(NL)
Pers
Actueel
Detail

KALDEWEI vergroot duurzaamheid in het luxe badkamerdesign met het nieuwe bluemint® steel van thyssenkrupp

KALDEWEI, Ahlen, november 2021 – met het inzetten van bluemint® steel van thyssenkrupp heeft KALDEWEI begin oktober een nieuw tijdperk ingeluid in de sanitairproductie. Nu komen de eerste premiumproducten uit het klimaatvriendelijke staal in de handel. By thyssenkrupp wordt er 100% CO2 bespaard bij de staalproductie. Als er rekening wordt gehouden met de emissies uit de voorketen zoals aanvoer en transport van de grondstoffen, dan heeft het eindproduct volgens het internationaal erkende Green-House-Gas-Protocol (GHG) een 70% lagere CO2 voetafdruk. In een gelimiteerde oplage worden onder het submerk KALDEWEI nature protect de wastafelschalen Miena, de ligbaden Puro en Puro Duo en het nieuwe douchevlak Superplan Zero vanaf heden via geselecteerde dealers op de markt gebracht. 

Met dit nieuwe CO2-gereduceerde staal biedt KALDEWEI zijn klanten de mogelijkheid om duurzaam ontworpen bouwprojecten te voorzien van klimaatvriendelijke badkameroplossingen uit hoogwaardig geëmailleerd staal, die worden gekenmerkt door hun lange productlevensduur en een zeer goede CO2-balans. Bovendien zijn ze tot 100 procent recyclebaar. „Met de KALDEWEI Limited Edition nature protect kunnen wij onze klanten badkamerobjecten met een geweldig lage CO2-voetafdruk aanbieden. Premiumproducten, die moderne luxe in de vorm van hoogwaardige materialen en zinnelijk design combineren met duurzaam denken en handelen. We noemen dit ‚luxstainability®‘“, aldus CEO Franz KALDEWEI. Luxstainability® betekent niets minder dan de combinatie van luxe en duurzaamheid. Voor KALDEWEI markeert dit nieuwe woord een toekomstgerichte strategie binnen de totale sanitaire productie. Beide aspecten zijn volgens het bedrijf bepalende factoren voor een modern badkamerdesign. 

Alle producten van de KALDEWEI Limited Edition nature protect zijn gemarkeerd met een laserlogo. De eerste aanvragen van klanten uit de retail en de projectontwikkeling zijn al binnen. Samen met zijn partners zal KALDEWEI het thema duurzaamheid ook in de toekomst verder stimuleren en met nature project is er vandaag al een klimaatvriendelijke oplossing op de weg naar emissieloosheid. Dit moet ook worden gezien als een bijdrage van de onderneming aan het bereiken van het 1,5-graden-doel. Dit doel werd aangenomen op de VN-klimaatconferentie van Parijs, het werd door 195 staten ondertekend en is sinds 2019 van kracht. 

 

Bron: Franz KALDEWEI GmbH & Co. KG. Bewijsexemplaren worden op prijs gesteld.

Tekst
docx  |  507 KB
Alle afbeeldingen
zip  |  18 MB

162 KB

KALDEWEI nature protect uit bluemint® steel was ook het thema op de thyssenkrupp beursstand op de Blechexpo in Stuttgart.

1_KALDEWEI_nature_protect.jpg

Blechexpo
9 MB

De producten van de KALDEWEI Limited Edition nature protect werden op de Blechexpo voor de eerste keer aan het publiek gepresenteerd.

Source: thyssenkrupp Steel  |  2_KALDEWEI_nature_protect.jpg

Blechexpo
9 MB

Alle producten van de KALDEWEI Limited Edition nature protect zijn speciaal gemarkeerd.

Source: thyssenkrupp Steel  |  3_KALDEWEI_nature_protect.jpg