(NL)
Pers
Actueel
Detail

Versterking van de kringloopeconomie: Madaster-database met meer dan 42.000 KALDEWEI productgegevens

KALDEWEI, Ahlen, november 2022 – KALDEWEI behoort tot de 17 medeoprichters van het Duitse Madaster-online-platform en is hiermee één van de pioniers op de weg naar de ‘circular economy’ van de bouw- en vastgoedsector. Nu kan de Duitse premiumbadkamerfabrikant een opmerkelijke tussenbalans opmaken: meer dan 42.000 productgegevens van KALDEWEI zijn reeds opgenomen in de database. Hiermee stelt KALDEWEI op dit moment met afstand de grootste hoeveelheid gegevens beschikbaar in het wereldwijde kadaster voor materialen en producten.

Met Madaster Germany is het mogelijk om vastgoed duurzamer te realiseren. De documentatie, registratie en archivering van materialen in gebouwen en objecten maakt het hergebruik eenvoudiger, stimuleert intelligent design en voorkomt afval. Op deze manier wordt elk gebouw een echte materialendatabase. De grondstoffentransparantie vereenvoudigt bovendien de calculeerbaarheid van investeringen. „Een hoge transparantie effent het pad voor nieuwe ontwerp- en bouwmethoden”, aldus Roberto Martinez, CSO bij KALDEWEI. „Op deze manier wordt ieder gebouw een materialen- of grondstoffendatabase”, verklaart hij en hij maakt duidelijk dat ook de bouwbranche hiermee een grote stap voorwaarts kan maken naar de visie van “een wereld zonder afval”.

In de Madaster-database vindt men voor iedere component belangrijke gegevens, bijvoorbeeld over de scheidbaarheid, de gebonden CO-2 of de mogelijkheid voor recycling. Zo kan ook worden bepaald welke producten en materialen kunnen worden hergebruikt om via circulair bouwen de hoeveelheid afval en de CO2-emissies te kunnen verminderen. Voor een hoge kwaliteit en actualiteit van de gegevens maakt KALDEWEI gebruik van een geautomatiseerde upload uit het eigen Product Information Management (PIM). Alle productgegevens van de Madaster-database zijn beschikbaar in het Duits, Engels, Frans en Nederlands.

Bron: Franz KALDEWEI GmbH & Co. KG. Bewijsexemplaren worden op prijs gesteld.

Alle afbeeldingen
zip  |  8 MB
Tekst
docx  |  3 MB
career,project,building,professional,high,safety,manufacturi
8 MB

_

Source: Copyright (c) 2019 JU.STOCKER/Shutterstock.  |  01_KALDEWEI_Madaster


75 KB

Fotobron: Madaster.com

02_Madaster