(NL)
Pers
Actueel
Detail

Dubbele winst voor KALDEWEI bij de Red Dot Awards 2022 – wastafelschaal NUEVA behaalt met „Red Dot: Best of the Best“ de hoogste onderscheiding van de wedstrijd voor baanbrekend design

KALDEWEI, Ahlen, juni 2022 – KALDEWEI heeft bij de Red Dot Awards 2022 voor Product Design meteen een dubbele overwinning behaald: de premiumbadkamerfabrikant ontving de begeerde design-prijs bij het gala-evenement voor de Red Dot Design Week in Essen voor zijn gelijkvloerse douchevlak SUPERPLAN ZERO en voor de wastafel NUEVA. NUEVA mag zich zelfs verheugen over de bijzondere onderscheiding „Best of the Best“. De dubbele onderscheiding is voor KALDEWEI een bevestiging van de fundamentele ondernemingsfilosofie om hoogwaardig design, functionaliteit, duurzaamheid en kwaliteit in één product te verenigen. De beide producten werden ontworpen door de star-designer Werner Aisslinger.

KALDEWEI NUEVA: „Best of the Best”
Als „Best of the Best“ kiest de jury alleen de beste producten van een categorie. Voor de wastafelschaal NUEVA vindt de jury dat deze „indrukwekkend wordt gekenmerkt door een zeer dunne rand. De vormgeving brengt alle elementen in precieze proporties samen. Het effect is puristisch en helder, zodat hij een rustgevende werking creëert in de ruimte. Het bijzondere geëmailleerd staal wordt daarbij op authentieke wijze gebruikt om dit product met een poëtische benadering te presenteren. Overtuigend is bovendien het kleurenschema dat actueel ook matte uitvoeringen omvat.“

KALDEWEI SUPERPLAN ZERO combineert comfort en esthetiek
Ook het geëmailleerde douchevlak SUPERPLAN ZERO stamt uit de pen van Werner Aisslinger en heeft de internationale jury overtuigd: „Het douchevlak van KALDEWEI biedt door de mogelijkheid voor het direct aansluiten van tegels een elegante esthetiek evenals een hoog, gebruikersvriendelijk comfort:“ het douchevlak wordt gelijkvloers met de badkamervloer ingebouwd en de dicht tegen de wand geplaatste afvoer maakt aangenaam staan en veilig bewegen mogelijk. De met een elegante en precieze lijnvoering vormgegeven douchevloer is vanaf drie zijden obstakelvrij begaanbaar. De basis wordt ook hier gevormd door duurzaam, uiterst robuust en tot 100 procent recyclebaar geëmailleerd staal.

 

Bron: Franz KALDEWEI GmbH & Co. KG. Bewijsexemplaren worden op prijs gesteld.

Tekst
docx  |  873 KB
Alle afbeeldingen
zip  |  11 MB

2 MB

Prof. Dr. Peter Zec (Red Dot), Nicole Losos (Studio Aisslinger), Christian Büttner (KALDEWEI), Werner Aisslinger (Studio Aisslinger)

01_Red_Dot_Preisverleihung.png


5 MB

KALDEWEI NUEVA: „Best of the Best”

02_KALDEWEI_Nueva_.jpg


2 MB

KALDEWEI NUEVA: „Best of the Best”

03_KALDEWEI_Nueva.jpg


1 MB

KALDEWEI SUPERPLAN ZERO combineert comfort en esthetiek

04_KALDEWEI_Superplan_Zero.jpg


269 KB

KALDEWEI SUPERPLAN ZERO combineert comfort en esthetiek

05__KALDEWEI_Superplan_Zero.jpg


250 KB

KALDEWEI SUPERPLAN ZERO combineert comfort en esthetiek

06_KALDEWEI_Superplan_Zero_.jpg