(NL)
Pers
Actueel
Detail

Hotelbadkamers: vergroot de rentabiliteit met het juiste ontwerp

KALDEWEI, Ahlen, oktober 2019. Rentabiliteit is het toverwoord voor economisch succesvolle hotels. Vaak realiseert men zich niet dat met een slim badkamerontwerp de benutting en inkomsten kunnen worden vergroot. Tegelijkertijd kunnen hoteleigenaren met de juiste investering de kosten onder controle houden. Met slechts enkele maatregelen kunnen zo het succes en de winstgevendheid van een hotel aanmerkelijk worden geoptimaliseerd.

De badkamer is het uithangbord van een hotelkamer. Om tevreden gasten te krijgen moet alles hier kloppen. Als een gast vuil en schimmel in de voegen, beschadigd keramiek of oppervlakken met krassen op de wastafel, douche of het ligbad aantreft, komt hij of zij niet graag weer terug. Met slechte beoordelingen op het internet wordt het moeilijk om nieuwe klanten te vinden. De vormgeving van de badkamer wordt steeds vaker gebruikt om zich te onderscheiden van de concurrentie. Tegelijkertijd staat het hotelwezen voor de uitdaging om de inrichting van de badkamers zo economisch mogelijk te ontwerpen en te implementeren. Hotelbadkamers moeten economisch rendabel zijn. Wanneer en hoe wordt de investering afgeschreven? Welke renovatiecycli zijn noodzakelijk? Zaken die hoteleigenaars zich afvragen wanneer ze hun badkamers inrichten of moderniseren.

Van hygiëne tot design: zo wordt de badkamer een bron van wellness en inspiratie.
Bij de keuze van de badkamerproducten in het hotelwezen draait het om de selectie van het juiste materiaal. Hotels kunnen hierdoor met kwaliteitsproducten een duidelijke kostenbesparing realiseren op het vlak van schoonmaak en onderhoud. In het algemeen wordt voor de schoonmaak van een kamer circa 30 minuten gerekend - een derde hiervan wordt aan de badkamer besteed. Badkameroplossingen uit geëmailleerd staal van KALDEWEI scoren hier door hun bijzondere esthetiek dankzij een glashard, voegenloos oppervlak dat bovendien een lange levensduur heeft en onderhoudsgemak biedt. Op het hightech-materiaal kunnen nog niet eens de kleinste scheuren ontstaan waarin kalk- en vuilresten zich kunnen ophopen. Met de oppervlakbehandeling „pareleffect“ biedt KALDEWEI standaard bij wastafels en optioneel bij douchevlakken en ligbaden daarnaast een extra bescherming tegen kalk- en vuilafzettingen.

Klantenbinding: onderscheid u van de concurrentie met het ontwerp van uw badkamer
Met een evenwichtige selectie van design, innovatieve vormen en kleuren en extra inrichtingsmogelijkheden kunnen hoteleigenaren de individualiteit en uniciteit van hun hotel onderstrepen en zich met het badkamerontwerp onderscheiden van hun concurrenten. Bijzondere highlights waarmee u zich kunt onderscheiden van de concurrentie zijn bijvoorbeeld gelijkvloerse geëmailleerde douchevlakken in ligbadformaat. Deze bieden een duidelijke meerwaarde door meer comfort en een grotere bewegingsvrijheid. Een ander aspect dat bijdraagt aan een succesvol onderscheid ten opzichte van de concurrentie is duurzaamheid. En niet op de laatste plaats omdat ecologische gezichtspunten in het internationale hotelwezen steeds belangrijker worden. Zo bestaat het materiaal geëmailleerd staal uit natuurlijke grondstoffen, is het 100% recyclebaar en zijn er minder schoonmaakmiddelen nodig. Hiermee voldoet het volledig aan de huidige duurzaamheidsstandaarden in de hotelbouw.

