(NL)
Pers
Actueel
Detail

Duurzaamheid is meer dan een goed gevoel

KALDEWEI, Ahlen, oktober 2019. – „Onze oceanen verdrinken in plastic afval“, meldt het WWF (World Wide Fund For Nature) op zijn website.1 Volgens de schattingen komt jaarlijks tot wel 12,7 miljoen ton plastic afval in de oceanen terecht. Per jaar wordt er rond de 335 miljoen ton plastic geproduceerd, en het wordt nog steeds meer. De politiek in Duitsland en Europa probeert deze ontwikkeling met nieuwe wetgeving tegen te gaan en heeft daarom besloten bepaalde plastic producten te verbieden. Maar deze maatregel alleen is niet voldoende. Nu al is de enorme hoeveelheid plastic afval namelijk een wereldwijd probleem voor het milieu en met name de oceanen. Plastic bedreigt niet alleen ecosystemen die van levensbelang zijn, maar het vormt ook een bedreiging voor onze eigen gezondheid. Via de voedselketen komt het als microplastic ook in ons lichaam terecht.

KALDEWEI ondersteunt WWF-oceaanbeschermingsprogramma
Het familiebedrijf KALDEWEI behoort tot de Europese marktleiders op het gebied van ligbaden, douchevlakken en wastafels en is sinds 2017 samenwerkingspartner van het WWF. Badkameroplossingen van KALDEWEI zijn vervaardigd uit duurzaam en tot 100 procent recyclebaar geëmailleerd staal en de onderneming maakt bewust geen gebruik van kunststoffen. Samen met het WWF werkt KALDEWEI aan de ontwikkeling van een <2°-compatibel klimaatdoel. Bovendien sponsort het bedrijf het WWF-oceaanbeschermingsprogramma om minder plastic in de oceanen terecht te laten komen.

Deze sponsoring-samenwerking richt zich in het bijzonder op een modelproject met als doel de verbetering van het afvalbeheer in de Mekongdelta van Vietnam. Vietnam is, samen met andere Zuidoost-Aziatische landen, één van de grootste bronnen van plastic in de oceanen. De redenen hiervoor zijn ontbrekende of gebrekkige systemen voor afvalinzameling, hergebruik of verwijdering. Met ondersteuning van KALDEWEI moet het in het projectgebied ontstane plastic afval worden gerecycled, zodat er minder plastic in de oceanen terechtkomt.

Duurzaamheid uit overtuiging
„De zee is een fascinerende biotoop, waarvan de variatie en schoonheid altijd weer weten te betoveren. De bedreiging van de oceanen en uiteindelijk ook van de mensheid door plastic afval is reëel en we moeten nu actie ondernemen als we deze biotoop willen behouden“, motiveert directeur Franz KALDEWEI zijn betrokkenheid bij de bescherming van de oceanen. Met de ervaring van 100 jaar kiest de nu vierde KALDEWEI-generatie voor geëmailleerd staal als 100 procent natuurlijk materiaal. Het is de enige fabrikant in Duitsland die zijn badkameroplossingen over de hele waardecreatieketen zelf produceert. „Duurzaamheid is vast verankerd in het DNA van onze onderneming. Uit volle overtuiging optimaliseren wij iedere dag onze productie en leveringsketen op het gebied van materiaal- en energieverbruik en zorgen we dat onze medewerkers bewust omgaan met hulpbronnen“, benadrukt Franz KALDEWEI de verantwoordelijkheid voor het behoud van een leefbare wereld voor de komende generaties.

Bijzondere waardevastheid ondersteunt „groene“ gebouwencertificering
Voor zijn duurzame activiteiten ontving KALDEWEI al in 2017 in de categorie „producten“ de GREEN GOOD DESIGN Award, een van de meest gerenommeerde duurzaamheidsprijzen ter wereld. Badkamers uit geëmailleerd staal van KALDEWEI zijn een vanzelfsprekende keus voor milieuvriendelijk en klimaatneutraal bouwen door hun bijzondere waardevastheid, onderstreept door een 30-jarige garantie. Als bouwsteen van een groene gebouwencertificering, zoals bijvoorbeeld volgens de LEED-standaard, betaalt duurzaamheid zichzelf zeer goed terug. Een voordeel voor iedereen die op weg naar een duurzamere toekomst kiest voor de grondstof met de beste ecologische balans voor badkameroplossingen. geëmailleerd staal.

1 https://www.wwf.de/themen-projekte/meere-kuesten/plastik/unsere-ozeane-versinken-im-plastikmuell/

 

Bron: Franz KALDEWEI GmbH & Co. KG. Bewijsexemplaren worden op prijs gesteld.

Tekst
docx  |  657 KB
Alle afbeeldingen
zip  |  13 MB
11_1_Kaldewei_Sustainability
DIN A4
3 MB

„Duurzaamheid is vast verankerd in het DNA van onze onderneming. Uit volle overtuiging optimaliseren wij iedere dag onze productie en leveringsketen op het gebied van materiaal- en energieverbruik en zorgen we dat onze medewerkers bewust omgaan met hulpbronnen“, benadrukt Franz KALDEWEI de verantwoordelijkheid voor het behoud van een leefbare wereld voor de komende generaties. Afgebeeld product: KALDEWEI Meisterstück Incava.

Source: © KALDEWEI  |  11_1_KALDEWEI_Sustainability

11_2_Kaldewei_Sustainability
DIN A4
3 MB

Met de ervaring van 100 jaar kiest de nu vierde KALDEWEI-generatie voor geëmailleerd staal als 100 procent natuurlijk materiaal. Het is de enige fabrikant in Duitsland die zijn badkameroplossingen over de hele waardecreatieketen zelf produceert. Afgebeeld product: KALDEWEI douchevlak Conoflat.

Source: © KALDEWEI  |  11_2_KALDEWEI_Sustainability

11_3_Kaldewei_WWF_cooperation

771 KB

Sinds december 2017 ondersteunt KALDEWEI het WWF-oceaanbeschermingsprogramma.

11_3_KALDEWEI_WWF_cooperation

11_4_Kaldewei_Mekong_Delta_Vietnam
vietnam landscape
4 MB

De sponsoring-samenwerking tussen KALDEWEI en het WWF richt zich in het bijzonder op een modelproject met als doel de verbetering van het afvalbeheer in de Mekongdelta van Vietnam om de oorzaak van plastic afval in de oceanen effectief aan te pakken.

Source: huythoai1978@gmail.com  |  11_4_KALDEWEI_Mekong_Delta_Vietnam

11_5_Kaldewei_Ocean_habitat
Coral Reef
4 MB

„De zee is een fascinerende biotoop, waarvan de variatie en schoonheid altijd weer weten te betoveren. De bedreiging van de oceanen en uiteindelijk ook van de mensheid door plastic afval is reëel en we moeten nu actie ondernemen als we deze biotoop willen behouden“, motiveert directeur Franz KALDEWEI zijn betrokkenheid bij de bescherming van de oceanen.

Source: Cat Holloway / WWF  |  11_5_KALDEWEI_Ocean_habitat