(NL)
Pers
Actueel
Detail

Als een sculptuur uit geëmailleerd staal – KALDEWEI presenteert de OYO DUO van Stefan Diez 
bij „Design Forever“ van Elle Décor bij de Fuorisalone in Milaan

KALDEWEI, Ahlen, juni 2022 – KALDEWEI is gast op de tentoonstelling „Design Forever“ van Elle Décor Italia bij de Fuorisalone van dit jaar van 7 tot 12 juni in Milaan. De premiumbadkamerfabrikant toont in het historische gebouw van het Palazzo Bovara zijn nieuwe vrijstaande ligbad OYO DUO uit de pen van designer Stefan Diez en presenteert hiermee het model voor de eerste keer aan de wereld. De officiële introductie is gepland voor het najaar.

OYO DUO is het splinternieuwe Key Piece uit de LUXSTAINABILITY®-wereld van KALDEWEI. Het concept verbindt vorm en design met duurzaam en met zuinigheid met grondstoffen. Met dit in gedachten heeft Stefan Diez met de OYO DUO een designsculptuur gecreëerd uit recyclebaar geëmailleerd staal, die zich harmonieus vloeiend en bijna zwevend laat integreren in de ruimte van de badkamer.

Diez heeft zich bij het ontwerp laten inspireren door Japans porceleindesign. De binnenvorm is het resultaat van de jarenlange ervaring van KALDEWEI en is vooral geïnspireerd door een uitmuntend zitcomfort en een verantwoordelijke omgang met de grondstof water. Daarentegen vormt de buitenste, sculpturale vorm uitsluitend een beeld van elegantie en lichtheid. De contouren van de OYO DUO lijken een momentopname te zijn van een vrij vloeiende vorm die eerst de vloer raakt, bijna nog lijkt te zweven en daarbij volkomen onder spanning staat. Het is de uitdruk van de waardering voor de gebruikte materialen, het ingewikkelde productieproces en niet in de laatste plaats voor de inhoud, het water.

Dit past ook perfect in het concept van de tentoonstelling van Elle Décor, die de avant-garde van vroegere iconen en de schoonheid van de iconen van de toekomst wil samenbrengen en zich wijdt aan de betekenis van tijdloos design.

Bron: Franz KALDEWEI GmbH & Co. KG. Bewijsexemplaren worden op prijs gesteld.

Tekst
docx  |  864 KB
Alle afbeeldingen
zip  |  738 KB

8 KB

247 KB

199 KB

289 KB