Door aantrekkelijke accessoires meerwaarde creëren in de badkamer
Een investering die zich eveneens terugbetaalt is het gebruik van technologische innovaties als wellness-highlights. Zo zijn gasten bereid om hogere overnachtingsprijzen te betalen wanneer in ze de badkamer kunnen genieten van een whirlpool met weldadige massagestralen. Ook in de spa-ruimte betalen de extra investeringen voor bijzondere, verplichte toepassingen zichzelf langdurig terug. Het 4-sterren superior-hotel „Hotel am Meer“ in Binz op Rügen nodigt zijn gasten bijvoorbeeld uit in de eigen spa-ruimte „zeespa“ om te genieten van de cosmetische behandeling Skin Touch van KALDEWEI. Hierbij wordt het badwater met miljoenen minuscule luchtbelletjes verrijkt en zorgt het zo voor een verjongingseffect. Naast sauna, stoombad en infraroodcabine vormt dit een individuele wellness-mogelijkheid die, op de juiste wijze in de markt gezet, een positief effect op de omzet kan hebben.

Investeringszekerheid: oplossingen met een lange levensduur zorgen voor lange renovatiecycli
Bovendien weten hotelexploitanten met de keuze van de juiste producten de renovatiecycli zelfs bij intensief gebruik te optimaliseren en zo de exploitatiekosten te verlagen. Met de kwaliteitsbelofte „30 jaar garantie“ onderstreept KALDEWEI de investeringszekerheid bij zijn badkameroplossingen. Bovendien leveren complete systemen van de premiumbadkamerfabrikant voor gelijkvloerse douches de inbouw van doucheoplossingen maximale zekerheid en wordt het risico van schade door vochtdoorslag geminimaliseerd. Dit biedt hoteleigenaren en investeerders zekerheid bij het ontwerpen en draagt het in grote mate bij aan de kostenoptimalisatie en uiteindelijk een hogere rentabiliteit.

Dit zeggen experts uit het hotelwezen over het onderwerp badkamerinrichting:
„De [investering] is bij kwalitatief hoogwaardige producten mogelijk aanvankelijk een beetje hoger; wanneer hierdoor echter de latere kosten, ook in het dagelijks gebruik, lager kunnen blijven (schoonmaakactiviteiten, reparaties of vervanging) is dit op de lange termijn zeker lonend.
Bernhard Langemeyer, General Manager Sheraton Düsseldorf Airport Hotel

„Op dit moment hebben wij 250 badkamers gemoderniseerd. Met wastafels en XXL-douchevlakken uit superieur geëmailleerd KALDEWEI staal voldoen onze badkamers zowel technisch als esthetisch aan de nieuwste vereisten. Als grootste hotel van Duitsland met bovendien de meeste omzet twijfelden wij geen seconde of wij net als 23 jaar eerder zouden kiezen voor badkameroplossingen van KALDEWEI: ondanks de lange gebruiksduur en de intensieve belasting door wisselende gasten zijn zelfs de ligbaden die wij nu aan het vervangen zijn, nog altijd in toptoestand. Dat heeft ons overtuigd! We hebben alle nieuwe XXL-douches van KALDEWEI in moderne kleuren en met de onzichtbare antislip oppervlakbehandeling Secure Plus besteld, voor ons is het zeer belangrijk dat onze gasten tevreden zijn.“
Thomas Brückner, bedrijfsleider Estrel Hotel Berl

 

Bron: Franz KALDEWEI GmbH & Co. KG. Bewijsexemplaren worden op prijs gesteld.

Tekst
docx  |  1 MB
Alle afbeeldingen
zip  |  14 MB
10_1_Kaldewei_Showcase_hotel_bathroom
DIN A4
2 MB

De gastenbadkamer is het uithangbord van een hotelkamer. Met een evenwichtige selectie van design, innovatieve vormen en kleuren kunnen hoteleigenaren de individualiteit en uniciteit van hun hotel onderstrepen en zich met het ontwerp van de badkamer onderscheiden van hun concurrenten. Bijzondere highlights bij het onderscheiden van de concurrentie zijn gelijkvloerse geëmailleerde douchevlakken, die een echte meerwaarde bieden door meer comfort en een grotere bewegingsvrijheid. Afgebeeld: KALDEWEI douchevlak Nexsys in Woodberry brown mat met designstrip in glanzend goud.

