(NL)
Pers
Actueel
Detail

KALDEWEI richt villa in van Johann en Lena König

KALDEWEI, Ahlen, augustus 2021 – Het populaire galeriehoudersechtpaar uit Berlijn heeft - altijd stijlvast - gekozen voor wastafels en een ligbad uit hoogwaardig geëmailleerd staal.

Berlijn is een metropool van moderne architectuur. Gerestaureerde villa's uit de „Gründerzeit“ staan naast Bauhaus-concepten zoals bijvoorbeeld in de „Witte stad“, ontworpen en gepland door Otto Rudolf Salvisberg. De Zwitserse architect werkte tussen 1905 en 1930 in Duitsland en zette in Berlijn trendsettende gebouwen neer volgens de Bauhaus-gedachte. Hierbij ontstond ook een kleine nederzetting in het stadsdeel Wilmersdorf. Een van de twee directiewoningen is onlangs door de galeriehouder Johann König en zijn vrouw, kunsthistorica Lena König, uitverkozen als hun nieuwe privéwoning in de hoofdstad. In het kader van de renovatie zijn de badkamers uitgerust met geëmailleerde badkameroplossingen van KALDEWEI. Hierbij werd gebruik gemaakt van twee wastafels en een ligbad uit de serie Puro en het elegante douchevlak Conoflat.

Al sinds 2017 werd de Wilmersdorfer villa verbouwd voor het huidige gebruik als gezinswoning. De in de loop van decennia uitgevoerde verbouwingen werden liefdevol teruggedraaid en de begane grond werd aangepast. In de badkamer hebben de Königs met KALDEWEI heel bewust gekozen voor een moderne en actuele inrichting. „Naast het duurzaamheidsaspect en de levensduur van de grondstof geëmailleerd staal, vinden wij de heldere vormtaal van de producten en de functionaliteit bijzonder interessant“, legt Lena König uit.

Zo zijn in de badkamers premiumproducten uit recyclebaar en duurzaam geëmailleerd staal ingebouwd. In de toekomst wast men in de villa König de handen in wastafels uit de serie Puro, ontworpen door designer Anke Salomon. „Ik ben onder de indruk van de tijdloze vorm die Anke Salomon hier heeft gecreëerd. Het heldere profiel met zijn gereduceerde randen wordt gecombineerd met een royaal vormgegeven binnenruimte - hierdoor verdwijnt de functionaliteit niet achter het designconcept, maar versterkt hij deze op zinvolle wijze“, aldus Johann König, die door velen als de meest modieuze galeriehouder van onze tijd en als popster van de Berlijnse kunstscene wordt beschouwd. 

Naast de wastafels is de villa ook voorzien van een ligbad uit de KALDEWEI Puro-serie. Bovendien werd het royaal vormgegeven sanitairgedeelte voorzien van het douchevlak Conoflat – ontworpen door de Italiaanse designspecialisten Sottsass Associati. Conoflat wordt gekenmerkt door vlak puristisch design - voor grenzeloze bewegingsvrijheid en optimaal stacomfort. „Gelijjkvloerse douches zijn momenteel de standaard. Maar met name de elegante esthetiek van de geglazuurde oppervlakken maakte ons echt enthousiast“, benadrukken Johann en Lena König. 

„Het totale badkamerconcept voegt zich zeer harmonieus in het totaalbeeld van de villa in. Voor ons was een zo behoedzaam mogelijke renovatie en herziening zeer belangrijk. Voor de sanitairproducten was geëmailleerd staal met zijn elegante en esthetische oppervlak de optimale keus“, verklaart de verantwoordelijke architect en nicht van galeriehouder Johann König, Anne König, het werk aan de Berlijnse villa.  

Bron: Franz KALDEWEI GmbH & Co. KG. Bewijsexemplaren worden op prijs gesteld. 

Tekst
docx  |  4 MB
Alle afbeeldingen
zip  |  46 MB

14 MB

Buitenaanzicht villa

Source: KALDEWEI / @i_shoot_buildings  |  KALDEWEI_012.jpg


9 MB

Entreegedeelte villa

Source: KALDEWEI / @i_shoot_buildings  |  KALDEWEI_040.jpg


5 MB

Dubbele wastafel Puro en geëmailleerd douchevlak Conoflat

Source: KALDEWEI / @i_shoot_buildings  |  KALDEWEI_075.jpg


4 MB

Dubbele wastafel Puro en geëmailleerd douchevlak Conoflat

Source: KALDEWEI / @i_shoot_buildings  |  KALDEWEI_101.jpg


3 MB

Wastafel Puro

Source: KALDEWEI / @i_shoot_buildings  |  KALDEWEI_111.jpg


5 MB

Ligbad Puro

Source: KALDEWEI / @i_shoot_buildings  |  KALDEWEI_118.jpg


6 MB

Handwastafel Puro

Source: KALDEWEI / @i_shoot_buildings  |  KALDEWEI_148.jpg