(NL)
Pers
Actueel
Detail

Duurzaam renoveren met KALDEWEI: ZWEI Design kiest in de eigen badkamer voor geëmailleerd staal

KALDEWEI, Ahlen, augustus 2021 – Het was niet meteen liefde op het eerste gezicht. Pas toen Talitha en Michael Bainbridge hun toekomstige droomhuis nader onder de loep namen, sprong de vonk over. De L-vormige bungalow uit de 70’er jaren is intussen het nieuwe thuis van het designer-paar dat ze samen hebben getransformeerd tot een stijlvolle wellnessoase. De badkamer speelt daarbij een centrale rol.

Talitha en Michael Bainbridge leven en werken samen. Hun creatieve bureau ZWEI Design hebben ze opgericht om hun bijzondere passie voor hoogstaand interieurdesign nog beter te kunnen uitdragen. Samen ontwikkelen ze voor hun klanten veeleisende ruimteconcepten.

Duurzaamheid en het behoud van grondstoffen speelt voor de experts in vormgeving zowel zakelijk als privé een grote rol. „Voor onze gezinswoning hebben wij er heel bewust voor gekozen om een bungalow te renoveren en niet nieuw te gaan bouwen. Ons aanpak is om minder afval te genereren, wat voor ons een praktische en zinvolle weg richting duurzaamheid is. We hebben erop gelet dat bijna alle producten die wij in ons nieuwe huis gebruiken allereerst kwalitatief hoogwaardig zijn en dus een lange levensduur hebben. En dat ze goed kunnen worden afgevoerd of zelfs kunnen worden gerecycled als ze op een later tijdstip worden verwijderd“, legt Talitha Bainbridge uit.

Naast een houten vloer zonder plastic onderdelen, stenen tegels, hout en keramiek in de keuken viel de keuze in het badkamergedeelte op het tot 100 procent recyclebare materiaal geëmailleerd staal. Met name de gezinsbadkamer kon wel een make-over gebruiken. Er werd afscheid genomen van de bruin-beige tegels, evenals van de oude douchenis met bruine hardplastic deuren. In plaats daarvan moest er een luxueuze en royale familiebadkamer ontstaan, die niet alleen doelmatig is, maar die de highlight van de dag kan worden. „We wilden een warm en duurzaam design met grote tegels met een beetje structuur, een eikenhouten tafel, gouden en beige accenten en hoogwaardige badkamerobjecten. Daarbij was voor ons de duurzaamheid van de gebruikte materialen zeer belangrijk. Zo viel de keus bij de badkamerobjecten op KALDEWEI“, aldus de Bainbridges.

Het design van de producten, de kwaliteit van het materiaal geëmailleerd staal en de productie wist het designer-paar direct te overtuigen. Talitha en Michael Bainbridge kozen in de familiebadkamer voor twee MIENA wastafelschalen en een NEXSYS douchevlak. In de kleine gastenbadkamer, die indruk maakt door een elegant groen, kreeg de plaatsbesparende handwastafel CONO een plek.

„Voor ons was allereerst een gelijkvloers douchevlak van belang. Vanwege de hygiëne wilden we in geen geval een betegeld douchegedeelte, maar een naadloos, onderhoudsarm en hoogwaardig oppervlak. Voor ons was het duidelijk dat we een badkamer wilden ontwerpen die tijdloos mooi is“, aldus Michael Bainbridge.

Is het met hart en ziel kiezen van de materialen de moeite waard geweest? „Al deze factoren dragen eraan bij dat wij met veel plezier en een goed geweten iedere dag onze badkamer binnengaan. Na een jaar hard werken zijn we ook een beetje trots op wat we hebben gecreëerd en we laten familie en vrienden graag even een kijkje nemen in onze badkamer – en hem af en toe ook te gebruiken“, aldus Talitha Bainbridge.

Bron: Franz KALDEWEI GmbH & Co. KG. Bewijsexemplaren worden op prijs gesteld.

Tekst
docx  |  14 MB
Alle afbeeldingen
zip  |  65 MB

2 MB

Fotobron: Talitha en Michael Bainbridge

Talitha_und_Michael_Bainbridge_ZWEI_Design.jpg


2 MB

Fotobron: Talitha en Michael Bainbridge

ZWEI_Design_Masterbad_Miena.jpg


5 MB

Fotobron: Talitha en Michael Bainbridge

ZWEI_Design_Masterbad_NEXSYS.jpg


3 MB

Fotobron: Talitha en Michael Bainbridge

ZWEI_Design_Masterbadd_Miena_Detail.jpg


15 MB

Fotobron: Talitha en Michael Bainbridge

ZWEI_Design_Masterbad_NEXSYS_Detail.jpg


13 MB

Fotobron: Talitha en Michael Bainbridge

ZWEI_Design_Ga__stebad_Detail_Cono.jpg


5 MB

Fotobron: Talitha en Michael Bainbridge

ZWEiDesign_Ga__stebad.JPG


644 KB

Fotobron: Talitha en Michael Bainbridge

3D_Ansicht_Bainbridge.jpg