor duurzaam geëmailleerd staal. De precieze vormgeving is alleen mogelijk dankzij de allerhoogste Duitse ingenieurskunst. Woods onaardse design „Avocado Disco“ laat in de Oyo Duo in de waarste zin van het woord een duik nemen in andere sferen.

Naast de Oyo Duo garandeert ook het vrijstaande ligbad Meisterstück Centro Duo Oval met de kleurendraaikolk „Avocado Swirl“ een oogverblindende presentatie. De klassieke, rechtlijnige vorm van het Meisterstück komt voort uit de samenwerking van KALDEWEI met de design-icoon Ettore Sottsass en heeft zeer veel indruk gemaakt op de Britse kunstenaar.

Bethan Laura Wood heeft met de wastafelschalen Miena nog een eyecatcher voor de badkamer gecreëerd: de enkelwandige wastafels combineren puristische vormgeving met een unieke, bijna elegante noot. Zachte contouren geven ze een buitengewone lichtheid. Het onvergelijkbaar veelvoudige patroon van de Avocado Dreams-lijn van Bethan Laura Wood hult de Miena nu in een extravagant gewaad.

Het vierde designobject van de Wood-collectie is het gelijkvloerse douchevlak Superplan Zero. Het geëmailleerde douchevlak overtuigt met zijn comfortabele en duurzame eigenschappen. Gelijkvloers ingebouwd wordt het douchevlak een badkamervloer. Hij valt op dankzij de elegante en precieze lijnvoering en is van drie zijden drempelloos begaanbaar - dit geldt dus ook voor de „Avocado Sea“-interpretatie van Bethan Laura Wood, die een nog betoverender douchegenot belooft.

Een ding hebben deze KALDEWEI producten gemeenschappelijk: ze zijn plasticvrij en vervaardigd uit 100 procent recyclebaar geëmailleerd staal. Dit geeft ze niet alleen een hoogwaardig, glanzend oppervlak, maar ook een uitgesproken lange houdbaarheid. Hiermee voegen de producten van de Bethan Laura Wood-collectie zich perfect in de Luxstainability®-wereld van KALDEWEI.

Bron: Franz KALDEWEI GmbH & Co. KG. Bewijsexemplaren worden op prijs gesteld.

Alle afbeeldingen
zip  |  250 MB
Tesk
docx  |  3 MB

2 MB

Fotobron: KALDEWEI

01_KALDEWEI_BL_Wood


571 KB

Meisterstück Oyo Duo in Avocado Swirl. Fotobron: KALDEWEI

02_KALDEWEI_BLW_OyoDuo


926 KB

Meisterstück Oyo Duo in Avocado Swirl. Fotobron: KALDEWEI

03_KALDEWEI_BLW_OyoDuo


757 KB

Superplan Zero in Avocado Sea. Fotobron: KALDEWEI

04_KALDEWEI_BLW_SuperplanZero


582 KB

Superplan Zero in Avocado Sea. Fotobron: KALDEWEI

05_KALDEWEI_BLW_SuperplanZero


431 KB

Miena in Avocado Disco. Fotobron: KALDEWEI

06_KALDEWEI_BLW_Miena


421 KB

Miena in Avocado Sea. Fotobron: KALDEWEI

07_KALDEWEI_BLW_Miena


975 KB

Miena in Avocado Disco. Fotobron: KALDEWEI

08_KALDEWEI_BLW_Miena