(NL)
Pers
Actueel
Detail

Psychedelisch artwork in de designerbadkamer: KALDEWEI x Bethan Laura Wood

KALDEWEI Ahlen/Londen, september 2023. – Bethan Laura Wood is meer dan alleen een paradijsvogel in de internationale design- en interieurscene. Met haar kleur- en vormexplosies zorgt ze regelmatig voor een zeer speciale manier van aandacht- ergens tussen erkenning, irritatie en volmondig enthousiasme. Haar samenwerking met KALDEWEI kan ook vergelijkbare reacties oproepen, waarbij Bethan Laura Wood het desondanks spelend eenvoudig lukt de Luxstainability®-filosofie van KALDEWEI te combineren met haar unieke designtaal.

In drie lijnen heeft Bethan Laura Wood iconische Key Pieces van KALDEWEI haar volledig eigen look gegeven. De collectie draagt de naam "Avocado Dreams" en omvat drie kleurvarianten: de groentint "Avocado Swirl“, het lila-blauw „Avocado Sea“ en de explosieve kleurenmix „Avocado Disco“.

Circularity meets Design

De objecten, gedecoreerd met de bijna psychedelisch aandoende patronen uit de pen van Wood, zijn ware kunststukken – op het eerste gezicht eerder iets voor musea of een kunstgalerie dan voor een privé toevluchtsoord. Maar juist dit ambigue karakter maakt de bijzondere fascinatie en stralingskracht van deze samenwerking zichtbaar.

KALDEWEI x Bethan Laura Wood herdefinieert de grenzen van het design in de badkamer en laat zien hoe creatieve samenwerking een inspiratie kan zijn voor een duurzame en esthetische wereld. De oogverblindende kleuren en veelvoudige vormen en patronen lijken een onaardse fantasie, en toch keren de tot 100 procent circulaire producten na een lange levensduur terug tot hun oorsprong volgens het cradle-to-cradle-principe. Het resultaat is een ode aan de scheppende designkracht en complexe creativiteit en een bewijs dat luxueus design en duurzaamheid, hoogtechnische fabricage en vakmanschap hand in hand kunnen gaan met grenzeloze fantasie.

KALDEWEI x Bethan Laura Wood

Bethan Laura Wood is bekend vanwege haar unieke multidisciplinaire praktijk die wordt gekenmerkt door materiaalverkenningen, ambachtelijke samenwerkingen en haar karakteristieke kleur- en patroononderzoek. Haar werk is als een kakelbont totaalkunstwerk waarin ze de grenzen tussen design en kunst laat vervagen. Met haar boeiende creativiteit creëert ze poëzie in haar designs en transformeert ze gewone alledaagse voorwerpen tot iets buitengewoons.

Haar designtaal is een perfecte aanvulling op de technische competentie van KALDEWEI. De collectie toont een indrukwekkende doorontwikkeling van het badkamerdesign met organische vormen, heldere lijnen en geometrische elementen, die met elkaar versmelten. Aan de samenwerking ging een zorgvuldige analyse vooraf van het gebruikte materiaal geëmailleerd staal waaruit een elegante compositie is uitstaan uit texturen en oppervlakken. Ieder stuk van de editie wordt zo een artistieke uitdrukking van raffinement en extravagantie.

Bron: Franz KALDEWEI GmbH & Co. KG. Bewijsexemplaren worden op prijs gesteld.

Alle afbeeldingen
zip  |  250 MB
Tekst
docx  |  3 MB

2 MB

Fotobron: KALDEWEI

01_KALDEWEI_BLWood


571 KB

Meisterstück Oyo Duo in Avocado Swirl. Fotobron: KALDEWEI

02_KALDEWEI_BLW_OyoDuo


926 KB

Meisterstück Oyo Duo in Avocado Swirl. Fotobron: KALDEWEI

03_KALDEWEI_BLW_OyoDuo


757 KB

Superplan Zero in Avocado Sea. Fotobron: KALDEWEI

04_KALDEWEI_BLW_SuperplanZero


582 KB

Superplan Zero in Avocado Sea. Fotobron: KALDEWEI

05_KALDEWEI_BLW_SuperplanZero


431 KB

Miena in Avocado Disco. Fotobron: KALDEWEI

06_KALDEWEI_BLW_Miena


421 KB

Miena in Avocado Sea. Fotobron: KALDEWEI

07_KALDEWEI_BLW_Miena


975 KB

Miena in Avocado Disco. Fotobron: KALDEWEI

08_KALDEWEI_BLW_Miena