(NL)
Pers
Actueel
Detail

KALDEWEI ondersteunt de visie van “een wereld zonder afval”. Madaster – de databank voor materialen, gebouwen en infrastructuur

KALDEWEI, Ahlen, augustus 2021 – De premium badkamerfabrikant KALDEWEI behoort tot de eerste 17 „Kennedy’s“ in het Madaster-ecosysteem. Madaster is het algemene kadaster voor materialen, gebouwen en infrastructuren en maakt het ontwerp en gebruik als grondstof(-data)banken mogelijk. Hiermee is KALDEWEI een van de voorlopers bij het totstandbrengen van de Circular Economy in de bouw- en vastgoedsector. 

In de Madaster databank zijn producteigenschappen zoals milieu-effecten, de mogelijkheid tot hergebruik of de gezondheid vastgelegd en automatisch gekoppeld met de informatie uit de digitale objectgegevens (Industry Foundation Classes). Hiervoor werkt Madaster samen met bouwstof- en productfabrikanten op het gebied van bouwproductenregistratie. Door functionele uitbreidingen op het vlak van grijze energie kunnen gebruikers nu ook de gebonden hoeveelheid CO2 voor de gebouwcategorie en materiaalfamilie en voor afzonderlijke producten en materialen in de fabricage laten vermelden. Hierdoor kunnen projectontwikkelaars en opdrachtgevers veel preciezere uitspraken doen over financiële waarden en het circulariteitspotentieel.

Voor de Duitse premium badkamerfabrikant was duurzaamheid altijd al een centraal thema en het is evident: Madaster Germany zal bijdragen aan een duurzamere realisatie van vastgoed. „De nieuwe transparantie maakt hulpbronnenefficiënte ontwerp- en bouwmethoden mogelijk”, aldus Roberto Martinez, CSO bij KALDEWEI. „Op deze manier wordt ieder gebouw een materiaal- of grondstofdatabank”, verklaart hij en hij maakt duidelijk dat ook de bouwbranche zo een grote stap voorwaarts kan maken naar de visie van “een wereld zonder afval”.

Bron: Franz KALDEWEI GmbH & Co. KG. Bewijsexemplaren worden op prijs gesteld.

Tekst
docx  |  729 KB
Alle afbeeldingen
zip  |  4 MB

828 KB

Badkameroplossingen van KALDEWEI uit superieur geëmailleerd staal zijn uiterst duurzaam en tot 100 procent recyclebaar.

Source: KALDEWEI  |  1_KALDEWEI_Stahl_Emaille.png


4 MB

Met passie transformeert KALDEWEI natuurlijke grondstoffen tot duurzame en recyclebare sanitairproducten uit duurzaam geëmailleerd staal.

Source: KALDEWEI  |  2_KALDEWEI_Stahl_Emaille.jpg