(NL)
Pers
Actueel
Detail

Eerste duurzaamheidsverslag van KALDEWEI gepubliceerd

KALDEWEI, Ahlen, maart 2023 – Het ijs smelt, de oceanen verdwijnen in plastic afval en de biodiversiteit neemt snel af. In het kort: de gevolgen van de klimaatcrisis stapelen zich steeds sneller op. Om het ergste te voorkomen moet er zeer snel een omslag in het denken plaatsvinden in de richting van circulariteit. Waar KALDEWEI zich overal inzet voor het milieu, hoe de onderneming echte circulariteit stimuleert en welke doelen zijn gesteld, staat in het eerste duurzaamheidsbericht van KALDEWEI – het Luxstainability® rapport.

„Duurzame ontwikkelingen beginnen bij het design en de keuze van het materiaal. Want hier wordt bepaald hoe circulair een product aan het einde van zijn levenscyclus is“, aldus Franz KALDEWEI, CEO van KALDEWEI, in het Luxstainability® rapport. Al meer dan 100 jaar produceert KALDEWEI hoogwaardige badkamerobjecten uit superieur geëmailleerd staal. Geëmailleerd staal is tot 100 procent circulair en behoort hiermee tot de meest circulaire materialen in de badkamer. Met dit van huis uit duurzame product-DNA is het familiebedrijf echter niet tevreden. De verwerking van bluemint® steel is een verdere stap naar een CO2-vrije productie. Ieder eindproduct van de der nature protect-serie heeft een tot circa 70 producent gereduceerde CO2-voetafdruk. 

Officiële commitments voor klimaatbescherming

Hoezeer het onderwerp CO2-reductie en klimaatbescherming Franz KALDEWEI werkelijk aan het hart gaat, blijkt uit zijn handtekening onder de Science Based Targets. Als eerste sanitaironderneming heeft KALDEWEI met meer dan 2.000 andere onderneming zich ertoe verplicht om te voldoen aan de klimaattop van Parijs van 2015, die de wereldwijde opwarming van de aarde begrenst op 1,5 graad Celsius. 

Nu al, en hiermee duidelijk voor de in november 2022 op EU-niveau overeengekomen officiële verplichtingen voor de duurzaamheidsverslaglegging vanaf 2025 volgens de nieuwe CSR-richtlijn, geeft KALDEWEI in zijn Luxstainability® rapport inzichten in maatregelen en doelen voor klimaatbescherming met betrekking tot economische, ecologische en sociale aspecten. 

Naast de duurzame opzet van de onderneming is voor Franz KALDEWEI de betrokkenheid met het milieu een principekwestie. Al meer dan vijf jaar is zijn onderneming partner van WWF Duitsland bij de implementatie van een WWF-oceaanbeschermingsprogramma en zal ook in de komende jaren de samenwerking worden voortgezet, ditmaal met de focus op de stimulering van herbruikbare verpakkingen in Duitsland.

Het Luxstainability® rapport is op basis van de GRI Sustainability Reporting Standards opgesteld en kan hier in zijn geheel worden gedownload: Luxstainability® rapport van KALDEWEI.

 

Bron: Franz KALDEWEI GmbH & Co. KG. Bewijsexemplaren worden op prijs gesteld

Tekst
docx  |  3 MB
Alle afbeeldingen
zip  |  11 MB

11 MB

Bron: KALDEWEI

01_KALDEWEI_Luxstainability_R__Report.jpg