(NL)
Pers
Actueel
Detail

KALDEWEI stelt de zeilen bij naar de zon: luxstainability® voor SILENT-YACHTS in de vorm van KALDEWEI Miena-wastafels

KALDEWEI, Ahlen, september 2022 – KALDEWEI rust de nieuwe boten van SILENT-YACHTS uit met Miena-wastafelschalen. In oktober 2022 steken de eerste elektrische jachten van de nieuwste generatie van wal. Met aan boord: KALDEWEI wastafelschalen uit recyclebaar geëmailleerd staal. Hiermee brengt KALDEWEI zijn LUXSTAINABILITY®-concept voor de eerste keer van het sanitaire vasteland naar alle zeven wereldzeeën.

De samenwerking tussen de Duitse badkamerfabrikant en de rederij is duurzaam in de waarste zin van het woord, want zij vinden elkaar in een hoge vereiste voor ecologisch verantwoorde producten. De schepen van SILENT-YACHTS varen op zonne-energie en zijn elektrisch waardoor ze emissievrij kunnen varen.

Met KALDEWEI en SILENT-YACHTS hebben twee partners elkaar nu gevonden die duurzaamheid en Co2-besparing consequent centraal zetten in hun handelen. In het najaar van 2021 heeft KALDEWEI allereerst de eerste premiumproducten uit Co2-gereduceerd bluemint® steel geproduceerd. Voor het familiebedrijf betekent luxstainability® niet minder dan de combinatie van individuele luxe en duurzaamheid. De woordcreatie markeert een toekomstgerichte strategie binnen de totale KALDEWEI-productie. Beide aspecten zijn volgens het bedrijf bepalende factoren voor een modern badkamerdesign, dat nu voor het eerst ook in de moderne scheepsbouw wordt ingezet.

„Wij geloven dat duurzaamheid met betrekking tot zeilen verder gaat dan de solarelektrische aandrijflijn. En wij weten dat er een holistisch principe op alle vlakken nodig is, zodat onze passie daadwerkelijk hand in hand met de natuur functioneert. En op basis daarvan rust ons principe op drie pijlers: design, materiaal en inrichtingen“, aldus designer Juliana Miguel, die de creatieve leiding heeft bij SILENT-YACHTS. Haar designteam is enthousiast over geëmailleerd staal en de moderne KALDEWEI-wastafels. Miena brengt met het elegante design prachtige accenten in iedere badkamer – ook op volle zee - en maakt de badkamer als veilige haven tot een echte wellness-ruimte. Het recyclebare en duurzame materiaal geëmailleerd staal maakt de wastafel tot een onderhoudsvriendelijk, duurzaam sieraad dat ook bestand is tegen doorlopend gebruik of zeer zilte lucht.

 

Bron: Franz KALDEWEI GmbH & Co. KG. Bewijsexemplaren worden op prijs gesteld.

Tekst
docx  |  3 MB
Alle afbeeldingen
zip  |  51 MB

2 MB

Fotobron: SILENT-YACHTS

01_SILENT_YACHTS.jpg


2 MB

Fotobron: SILENT-YACHTS

02_SILENT_YACHTS_Miena.jpg


1 MB

Fotobron: SILENT-YACHTS

03_SILENT_YACHTS_Miena.jpg