(NL)
Pers
Actueel
Detail

Glamour tussen design en zinnelijkheid – KALDEWEI x VOGUE Germany vieren de badkamercultuur bij de Fuorisalone 2022 met een installatie van Cristina Celestino

KALDEWEI, Ahlen, juni 2022 – KALDEWEI viert bij de Fuorisalone van dit jaar in Milaan de even luxueuze als intieme schoonheid van de badkamercultuur. Voor de buitengewone presentatie van 7 tot 12 juni heeft KALDEWEI de krachten gebundeld met VOGUE Germany. Gezamenlijk presenteren de premiumbadkamerfabrikant en het legendarische modetijdschrift de installatie „Bathscape“, ontworpen door de Milanese sterdesigner Cristina Celestino. De samenwerking geldt nu al als één van de highlights van de Special Edition van dit jaar van de meubelbeurs –#mustsee2022.

Een particuliere spa, glamoureuze ontspanningsruimte en intieme retraite voor uiterst persoonlijke „Me time“-momenten – onze badkamer heeft vandaag de dag zo oneindig veel verschillende facetten. Hierop bouwt Cristina Celestino verder in haar installatie: de titel „Bathscape“ speelt met het Engelse werkwoord „escape“ (vluchten). Zo wordt Celestino's werk voor de observator een esthetische vlucht in de oogverblindende glans van de moderne badkamercultuur. Voor de Milanese designer is het project daarom ook een sculpturale verkenning van de talrijke aspecten van de badkamerinrichting. De thema's variëren van esthetische vragen over de zintuiglijke waarneming en de luxe van pauzeren bij de Daily Beauty tot aspecten van duurzaamheid en het zuinig omgaan met grondstoffen.

Aanschouwelijke materiaalconcepten verduidelijken bovendien welke rol de materiaalkeuze speelt voor het gevoel. Met een mode- en beauty-expert als VOGUE Germany wordt daarbij ook de brug geslagen naar de vormgeving en inrichting van de perfecte selfcare-zone. Welke opbergplek is optimaal voor ons nachtserum, op welke plaats moet de nieuwe beauty-gadget worden geplaatst. Bathscape laat zien hoe al deze beslissingen onze badkamer kunnen transformeren tot een zeer persoonlijke home spa.

Wat maakt de moderne badkamer bovendien tot een oase waarin je energie kunt opdoen en ontspanning kunt vinden? En hoe belangrijk zijn daarbij ecologische en maatschappelijke aspecten? Voor de achtergrond van deze complexe vragen creëert Bathscape de basis voor een uiterst actuele dialoog en toont het tegelijkertijd opwindende benaderingen voor een hedendaags, luxueus badkamerdesign. De installatie is ook daarom gedurende de hele duur van de Milanese meubelbeurs te zien in het dynamische Brera District (via Maroncelli 2), bekend vanwege de vele designstudio's en galerieën.
 

Bron: Franz KALDEWEI GmbH & Co. KG. Bewijsexemplaren worden op prijs gesteld.

Texte
docx  |  864 KB
Alle afbeeldingen
zip  |  19 MB

3 MB

3 MB

4 MB

2 MB

3 MB

2 MB

1 MB

887 KB

824 KB