(NL)
Pers
Actueel
Detail

Elisabeth Green vertrouwt voor duurzaam design op geëmailleerd staal – Berlijnse blogger richt gelijk drie badkamers in met KALDEWEI-producten

KALDEWEI, Ahlen, augustus 2022 – Elisabeth Jacobs schrijft op haar blog ElisabethGreen.com al bijna tien jaar over een duurzame lifestyle. Onlangs is Jacobs met haar man en haar zoon naar een buitenwijk van Berlijn verhuisd. De twee-onder-een-kapwoning biedt heel veel ruimte - ook voor drie badkamers. Bij het ontwerpen van de badkamer had het thema duurzaamheid de hoogste prioriteit. 

Kwaliteit, duurzame en recyclebare materialen, korte transportwegen en het predicaat „Made in Germany“ waren bij de blogger van meet af aan belangrijk bij het ontwerpen van de drie badkamers. Van kunststoffen wilde ze nergens gebruik maken. Na langdurig onderzoek en meerdere bezoeken aan badkamerstudio's kristalliseerde zich met name geëmailleerd staal uit als het materiaal van haar keus. Bij de inrichtingsstijl waren voor Elisabeth Jacobs afgeronde en ovale vormen belangrijk. Uiteindelijk is een natuurbadkamer, een stylebadkamer en een gastenbadkamer ontstaan – alle ingericht met producten uit duurzaam en tot 100 procent recyclebaar superieur geëmailleerd KALDEWEI staal. 

Voor de nieuwe natuurbadkamer van het gezin heeft de blogger gekozen voor de MIENA wastafelschaal en een CONODUO ligbad met SKIN TOUCH systeem. De stylebadkamer is moderner uitgevoerd in donkere kleuren. Hier zijn twee matzwarte MIENA wastafelschalen en een eveneens zwartmat CONOFLAT douchevlak ingebouwd. In de harmonieus vormgegeven gastenbadkamer van het huis vormt een MING wastafelschaal een duidelijk uitroepteken op het vlak van stijl, design en duurzaamheid. 

„KALDEWEI verenigt voor mij alles wat voor mij belangrijk is: duurzame materialen met een lange levensduur, hoge kwaliteit, eerlijke arbeidsvoorwaarden en prachtig design. Zo heb ik gegarandeerd lang plezier van wastafels, douches en ligbaden, zonder dat anderen hiervoor de prijs moeten betalen“, aldus Elisabeth Jacobs. Met name de belofte dat de producten 30 jaar en langer meegaan, hebben haar en haar man overtuigd. Een verder beslissend aspect is de productie „Made in Germany“, want streekgebondenheid is voor het gezin onlosmakelijk verbonden met duurzaamheid. 

Om te zorgen dat ook anderen kunnen profiteren van haar kennis, vertelt Elisabeth Jacobs in het interview met KALDEWEI over haar ervaringen bij het ontwerpen van de badkamer. Ze legt uit waarmee de grondstof geëmailleerd staal haar heeft overtuigd en waarom zij de sanitairproducten van KALDEWEI zo waardeert. Bovendien geeft ze tips hoe men als particulier bij de bouw van het eigen huis de ecologische uitdagingen kan overwinnen. 

 

Bron: Franz KALDEWEI GmbH & Co. KG. Bewijsexemplaren worden op prijs gesteld.

Tekst
docx  |  2 MB
Alle afbeeldingen
zip  |  21 MB

3 MB

Bron: KALDEWEI

Natur_Bad_Miena_1.jpeg


3 MB

Bron: KALDEWEI

Style_Bad_Miena_und_Conoflat_schwarzmatt_1.jpeg


4 MB

Bron: KALDEWEI

Gaeste_WC_Ming-1.jpeg