(NL)
Pers
Actueel
Detail

MEISTERSTÜCK van KALDEWEI onderscheiden – OYO DUO ontvangt German Design Award 2023

KALDEWEI, Ahlen, januari 2023 – KALDEWEI ontvangt de German Design Award 2023 voor het vrijstaand ligbad OYO DUO. Het ontwerp van de designstudio Diez Office in München werd in het voorjaar van 2022 voor de eerste keer aan het publiek gepresenteerd op de Salone del Mobile. Met het ligbad uit de LUXSTAINABILITY®-wereld van KALDEWEI toont de badkamerfabrikant uit Ahlen dat luxe en duurzaamheid op volmaakte wijze hand in hand gaan.

OYO DUO combineert organisch design met compromisloos duurzaam materiaal. Het dubbelwandige, formeel op de Japanse porseleinfabricage geïnspireerde ligbad bestaat tot 100 procent uit geëmailleerd staal. Het circulaire en duurzaam opgezette concept van het Meisterstück heeft ook de deskundige jury van de Duitse Raad voor Vormgeving, die sinds 2012 jaarlijks de German Design Award uitreikt, weten te overtuigen. Dankzij het wereldwijde spectrum en de internationale uitstraling geldt deze award over alle sectoren tot de meest prestigieuze awards van het designlandschap. KALDEWEI ontvangt de prijs voor OYO DUO in de categorie „Excellent Product Design“.

Designer Stefan Diez heeft een sierlijke designsculptuur gecreëerd die zich harmonieus in iedere badkamer laat integreren. „Het design van de MEISTERSTÜCK OYO DUO is tegelijkertijd modern en tijdloos. De OYO DUO is geen onderdeel van een modetrend, maar het resultaat van een proces. Hij geeft het effect alsof een vloeiende, stromende vorm werd bevroren, net voordat hij de vloer raakt,” verduidelijkt Stefan Diez.

De Duitse Raad voor Vormgeving heeft bij de German Design Award toonaangevende producten en innovatieve projecten geselecteerd - in de drie award-disciplines "Excellent Product Design", "Excellent Communications Design" en "Excellent Architecture". Uit meer dan 4.200 inzendingen uit 57 landen werd in 68 categorieën naast de onderscheidingen "Winner" en "Special Mention" ook 98 keer "Gold" vergeven - de hoogste onderscheiding van de award. „De onderscheiding met de German Design Award is een geweldige bevestiging dat het de moeite loont om de visie van de designer te realiseren. De moed en de prestaties van het KALDEWEI-team wordt ook onderscheiden, naast de prachtige vormgeving door Diez Office“, vat Christian Büttner, Directeur Innovatie en Portfolio KALDEWEI samen.

Het is een noviteit dat de bekroonde MEISTERSTÜCK OYO DUO voor het eerst verkrijgbaar is in geselecteerde kleuren van de Coordinated Colours Collection van KALDEWEI. Hij kan vanaf dit moment in twee formaten worden besteld.

 

Bron: Franz KALDEWEI GmbH & Co. KG. Bewijsexemplaren worden op prijs gesteld.

Tekst
docx  |  5 MB
Alle afbeeldingen
zip  |  16 MB

1 MB

Fotobron: KALDEWEI

01_KALDEWEI MEISTERSTÜCK OYO_DUO_Alpin_White


1 MB

Fotobron: KALDEWEI

02_KALDEWEI MEISTERSTÜCK_OYO_DUO_Alpin_White


1 MB

Fotobron: KALDEWEI

03_KALDEWEI MEISTERSTÜCK OYO DUO Grey


1 MB

Fotobron: German Design Award

04_German Design Awards 2023 Label