(NL)
Pers
Actueel
Detail

Marriott International geeft KALDEWEI onderscheiding als „Sustainability Leader“

KALDEWEI, Ahlen, mei 2021 – KALDEWEI heeft als eerste badkamerinrichter de allerbeste rating in het Leader Level van het MindClick Sustainability Assessment Program (MSAP) van Marriott International Inc. behaald. De wereldwijd grootste hotelketen bekroont daarmee ook de bijzondere inspanningen van de Duitse sanitaironderneming voor meer duurzaamheid bij de inrichting van gastronomie- en hotelwezenbedrijven. MindClick Global is leidend in het verzamelen en evalueren van duurzaamheidskengetallen en bepaalt voor Marriott de ecologische voetafdruk van de leveranciers.

KALDEWEI is al jaren sanitairpartner van Marriott International en is met badkameroplossingen uit geëmailleerd staal in veel gastenbadkamers van de hotelketen vertegenwoordigd. In 2020 vond de evaluatie van KALDEWEI plaats door het MSAP-programma, waarmee Marriott International tot 2025 in 650 hotels wereldwijd tot 100 procent de LEED-status wil bereiken (Leadership in Energy and Environmental Design). De hotelketen wil met het MSAP-programma producten en processen benadrukken die voldoen aan de duurzaamheidsdoelen in het kader van de strategie „Marriott Serve360“. Hierbij worden de sociale en ecologische aspecten onder andere van meubels en inrichtingen van de hotelkamers gedurende de totale levenscyclus meegenomen – van de grondstof en de productie en de distributie tot het einde van de levenscyclus. De nadruk ligt hierbij op het gebruik van regeneratieve energieën en de vermindering van afval, water- en koolstofverbruik. 

Recyclebaarheid van geëmailleerd staal ondersteunt duurzaamheidsdoelen
Als partner van de hotelketen wist KALDEWEI door zijn consequente inzet van duurzaam en recyclebaar geëmailleerd staal te overtuigen. Want dit materiaal wordt vervaardigd uit natuurlijke grondstoffen en is tot 100 procent recyclebaar. Zo levert KALDEWEI een belangrijke bijdrage aan het behalen van de duurzaamheidsdoelen van de Marriott-groep. 

„Ik ben zeer blij dat KALDEWEI is bekroond met het hoogste Sustainability-Leader-Level. Wij voelen ons zeer vereerd en bevestigd in ons handelen, dat wij als eerste onderneming in de sanitairbranche deze status hebben bereikt. Het evaluatieresultaat geeft onze decennialange betrokkenheid aan bij meer duurzaamheid in de onroerendgoedbranche. Tegelijkertijd is het een bevestiging van ons unieke materiaal, geëmailleerd KALDEWEI staal, voor duurzaam en verantwoordelijk ontworpen projecten“, aldus de reactie van Chief Sales Officer Roberto Martinez op de onderscheiding. 

Waardevolle bijdrage voor het milieu, de maatschappij en de economie
Duurzaamheid geldt bij KALDEWEI als een centraal bedrijfsprincipe en weerspiegelt een consequente houding. Het draait daarbij niet alleen om het voldoen aan normen of vereisten, maar om voorloper en pionier te zijn.  „Dit resultaat in het Marriott Supplier Sustainability Assessment Program 2020 onderstreept onze op waarden gebaseerde bedrijfsvoering en verantwoordelijk bestuur. Wij zijn trots dat wij met onze badkameroplossingen een waardevolle bijdrage kunnen leveren aan het milieu, de maatschappij en de economie“, aldus CSO Martinez.  

Marriott International is de grootste hotelketen ter wereld en wordt gerekend tot de absolute voorlopers voor meer duurzaamheid in de branche. Het MSAP-programma onderstreept de grote betrokkenheid op het gebied van ecologische en sociale transparantie van Marriott International. „De onderscheiding als „Sustainability Leader“ motiveert ons bovendien om moedig als specialist voorop te lopen en bekrachtigt de toekomst van recyclebare materialen, zoals ons duurzame geëmailleerd staal. KALDEWEI versnelt hiermee de transitie naar een circulaire economie en ondersteunt zo de overgang van het internationale hotelwezen naar duurzame en toekomstbestendige concepten“, vat Martinez samen. 

 

Bron: Franz KALDEWEI GmbH & Co. KG. Bewijsexemplaren worden op prijs gesteld. 

Tekst
docx  |  450 KB
Alle afbeeldingen
zip  |  2 MB
1_Kaldewei_Bathroom_Hotel

2 MB

Badkameroplossingen uit duurzaam geëmailleerd KALDEWEI staal overtuigen wereldwijd de meest gerenommeerde hoteleigenaren.

1_KALDEWEI_Bathroom_Hotel

2_Kaldewei_Marriott_Sustainability_Leader

50 KB

KALDEWEI heeft als eerste badkamerinrichter de allerbeste rating in het Leader Level van het MindClick Sustainability Assessment Program (MSAP) van Marriott International Inc. behaald.

2_KALDEWEI_Marriott_Sustainability_Leader