(NL)
Pers
Actueel
Detail

Installatiesystemen: uitgebreidere leveringsomvang en maximale compatibiliteit

KALDEWEI, Ahlen, maart 2021 – Sanitairprofessionals waarderen de hoge kwaliteit van de KALDEWEI afvoersystemen KA 90 en KA 120 voor geëmailleerde douchevlakken. Vanaf heden zorgen een uitgebreidere leveringsomvang en een maximale compatibiliteit met de verschillende montagesystemen van KALDEWEI voor meer rendement bij de bestelling en magazijnopslag bij de vakgroothandel en de installateur. 

De leveringsomvang van de KALDEWEI afvoergarnituur KA 90 is nu uitgebreid met een praktische haarzeef en een verchroomde afvoerdeksel. Beide onderdelen worden vanaf nu standaard meegeleverd. Bovendien is het design van het afvoerdeksel nog vlakker en kan deze vrijwel vlaksluitend worden geïntegreerd in het oppervlak van de geëmailleerde douche. Op verzoek kan een extra geëmailleerde afvoerdeksel in de kleur van het douchevlak worden besteld. 

Ook bij de afvoergarnituur KA 120 wordt de haarzeef standaard meegeleverd. Aangezien afhankelijk van de modelserie van het douchevlak een ronde of een hoekige afvoerdeksel wordt gebruikt, en deze zeer vaak in kleur van de douche wordt gekozen, is de afvoerdeksel verkrijgbaar als afzonderlijke toebehoren. 

One fits all: flexibele combinatiemogelijkheden
Alle KALDEWEI afvoersystemen KA 90 en KA 120 zijn vanaf heden voorzien van een reeds op de fabriek afgesloten kruipwateraanslutiing. Hierdoor zijn ze compatibel met alle KALDEWEI montagesysemen voor geëmailleerde douchevlakken – ongeacht of ze een kruipwaterafsluiting hebben, zoals bij het inbouwsysteemframe ESR, of niet. De nieuwe afvoersystemen worden afgerond door een nieuwe, intelligente steekverbinding voor het afvoerdeksel, waardoor een eenvoudige en veilige reiniging van de afvoer mogelijk wordt. 

S-IX Box zorgt voor tijdbesparende montage op de estrik
Voor een tijdbesparende montage van ligbaden of douches op de estrik zorgt de KALDEWEI installatiebox S-IX. Met geïntegreerde buisgaten en een voorgemonteerde afdichtmanchet heeft KALDEWEI belangrijke werkstappen alvast uitgevoerd. Hiermee wordt bij de inbouw kostbare tijd bespaard. 

Twee bouwhoogten – 75 millimeter voor een afvoer DN 40 en 100 millimeter voor een afvoer DN 50 – zorgen voor flexibiliteit bij de keuze van het afvoergarnituur. En ook na het plaatsen van de estrik en de tegels kunnen de vanuit de bouw vereiste toleranties met de S-IX Box van KALDEWEI heel eenvoudig worden opgevangen, want de gemonteerde afvoergarnituur is in de afvoerbox zowel in de hoogte als zijwaarts aanpasbaar. Nog een voordeel: wanneer het ligbad later bijvoorbeeld wordt vervangen door een nieuw douchevlak, kan de aanwezige S-IX Box ook worden gebruikt voor de afvoer van de douche. Zo wordt een perfecte reviseerbaarheid gegarandeerd, bij douches en bij ligbaden. De sanitairprofessional bespaart bovendien waardevolle tijd en kan zijn efficiëntie op de bouwplaats nog verder vergroten.

 

Bron: Franz KALDEWEI GmbH & Co. KG. Bewijsexemplaren worden op prijs gesteld.

Tekst
docx  |  827 KB
Alle afbeeldingen
zip  |  20 MB
1_Kaldewei_KA90
< DIN A4
294 KB

Vanaf heden zorgen bij de KA 90 en de KA 120 een uitgebreidere leveringsomvang en een maximale compatibiliteit met de verschillende montagesystemen van KALDEWEI voor meer rendement bij de bestelling en magazijnopslag bij de vakgroothandel en de installateur.

Source: (c) KALDEWEI  |  1_KALDEWEI_KA90

2_Kaldewei_ S_IX_Box_Wanne

1 MB

Voor een tijdbesparende montage van ligbaden of douches op de estrik zorgt de KALDEWEI installatiebox S-IX.

2_KALDEWEI_ S_IX_Box_Wanne

3_Kaldewei_S_IX_Box_Dusche
DIN A4
2 MB

Wanneer het ligbad later bijvoorbeeld wordt vervangen door een nieuw douchevlak, kan de aanwezige S-IX Box ook worden gebruikt voor de afvoer van de douche.

Source: (c) KALDEWEI  |  3_KALDEWEI_S_IX_Box_Dusche