(NL)
Pers
Actueel
Detail

KALDEWEI op weg naar klimaatneutraliteit

KALDEWEI, Ahlen, juni 2021 – Voor de badkamerfabrikant KALDEWEI is duurzaamheid een centraal thema in de meer dan 100 jaar lange historie van de onderneming. Dit blijkt niet alleen uit de strijd tegen plastic in de badkamer en het samenwerkingsverband met de milieubeschermingsorganisatie WWF voor een toonaangevend milieuproject in Vietnam. Als eerste onderneming in de sanitairbranche heeft KALDEWEI het Science Based Target Initiative (SBTi) ondertekend. Hiermee sluit KALDEWEI zich aan bij een initiatief dat zich tot doel heeft gesteld de doelen van het Klimaatakkoord van Parijs ook te bereiken door concrete maatregelen te definiëren. KALDEWEI voegt een nieuw hoofdstuk toe aan zijn duurzame ondernemerschap.

Het SBTi is een alliantie van internationale non-profitorganisaties zoals het UNGC, CDP, WWF en het WRI. De alliantie is opgericht om wetenschappelijk gefundeerde doelen (SBT) voor het terugdringen van broeikasgasemissies tot een standaard voor ondernemingsactiviteiten te laten worden. Het doel is om de wereldwijde emissies tot 2030 dusdanig terug te dringen dat aan de vereisten van het Klimaatakkoord van Parijs uit 2015 wordt voldaan. Een SBTi-certificering geeft aan dat de onderneming zich inzet om te handelen volgens het geldende volkerenrecht. Dit houdt onder andere in dat aan toekomstige generaties een leefbare planeet wordt nagelaten. 

Wereldwijd hebben tot nu toe meer dan 1.500 ondernemingen aangegeven het initiatief te ondersteunen en de vast overeengekomen CO2-reducties na te komen. De basis wordt gevormd door het Klimaatakkoord van Parijs uit 2015, dat door 195 landen is ondertekend. Het Akkoord legt een maximale opwarming van de aarde van minder dan 2 graden vast, en idealiter van 1,5 graad. KALDEWEI verplicht zich met de ondertekening bij een verder stijgende productie de absolute emissies voor gas, stroom en bedrijfswagens tot 2030 met circa 30% te verminderen. Bovendien worden de absolute emissies voor ingekochte goederen en diensten tot 2030 ook met dubbele cijfers gereduceerd. Investeringen in „groene stroom“ op de locatie en verdergaande maatregelen voor de klimaatbescherming en de transparantie in het kader van de pioniersrol worden op dit moment onderzocht. Het verklaarde doel van de onderneming is om binnen de komende jaren klimaatneutraal economisch actief te zijn. 
 
„Dit is een belangrijke en alternatiefloze stap in een toekomstbestendige productie, die de grenzen van de planeet respecteert. Naast onze inzet tegen de vervuiling van de oceanen zal de reductie van de CO2-emissies een belangrijke drijvende kracht voor innovatie in de onderneming vormen. Alle processen in de onderneming worden tegen het licht gehouden en opnieuw beoordeeld“, aldus CEO Franz KALDEWEI. 

 

Bron: Franz KALDEWEI GmbH & Co. KG. Bewijsexemplaren worden op prijs gesteld. 

Tekst
docx  |  674 KB
Alle afbeeldingen
zip  |  1 MB
1_Kaldewei_Climate_Neutrality
< DIN A4
909 KB

KALDEWEI ondertekent als eerste sanitaironderneming het Science Based Target Initiative (SBTi) en verplicht zich de eigen CO2-emissies in de komende negen jaar drastisch te reduceren.

Source: Scott Bufkin  |  1_KALDEWEI_Climate_Neutrality

2_Kaldewei_Science_Based_Target_Initiative

206 KB

Het Initiative Science Based Targets (SBTi) is een internationaal erkende standaard voor het doelstellen van de uitstootvermindering voor ondernemingen.

2_KALDEWEI_Science_Based_Target_Initiative