(NL)
Pers
Actueel
Detail

KALDEWEI helpt bij de realisatie van de drempelloze badkamer

KALDEWEI, Ahlen, maart 2021 – Functionaliteit en stijl hoeven ook bij het ontwerp van een drempelloze badkamer elkaar niet uit te sluiten. Integendeel: comfort en esthetiek kunnen perfect in elkaar overlopen. KALDEWEI laat zien hoe dat werkt, helpt bij het ontwerp, geeft advies over subsidies en biedt aan het eind de passende, gecertificeerde en in aanmerking komende premium-producten. Of het nu gaat om douchevlakken, wastafels of ligbaden - met KALDEWEI wordt ook een drempelloze badkamer probleemloos een veilige, stijlvolle wellness-oase. 

Cayonoplan Multispace– gecertificeerd volgens DIN Certco van TÜV Rheinland
Met de nieuwe Cayonoplan Multispace biedt KALDEWEI een innovatie speciaal voor de drempelloze badkamer. De gelijkvloerse douche uit duurzaam geëmailleerd staal is het eerste douchevlak dat door TÜV Rheinland volgens DIN Certco is gecertificeerd. Hiermee is drempelloos bouwen volgens DIN 18040-2 mogelijk en het douchevlak kan tot wel 60 procent in het bewegingsvlak van de badkamer worden ingepland. Zelfs kleine badkamers van slechts 4 vierkante meter kunnen zo dankzij de Cayonoplan Multispace worden getransformeerd tot een drempelloos wellnessoord. 

Drempelloos is geen kwestie van leeftijd
Drempelloze badkamers zijn allang niet meer iets voor mensen van de oudere generatie met lichamelijke beperkingen. Individuele eisen aan het gebruik zijn vandaag de dag een centraal bestanddeel van de sanitaire inrichting. Bovendien moet de drempelloze badkamer voldoende bewegingsruimte bieden en toekomstbestendig zijn. Want behoeften kunnen veranderen. 

Juist in de badkamer heeft iedere levensfase bepaalde gebruiksgewoontes. Bij iedereen en in iedere leeftijdsgroep speelt de wens van zelfstandigheid en autonomie in de badkamer een zeer beslissende rol. Maar ook de esthetiek wordt steeds belangrijker. Ook jongere mensen ervaren comfortverhogende functionaliteit en een moderne look als een duidelijk voordeel. Van het extra comfort kunnen alle gebruikers profiteren. Dankzij innovatieve doorontwikkelingen van de wastafels, ligbaden en douchevlakken van KALDEWEI hoeven er ook op het vlak van design, kleur en kwaliteit in de drempelloze badkamer geen concessies te worden gedaan. 

In aanmerking voor subsidie komende douchevlakken volgens DIN-norm 
KALDEWEI geeft zijn klanten op de eigen website uitgebreid advies over dit onderwerp en helpt bij de vormgeving, conceptie en implementatie met de online badkamerontwerper. Subsidies en financieringsmogelijkheden, zoals in Duitsland bijvoorbeeld via de KfW Bank, worden via de eigen bank aangevraagd. De KfW-bank kent voor maatregelen bij de bouw van een badkamer voor mensen met beperkingen en bij een verbouwing die drempels vermindert, een maximale subsidie van 6.250 Euro toe. De subsidiepotten voor 2021 zijn op dit moment weer gevuld. Veel installateurs vragen de middelen aan voor hun klanten; hierbij is het belangrijk dat de aanvraag wordt gedaan voordat met de bouw wordt begonnen.

In het algemeen worden verbouwingen voor de realisatie van een drempelloze badkamer volgens DIN 18040-2 ondersteund. Het zegel „DIN Barrierefrei“ van DIN Certco geeft oriëntatie en zekerheid welke producten kunnen worden ingetekend voor een DIN-conforme en dus voor subsidie in aanmerking komende sanering. Zo kan er uit in totaal acht geëmailleerde douchevlakken van KALDEWEI met het „DIN Barrierefrei“-zegel worden gekozen. De verbouwing van een gangbare douche naar een drempelloze douche kan bijvoorbeeld worden gerealiseerd met de Cayonoplan Multispace.

 

Bron: Franz KALDEWEI GmbH & Co. KG. Bewijsexemplaren worden op prijs gesteld.

Tekst
docx  |  2 MB
Alle afbeeldingen
zip  |  18 MB
1_Kaldewei_Milieu

5 MB

Functionaliteit en stijl hoeven ook bij het ontwerp van een drempelloze badkamer elkaar niet uit te sluiten. Integendeel: comfort en esthetiek kunnen perfect in elkaar overlopen.

1_KALDEWEI_Milieu

2_Kaldewei_Accessibility

11 MB

Met de Cayonoplan Multispace biedt KALDEWEI een innovatie speciaal voor de drempelloze badkamer. De gelijkvloerse douche kan met tot wel 60 procent in het bewegingsvlak van de badkamer worden ingepland.

2_KALDEWEI_Accessibility

3_Kaldewei_Milieu_Close Up

2 MB

Ook jongere mensen ervaren comfortverhogende functionaliteit en een moderne look als een duidelijk voordeel. Van het extra comfort kunnen alle gebruikers profiteren.

3_KALDEWEI_Milieu_Close Up

4_Kaldewei_Din Certco

304 KB

Het zegel „DIN Barrierefrei“ van DIN Certco geeft oriëntatie en zekerheid welke producten kunnen worden ingetekend voor een DIN-conforme en dus voor subsidie in aanmerking komende sanering. Er kan uit in totaal acht geëmailleerde douchevlakken van KALDEWEI met het „DIN Barrierefrei“-zegel worden gekozen.

Source: © DIN CERTCO / KALDEWEI  |  4_KALDEWEI_Din Certco