(NL)
Pers
Actueel
Detail

MEISTERSTÜCK ligbad voor kleine en grote badkamers – KALDEWEI lanceert de vrijstaande OYO DUO van designer Stefan Diez

KALDEWEI, Ahlen, september 2022 – KALDEWEI lanceert de MEISTERSTÜCK OYO DUO – ontworpen door designer Stefan Diez uit München. Met het vrijstaande ligbad toont de Duitse badkamerfabrikant aan dat ook in kleine badkamers luxe en duurzaamheid hand in hand kunnen gaan. Er zijn geen loft- of woonkameroppervlakken nodig om de OYO DUO perfect te presenteren en de eigen badkamer zo tot een moderne private spa te maken. Op de preview bij de Fuorisalone in Milaan baarde het MEISTERSTÜCK reeds enorm veel opzien bij het internationale publiek. Hier maakte het nieuwe KALDEWEI ligbad deel uit van de tentoonstelling „Design Forever“ van Elle Décor Italia. Nu volgt de officiële marktintroductie van de OYO DUO.

Het MEISTERSTÜCK combineert organisch, natuurlijk design met compromisloos duurzame kwaliteit uit recyclebaar superieur geëmailleerd KALDEWEI staal. OYO DUO is de nieuwe highlight uit de LUXSTAINABILITY®-wereld van KALDEWEI. Met het concept combineert het familiebedrijf vorm en design met duurzaamheid en zuinigheid met grondstoffen. Stefan Diez heeft deze aspecten soeverein opgepakt en met de OYO DUO een sierlijke designsculptuur gecreëerd, die harmonieus vloeiend en welhaast zwevend in iedere badruimte wordt opgenomen - ook bij kleinere ruimtes.

In zijn designproces richt Diez zich erop dat alle onderdelen probleemloos later kunnen worden teruggebracht in de materialenkringloop. De designer en KALDEWEI hebben met de OYO DUO een zeer mooi product gecreëerd, dat luxe en duurzaamheid op zeer geslaagde wijze democratiseert. Het dubbelwandige, op de Japanse porseleinfabricage geïnspireerde ligbad bestaat voor 100 procent uit recyclebaar en daardoor duurzaam geëmailleerd staal. De precieze vormgeving is alleen mogelijk dankzij de allerhoogste Duitse ingenieurskunst.

De binnenvorm van het KALDEWEI MEISTERSTÜCK OYO DUO biedt dankzij de jarenlange expertise van KALDEWEI bovendien maximaal ligcomfort en de mogelijkheid van een milieubewuste omgang met de hulpbron water. De buitenvorm kenmerkt zich door elegantie, lichtheid en natuurlijkheid. Het Egg-Shape-design belichaamt de momentopname van een vrij vloeiende vorm, die nog maar nauwelijks de vloer raakt, bijna lijkt te zweven en toch volledig onder spanning staat. En vormt aldus de expressie van de waardering voor de verwerkte materialen. „De MEISTERSTÜCK OYO DUO is tegelijkertijd modern en tijdloos. Hij is niet onderdeel van een modetrend, maar het resultaat van een proces. Hij geeft het effect alsof een vloeiende, stromende vorm in het moment waarop hij de vloer raakt werd bevroren,” verduidelijkt Stefan Diez.

De MEISTERSTÜCK OYO DUO is verkrijgbaar in twee formaten, zowel in alpinewit als in talrijke elegante tinten van de Coordinated Colours Collection van KALDEWEI. Zo past hij zich ideaal in iedere badkamer.

 

Bron: Franz KALDEWEI GmbH & Co. KG. Bewijsexemplaren worden op prijs gesteld.

Tekst
docx  |  15 MB
Alle afbeeldingen
zip  |  38 MB

1 MB

Fotobron: KALDEWEI

01_KALDEWEI_Oyo_Duo_Alpinweiss.png

DIN A4
1 MB

Fotobron: KALDEWEI

Source: (c) KALDEWEI  |  02_KALDEWEI_Oyo_Duo_Schwarz_Matt.png

DIN A4
2 MB

Fotobron: KALDEWEI

Source: (c) KALDEWEI  |  03_KALDEWEI_Oyo_Duo_Warm_Beige_20.png


1 MB

Fotobron: KALDEWEI

04_KALDEWEI_Oyo_Duo_Alpinweiss.png


10 MB

Ligbad KALDEWEI MEISTERSTÜCK OYO DUO en wastafelschaal Miena in de kleur warm grey 60.

05_KALDEWEI_Oyo_Duo_Miena_Warm_Grey_60.png


1 MB

Ligbad KALDEWEI MEISTERSTÜCK OYO DUO en wastafelschaal Miena in de kleur warm grey 60.

06_KALDEWEI_Oyo_Duo_Miena_Warm_Grey_60.png