Source: © KALDEWEI  |  10_1_KALDEWEI_Showcase_hotel_bathroom

10_2_Kaldewei_Guest_bathroom
DIN A4
5 MB

Een badkamer moet een uitnodigend effect hebben op hotelgasten en ze in het beste geval inspireren om weer terug te komen. Tegelijkertijd moet de badkamer ondanks de intensieve belasting door wisselende gasten ook op de lange termijn er mooi uit blijven zien. Hoteleigenaren wereldwijd kiezen in hun gastenbadkamers voor een materiaal dat zich al miljoenen keren heeft bewezen: superieur geëmailleerd staal. Afgebeeld: KALDEWEI douchevlak Nexsys in alpinewit met designstrip in geborsteld roestvrij staal.

Source: © KALDEWEI  |  10_2_KALDEWEI_Guest_bathroom

10_3_Kaldewei_Steel_enamel
< DIN A4
1 MB

Hoogwaardige kwaliteitsproducten zijn een must in de hotelbadkamer. Badkameroplossingen uit geëmailleerd staal vallen op vanwege het design en de functionaliteit en in het gebruik op het vlak van duurzaamheid, hygiëne en onderhoudsgemak. Zo kunnen de gasten van het „The Capitol Kempinski Hotel Singapore“ genieten van de hygiëne en de bijzondere esthetiek en profiteert de hoteleigenaar van de buitengewoon lange levensduur en onderhoudsgemak van de badkameroplossingen van KALDEWEI: het Meisterstück Centro Duo Oval zorgt voor een badkamerervaring van sublieme klasse. Afgebeeld product: KALDEWEI ligbad Meisterstück Centro Duo Oval in het „The Capitol Kempinski Hotel Singapore“.

Source: ©The Capitol Kempinski Hotel Singapore  |  10_3_KALDEWEI_Steel_enamel

10_4_Kaldewei_30_years_guarantee
< DIN A4
2 MB

Het superieur geëmailleerd KALDEWEI staal combineert de eigenschappen van robuust staal en bestendig glas en overtuigt door een glashard, porievrij oppervlak. De bijzondere esthetiek en het gevoel van het hoogwaardige materiaal onderstreept de tijdloze elegantie van de bijzondere ligbadmodellen van KALDEWEI, die zich perfect voegen in een hoogwaardig interieur. Hierbij geeft de premiumbadkamerfabrikant 30 jaar garantie op alle badkameroplossingen - een zekerheid voor hoteleigenaren die investeren in de inrichting of modernisering van hun badkamers. Afgebeeld product: KALDEWEI ligbad Meisterstück Centro Duo Oval in het penthouse van de V Tower in Praag.

Source: © PSJ Invest company  |  10_4_KALDEWEI_30_years_guarantee

10_5_Kaldewei_Superplan
DIN A4
3 MB

Lichte badkameroplossingen in combinatie met warme, natuurlijke kleuren en materialen spreken mensen aan. Met een materiaal als geëmailleerd staal van KALDEWEI, dat uitsluitend bestaat uit natuurlijke grondstoffen en 100% recyclebaar is, kan bovendien worden voldaan aan de duurzaamheidsstandaarden in de hotelbouw. Niet zonder reden zijn alle hotels van de Bilderberg-keten onderscheiden met een Green Key, de internationale certificering voor een duurzame bedrijfsvoering. Afgebeeld product: KALDEWEI douchevlak Superplan, die als XXL-variant 45 keer is ingebouwd in het hotel Château Holtmühle.

Source: © KALDEWEI  |  10_5_KALDEWEI_Superplan

10_6_Kaldewei_Add-On_accessories
< DIN A4
2 MB

Een investering die zich ruimschoots terugbetaalt is het gebruik van technologische innovaties als wellness-highlights in de hotelbadkamer of de spa-ruimte. Zo betalen in de spa-ruimte de extra investeringen voor bijzondere, verplichte toepassingen zichzelf langdurig terug. Het 4-sterren superior-hotel „Hotel am Meer“ in Binz op Rügen nodigt zijn gasten bijvoorbeeld uit in de spa-ruimte „zeespa“ uit om te genieten van de cosmetische behandeling Skin Touch van KALDEWEI. Afgebeeld product: KALDEWEI ligbad Conoduo met Skin Touch en Comfort Select in het Hotel am Meer op Rügen.

Source: Hotel am Meer & Spa  |  10_6_KALDEWEI_Add-On_accessories