(NL)
Pers
Actueel
Detail

„Milieubewust handelen stopt voor ons niet bij de levering“

KALDEWEI, Ahlen, november 2020 – Onze maatschappij moet duurzamer en milieubewuster handelen als we ook voor de generaties na ons een leefbare aarde willen achterlaten. KALDEWEI is zich bewust van deze verantwoordelijkheid: al meer dan 100 jaar maakt het familiebedrijf gebruik van natuurlijke grondstoffen en transformeert deze tot duurzame en recyclebare sanitairproducten uit geëmailleerd staal. Maar de betrokkenheid van de premiumbadkamerfabrikant stopt niet met de levering van de afgewerkte producten: KALDEWEI heeft een langdurig samenwerkingsverband met het WWF in het kader van een programma voor bescherming van de zee. Bovendien is de fabrikant lid van de Duitse Gesellschaft für Nachhaltiges Bauen – DGNB en was het de eerste badkamerfabrikant die voor zijn producten een milieuproductverklaring (EPD) kon aanbieden die werd verstrekt door het Duitse Institut Bauen und Umwelt (IBU). Hiermee behoort KALDEWEI tot de voortrekkers in de branche voor het stimuleren van duurzaam bouwen. 

KALDEWEI ondersteunt WWF-initiatieven
„Ons milieubewustzijn eindigt niet bij de poorten van onze fabriek, maar gaat veel verder. Daarom werken wij als eerste Duitse badkamerfabrikant al sinds 2017 langdurig samen met het WWF en ondersteunen we met name het oceaanbeschermingsprogramma in Vietnam,“ aldus Franz KALDEWEI, directeur van het bedrijf. Hierbij gaat het om het modelproject „Long An“ in de Mekongdelta, die de oorzaken van plasticafval in de wereldzeeën bestrijdt. Het doel is om door scheiding en recycling de hoeveelheid restafval te verminderen en zo aanzienlijk minder plastic in de zee terecht te laten komen. 

Dankzij de hulp van KALDEWEI en de hierdoor mogelijk gemaakte voorstudies en pilotmaatregelen wist het WWF het Duitse Bundesministerium für Umwelt, Naturschutz und nukleare Sicherheit (BMU) te overtuigen van de mogelijkheden van het project. De BMU heeft op basis hiervan aan het WWF tot 2023 een projectsubsidie toegezegd. „Dankzij de ondersteuning door KALDEWEI waren we in staat een veelbelovend veldproject voor het bestrijden van de oorzaken van plasticafval in de oceanen uit te voeren,“ benadrukt Bernhard Bauske van het WWF.

Certificeringen en partnerschappen maken duurzaam bouwen meetbaar
„We hebben een gemeenschappelijk begrip nodig van wat duurzaam bouwen inhoudt. Het moet meetbaar, bruikbaar en vergelijkbaar zijn. Hiervoor zetten wij ons in als lid van de Duitse Gesellschaft für Nachhaltiges Bauen,“ aldus Franz KALDEWEI. Mede dankzij het certificeringssysteem van de organisatie kan er een totaalkwaliteit in het ontwerp, bouw en bedrijf worden geïmplementeerd en kan er een zo hoog mogelijke toekomstbestendigheid van bouwprojecten worden gegarandeerd. Zo vormen de gegevens van de EPD’s de basis voor de duurzaamheidsbeoordeling in nationale en internationale gebouwcertificeringssystemen, zoals bijvoorbeeld bij de DGNB, in het beoordelingssysteem duurzaam bouwen (Bewertungssystem Nachhaltiges Bauen, BNB) of internationaal bij LEED of BREEAM. Niet in de laatste plaats onderscheiden KALDEWEI badkameroplossingen uit geëmailleerd staal zich zich van producten uit kunststof door de recycleerbaarheid en de lange levensduur, uitgedrukt in de garantie van 30 jaar. Ze dragen bovendien conform de DGNB-norm bij aan milieuvriendelijk en klimaatneutraal bouwen. 

Om het bewustzijn voor duurzaam bouwen bij vaklieden en opdrachtgevers verder te vergroten, werkt KALDEWEI samen met verschillende partners en architectuurnetwerken, waaronder InteriorPark., een van de leidende platformen voor duurzame binnenhuisarchitectuur en milieuvriendelijk design. Tina Kammer, architect en co-founder van InteriorPark.: „Voor consumenten is het niet eenvoudig om bij iedere aankoopbeslissing intensief onderzoek te doen naar de alternatieven om vervolgens de juiste keus te maken. Hier moeten alle spelers op de markt transparantie bieden.“ 

KALDEWEI is een voorbeeld dat de hoogste eisen aan duurzaamheid, kwaliteit en esthetiek goed met elkaar kunnen worden gecombineerd

 

Bron: Franz KALDEWEI GmbH & Co. KG. Bewijsexemplaren worden op prijs gesteld.

Tekst
docx  |  2 MB
Alle afbeeldingen
zip  |  8 MB
1_Kaldewei_Nachhaltigkeit
< DIN A4
3 MB

In nu al de vierde generatie kiest KALDEWEI voor geëmailleerd staal als 100 procent natuurlijk materiaal. Het is de enige fabrikant in Duitsland die zijn badkameroplossingen over de hele waardecreatieketen zelf produceert.

Source: @ KALDEWEI  |  1_KALDEWEI_Nachhaltigkeit

2_Kaldewei_Stahl_Emaille

2 MB

Al meer dan 100 jaar maakt het familiebedrijf gebruik van natuurlijke grondstoffen en transformeert deze tot duurzame en recyclebare sanitairproducten uit hoogwaardig geëmailleerd staal.

2_KALDEWEI_Stahl_Emaille

3_Kaldewei_WWF_Initiative

3 MB

De sponsoring-samenwerking tussen KALDEWEI en het WWF richt zich in het bijzonder op een modelproject met als doel de verbetering van het afvalbeheer in de Mekongdelta van Vietnam om het terechtkomen van plasticafval in de oceanen aanzienlijk te verminderen.

3_KALDEWEI_WWF_Initiative

4_Kaldewei_WWF_Kooperation

766 KB

Sinds december 2017 ondersteunt KALDEWEI het WWF-oceaanbeschermingsprogramma.

4_KALDEWEI_WWF_Kooperation