(NL)
Pers
Actueel
Detail

KALDEWEI x VOGUE Germany presenteren #mustsee: „Bathscape“ van Cristina Celestino op de Fuorisalone 2022

KALDEWEI, Ahlen, april 2022 – KALDEWEI bundelt de krachten met VOGUE Germany voor een buitengewoon project: op de Fuorisalone van 7 tot 12 juni presenteert de Duitse premiumbadkamerfabrikant samen met het legendarische modetijdschrift de installatie „Bathscape“ – ontworpen door de Milanese sterdesigner Cristina Celestino.

Het project van VOGUE Germany en KALDEWEI met Cristina Celestino markeert nu al één van de highlights van de komende meubelbeurs in Milaan – #mustsee. De Bathscape-installatie neemt de bezoekers mee op een spectaculaire en uiterst esthetische reis door de badcultuur. Voor Celestino is het project een sculpturaal onderzoek naar alle aspecten van de creatie en het gebruik van de badkamerinrichting. De thema's variëren van esthetische vragen over de zintuiglijke waarneming en de luxe van pauzeren tot aspecten van materiaal en duurzaamheid. 

Wat maakt de moderne badkamer tot een oase waarin je energie kunt opdoen en ontspanning kunt vinden? En hoe belangrijk zijn daarbij ecologische en maatschappelijke aspecten? Voor de achtergrond van deze complexe vragen creëert „Bathscape“ de basis voor een uiterst actuele dialoog en toont het tegelijkertijd opwindende benaderingen voor een hedendaags, luxueus badkamerdesign. De installatie is ook daarom gedurende de hele duur van de Milanese meubelbeurs te zien in het dynamische Brera District (via Maroncelli 2), bekend vanwege de vele designstudio's en galerieën.

Over Cristina Celestino: 
Cristina Celestino (*1980, Pordenone) richtte in 2013 haar studio in Milaan op. Na haar afstuderen in 2005 aan de IUAV School of Architecture in Venetië werkte ze samen met verschillende designstudio's, met de nadruk op binnenhuisarchitectuur. In 2011 richtte ze uiteindelijk haar eigen designmerk Attico Design op. De creatieve activiteiten van Cristina Celestino en haar atelier lopen uiteen van projecten op het vlak van wonen en hotelwezen tot creative direction en productdesign.

 

Bron: Franz KALDEWEI GmbH & Co. KG. Bewijsexemplaren worden op prijs gesteld.

Tekst
docx  |  3 MB
Alle afbeeldingen
zip  |  30 MB
01_KALDEWEI x VOGUE_Kooperationslogo

71 KB

Fotobron: Vogue Germany

01_KALDEWEI x VOGUE_Kooperationslogo

02_KALDEWEI x VOGUE_Brera_Location

7 MB

Fotobron: Fuorisalone_Brera Design District

02_KALDEWEI x VOGUE_Brera_Location

03_KALDEWEI x VOGUE_Cristina_Celestino

23 MB

Fotobron: Davide Lovatti voor Cristina Celestino

03_KALDEWEI x VOGUE_Cristina_Celestino