(NL)
Pers
Actueel
Detail

Uit liefde voor het milieu: ook in de badkamer plastic gebruiken

KALDEWEI, Ahlen, november 2020 – De aarde heeft een probleem met plasticafval: in de jaren 1950 produceerde de mensheid volgens de Duitse Naturschutzbund wereldwijd ongeveer 1,5 miljoen ton plastic per jaar. Vandaag de dag is het inmiddels de ongelooflijke hoeveelheid van 400 miljoen ton. Alleen Duitsland al produceert circa 15 miljoen plasticafval per jaar, waarvan slechts 16 procent wordt hergebruikt voor nieuwe producten. Een groot aandeel wordt gevormd door plastic producten die dagelijks worden gebruikt in de badkamer, zoals tandpastatubes of shampooflessen. In Duitsland worden per jaar 2.075 miljoen van deze plastic flessen gekocht en weggegooid. Er is echter een grote hoeveelheid kunststof aanwezig in de badkamer - in de vorm van ligbaden, douches en wastafels die volledig buiten beeld blijft. Met de grondstof geëmailleerd staal is er echter een milieuvriendelijk alternatief. Want geëmailleerd staal is geglazuurd staal, vervaardigd uit natuurlijke grondstoffen en 100 procent recyclebaar.

Volgens het Duitse Heinze Sanitär-Haushaltspanel zijn in Duitsland alleen al in het jaar 2019 bijna 300.000 ligbaden en meer dan 300.000 douchebakken uit acryl gebruikt in de nieuwbouw, bij moderniseringen en als gewone vervanging in de woningbouw. Dat is ongeveer 12.000 ton plastic dat jaarlijks in badkamers wordt ingebouwd. Ter vergelijking: dit gewicht komt overeen met ongeveer het gewicht van circa 600 miljoen conventionele plastic tasjes. Om ervoor te zorgen dat er bij de badkamerinrichting voor de ligbaden, douches en wastafels helemaal geen kunststoffen worden gebruikt, kiest KALDEWEI bij de fabricage van zijn hoogwaardige sanitairproducten voor een milieuvriendelijk en 100 procent recyclebaar materiaal: superieur geëmailleerd KALDEWEI staal. De unieke combinatie van staal en glas wordt vervaardigd uit natuurlijke grondstoffen en kan later volledig weer worden ingebracht in de recyclage. Alleen al het gebruikte staal bestaat uit 20 procent hergebruikt staal - misschien wel uit oude ligbaden. Zo worden waardevolle hulpbronnen gespaard en het milieu beschermd. 

Superieur geëmailleerd KALDEWEI staal: duurzaam en met hoogwaardige glazuur
Geëmailleerd staal is niet alleen uiterst duurzaam, maar overtuigt ook door het hoogwaardige uiterlijk en superieure functionaliteit. In de grondstof geëmailleerd staal gaan de sterke kanten van de materialen staal en glas een ideale symbiose aan. Staal staat voor robuustheid, belastbaarheid en vormstabiliteit. Glas is mooi en voelt heerlijk aan, het is duurzaam, onderhoudsvriendelijk en hygiënisch. Een fabrieksgarantie van 30 jaar onderstreept de lange levensduur van de producten en de hoge waardevastheid. 

Goed voor mij en goed voor het milieu
Nog nooit was het bewustzijn voor milieuvriendelijk bouwen en renoveren zo groot als vandaag de dag. Juist in de badkamer, de intiemste ruimte in het huis, wil men liever met natuurlijke materialen in contact komen dan met plastic of andere milieubelastende kunststoffen. Glas, hout, natuursteen – dat zijn de materialen in moderne, duurzame badkamers. De ligbaden, douchevlakken en wastafels van KALDEWEI met een hoogwaardige glasbekleding uit email vormen hierop een perfecte aanvulling. 

Milieubewustzijn als deel van het KALDEWEI DNA
De milieugedachte is bij KALDEWEI vast verankerd in het DNA van de onderneming. „Onze onderneming bestaat al meer dan 100 jaar. Wij willen dat ook de generaties na ons op een schone aarde kunnen leven,“ aldus Franz KALDEWEI, directeur van het bedrijf. Daarom kiest KALDEWEI niet alleen voor het gebruik van duurzame grondstoffen, maar werkt het bovendien samen met het Wereldnatuurfonds (WWF) en ondersteunt het als sponsor het WWF-oceaanbeschermingsprogramma om minder plastic on de oceanen terecht te laten komen.

 

Bron: Franz KALDEWEI GmbH & Co. KG. Bewijsexemplaren worden op prijs gesteld.

Tekst
docx  |  2 MB
Alle afbeeldingen
zip  |  23 MB
1_Grafik_Plastik_im_Bad
3d
3 MB

Volgens het Duitse Heinze Sanitär-Haushaltspanel zijn in Duitsland alleen al in het jaar 2019 bijna 300.000 ligbaden en meer dan 300.000 douchebakken uit acryl gebruikt in de nieuwbouw, bij moderniseringen en als gewone vervanging in de woningbouw. Dat is ongeveer 12.000 ton plastic dat jaarlijks in badkamers wordt ingebouwd.

1_Grafik_Plastik_im_Bad

2_Kaldewei_Nachhaltige_Produkte_Stahl-Emaille
< DIN A4
1 MB

Nog nooit was het bewustzijn voor milieuvriendelijk bouwen en renoveren zo groot als vandaag de dag. Superieur geëmailleerd KALDEWEI staal uit natuurlijke grondstoffen is 100 procent recyclebaar. De waardevolle grondstof wordt met de modernste productieprocessen vervaardigt en spaart het milieu. Afgebeelde producten: Ligbad KALDEWEI Meisterstück Emerso, wastafel Emerso, douchevlakken Conoflat.

Source: © KALDEWEI  |  2_KALDEWEI_Nachhaltige_Produkte_Stahl-Emaille

3_Kaldewei_Emaille_Rohstoffe
< DIN A4
4 MB

Natuurlijke grondstoffen worden bij KALDEWEI verwerkt tot waardevol email.

Source: © KALDEWEI/Evelyn Dragan  |  3_KALDEWEI_Emaille_Rohstoffe

4_Kaldewei_Schmelze
< DIN A4
5 MB

Als enige badkamerfabrikant produceert KALDEWEI het duurzame email in zijn eigen farbiekssmelterij.

Source: © KALDEWEI/Evelyn Dragan  |  4_KALDEWEI_Schmelze

5_Kaldewei_Qualitätsversprechen
< DIN A4
4 MB

De badkameroplossingen van KALDEWEI zijn niet alleen duurzaam geproduceerd, ze voldoen ook aan de hoogste kwaliteitseisen. Tijdens de productie wordt de kwaliteit van ieder afzonderlijk KALDEWEI product meerdere malen gecontroleerd.

Source: © KALDEWEI/Evelyn Dragan  |  5_KALDEWEI_Qualitätsversprechen

6_Kaldewei_Emaille_Oberfläche
< DIN A4
3 MB

Geëmailleerd staal is niet alleen uiterst duurzaam, maar overtuigt ook door het hoogwaardige uiterlijk en superieure functionaliteit. Juist in de badkamer, de intiemste ruimte in het huis, wil men liever met natuurlijke materialen in contact komen dan met plastic of andere milieubelastende kunststoffen.

Source: @ KALDEWEI  |  6_KALDEWEI_Emaille_Oberfläche