(NL)
Pers
Actueel
Detail

Award-regen voor Key Piece Meisterstück Oyo Duo van KALDEWEI: beoordelingen van de jury onderstrepen de voortrekkersrol van de Luxstainability®-wereld

KALDEWEI, Ahlen, juni 2023 – Met het Luxstainability®-concept toont KALDEWEI aan hoe de combinatie van duurzaamheid en design in de badkamerarchitectuur door buitengewone productinnovaties lukt. Het meest recente Key Piece van deze pioniersprestatie is het vrijstaande bad Meisterstück Oyo Duo van Stefan Diez. Met zijn vloeiende egg-shape-design werd het momenteel met diverse gerenommeerde designawards bekroond en ontwikkelt zich al kort na de productintroductie als één van de meest succesvolle en begerenswaardige designstukken van KALDEWEI.
 

Oyo Duo maakte de internationale vakjury's niet alleen enthousiast door zijn organische design, maar ook door een compromisloze duurzaamheid en de 100% recyclebaarheid. Het dubbelwandige, op de Japanse porseleinfabricage geïnspireerde Meisterstück bestaat namelijk volledig uit recyclebaar geëmailleerd staal. Met dit concept combineert KALDEWEI vorm en design met duurzaamheid en zuinigheid met grondstoffen. Met dit in gedachten heeft designer Stefan Diez met het Meisterstück Oyo Duo een sculptuur geschapen, die zich harmonieus vloeiend en bijna zwevend laat integreren in de badkamerruimte. Bij de internationale designawards heeft dit Luxstainability®-concept geleid tot topbeoordelingen.

Internationale designbekroningen
Het Meisterstück Oyo Duo werd al met de German Design Award 2023 bekroond door de Raad voor vormgeving. Nu stromen er andere nationale en internationale designprijzen binnen, waaronder de iF Design Award en de Red Dot Award. Deze geldt wereldwijd als één van de belangrijkste onderscheidingen op het gebied van architectuur en productdesign. En iF International Forum Design GmbH, het wereldwijd oudste onafhankelijke designinstituut, vat het bij zijn beoordeling van de Oyo Duo als volgt samen: "Er bestaat geen vergelijkbaar product van dit materiaal."

In 2022 had het luxueuze bad al de 40-koppige jury van de internationale Archiproducts Design Awards (ADA) overtuigd. In Groot-Brittannië mocht de Oyo Duo bovendien tegelijkertijd twee onderscheidingen in ontvangst nemen: de Mixology Awards en de Ideal Home Bathroom Award. "Wij zijn er trots op dat wij bij de Ideal Home Bathroom Award als winnaar van de categorie "One Small Step for Sustainability" zijn geslaagd", aldus Adam Teal, Sales Director KALDEWEI VK. "Duurzaamheid is altijd al een grote wens van KALDEWEI geweest, waarvan het ethos op de circulaire economie is gebaseerd, waarin stijlvolle, duurzame producten worden gecreëerd, die een lang en nuttig leven hebben en vervolgens weer volledig in de materiaalcyclus worden opgenomen." Ideal Home’s Deputy Editor Ginevra Benedetti resumeert: "Dit duurzame bad is een toppresteerder."

Bron: Franz KALDEWEI GmbH & Co. KG. Bewijsexemplaren worden op prijs gesteld.

Alle afbeeldingen
zip  |  26 MB
Tekst
docx  |  737 KB

9 MB

Fotobron: KALDEWEI

01_KALDEWEI_OYO_DUO_Mood_1


13 MB

Fotobron: KALDEWEI

01_KALDEWEI_OYO_DUO_Mood_2


1 MB

Fotobron: KALDEWEI

03_KALDEWEI_MEISTERSTÜCK_OYO_DUO_Alpin_White


1 MB

Fotobron: KALDEWEI

04_KALDEWEI_MEISTERSTÜCK_OYO_DUO_Black_Matt


2 MB

Fotobron: KALDEWEI

05_KALDEWEI_MEISTERSTÜCK_OYO_DUO_Cool_Grey


77 KB

Fotobron: German Design Award

06_Label_German_Design_Award_2023


76 KB

Fotobron: Reddot Design Award

07_Label_Reddot_Design_Award_2023


239 KB

Fotobron: iF Design Award

08_Label_iF_Design_Award_2023