(NL)
Pers
Actueel
Detail

KALDEWEI badkameroplossingen in het hometel-project „room2“ in Chiswick. Duurzaamheid en energie-efficiëntie centraal bij het ontwerp

KALDEWEI, Ahlen, augustus 2022 – KALDEWEI werkt samen met de Britse Lamington Group. De Duitse badkamerfabrikant ondersteunt de progressieve hotelleriespecialist bij het duurzaam ingerichte hometel-project „room2“ in Chiswick, Londen. Het nieuwe hometel-gebouw gebruikt tot wel 89 procent minder energie dan de meeste andere hotels in het Verenigd Koninkrijk. Het aandeel hernieuwbare energieën voor het hotelbedrijf is ver als mogelijk gemaximaliseerd. Er wordt gebruikgemaakt van zonnecellen en aardwarmtepompen die 100% van de energie opwekken die nodig is voor verwarming, koken en warm water. Verdere energie komt uit wind-, zonne- en waterkrachtinstallaties, die buiten het terrein worden geëxploiteerd. room2 Chiswick is hiermee wereldwijd het eerste hotel dat de eigen Co2-balans op deze wijze openbaar maakt en voor de totale levensduur een netto nulemissie nastreeft.

„Hometel“ is een neologisme dat is gevormd uit de begrippen „hotel“ en „home“. Het begrip maakt duidelijk dat in room2 de voorzieningen van een hotel worden gecombineerd met die van thuis. Aspecten als duurzaamheid en energie-efficiënte staan centraal bij de conceptie en het design is geïnspireerd op de non-conformistische Arts & Crafts-beweging. room2 Chiswick wil zijn gasten graag iets bieden dat een echt en authentiek gevoel geeft. Een ambiance waarin wordt gekozen voor natuurlijke elementen en herbruikbaarheid zoals stonewashed-linnen, gerecycled hout en door plaatselijke ambachtslieden vervaardigde producten in plaats van kunststoffen. Van de meubels en de verlichting en armaturen tot aan de tapijten is een zorgvuldige keuze gemaakt rekening houdend met milieu-aspecten, duurzaamheid en de CO2-balans. In de badkamer werd gekozen voor het materiaal geëmailleerd staal.

Baanbrekend project zet in op recyclebare badkameroplossingen van KALDEWEI

De gastenkamers zijn excentriek en tegelijkertijd stijlvol ingericht: een mix van ambachtelijke perfectie en moderne elementen voor energiebesparing. Alle 86 kamers zijn voorzien van het KALDEWEI douchevlak Cayonoplan met afvoerdeksel en het KALDEWEI afvoersysteem. Het alpinewitte oppervlak past perfect bij de elegant vormgegeven badkamers. Het is extreem bestendig en kan alleen worden bekrast met een diamant. Dankzij het onderhoudsvriendelijke emaille-oppervlak kunnen watervlekken of kalkresten zeer gemakkelijk worden verwijderd.

KALDEWEI was de partner bij uitstek voor dit baanbrekende project aangezien de onderneming zich al generaties lang inzet voor het milieu. Alle KALDEWEI producten worden geproduceerd uit 100 procent recyclebaar geëmailleerd staal. In het afgelopen jaar heeft KALDEWEI opnieuw een stap gezet in de richting van klimaatneutraliteit: het bedrijf produceert een deel van zijn badkameroplossingen uit bluemint® steel, een staalsoort met gereduceerd CO2, waarmee de emissies met tot wel 70 procent worden verminderd. Bovendien is KALDEWEI al lange tijd betrokken bij het WWF en ondersteunt het in Vietnam een project waarmee voorkomen moet worden dat ieder jaar opnieuw grote hoeveelheden plastic via de rivieren en kanalen van de Mekongdelta in zee terechtkomen.

Energie-efficiëntie vergroten - hulpbronnen sparen

Room2 Chiswick is met een vergelijkbare opvatting en volledig met duurzaamheid voor ogen ontworpen. Er is gekozen voor compatibele, deels zelf ontwikkelde technologieën om een exemplarische energie-efficiëntie te bereiken. Het hometel beschikt over twee laboratoria die gegevens verzamelen over het water- en energieverbruik en de luchtkwaliteit. Deze gegevens worden gecombineerd met bevindingen uit de lopende exploitatie en helpen het team van room2 Chiswick om de energie-efficiëntie nog verder te verbeteren.

Hernieuwbare energieën worden ter plaatse maximaal benut. Douches met een ultrageringe doorstroming verbruiken bijvoorbeeld minder water dankzij beluchte armaturen. In het hele gebouw zijn de verlichting en verdere apparaten verbonden met bewegingssensoren om een nog energie-efficiënter gebruik mogelijk te maken. Het blauwe dak reduceert lokale overstromingen doordat het indien nodig tot 50.000 liter regenwater langzaam afvoert. Het groene dak is beplant met 200 ton aarde en wilde bloemen om de biodiversiteit te vergroten en CO2 te absorberen en biedt plaats aan bijenkasten en insectenhotels.

KALDEWEI toont zich hier de perfecte partner, want het portfolio van meer dan 600 deels bekroonde badkameroplossingen uit geëmailleerd staal biedt met zijn veelzijdige en flexibele oplossingen de optimale materiaalkeuze voor ieder badkamerdesign. Alle ligbaden, douchevlakken en wastafels uit geëmailleerd staal worden geproduceerd uit natuurlijke grondstoffen, hebben een zeer lange levensduur en kunnen aan het einde van de gebruiksduur volledig worden gerecycled. In combinatie met de inzet voor duurzaamheid maakte dit de KALDEWEI producten tot de ideale badkameroplossing voor de Lamington Group en het room2 Chiswick.
 

Bron: Franz KALDEWEI GmbH & Co. KG. Bewijsexemplaren worden op prijs gesteld.

Tekst
docx  |  6 MB
Alle afbeeldingen
zip  |  24 MB

2 MB

Fotobron: room2

01_room2_Bathroom_Green_Tiles.jpg


1 MB

Fotobron: room2

02_room2__Bathroom_Green_Tiles.jpg


3 MB

Fotobron: room2

03_room2__Bathroom_Wallpaper_With_Marble_Effect.jpg


1,014 KB

Fotobron: room2

04__room2__Bathroom_Wallpaper_With_Marble_Effect.jpg


1 MB

Fotobron: room2

05_room2_Hotel_Room.jpg


4 MB

Fotobron: room2

06_room2_Bar.jpg


1 MB

Fotobron: room2

Source: @Andrei Botnari  |  07_room2_Hotel_Courtyard_Garden.jpg