(NL)
Pers
Actueel
Detail

„Passie heeft altijd iets inspirerends“

Bloemendesigner Ruby Barber houdt van bloemen met een „gezicht“, ze gaat graag naar de groothandel in Berlijn en vindt dat er niets inspirerender is dan de natuur. Zo komt ze in contact met de passie van mensen en de mooie designs en objecten die uit deze passie ontstaan zijn. Zoals de KALDEWEI wastafelschalen van de Miena-serie. Voor een fotoproductie van de bekroonde wastafelschalen heeft de 30-jarige bloemist in haar studio Mary Lennox in Berlin-Kreuzberg prachtige bloemenarrangementen gecreëerd.

Aan de zuidkant van het park aan de spoordriehoek in Kreuzberg is in de voormalige rangeerhallen met geometrische architectuur een levendige buurt met woningen, ateliers en winkels ontstaan. In de in een aarderood vormgegeven gebouwencomplex, dat de lokale inwoners liefdevol het „rode huis“ noemen, heeft de van oorsprong Australische haar studio. Onder de naam Mary Lennox levert ze van hieruit creatieve bloemenarrangementen voor interieur- en modeproducties en feestelijke gelegenheden aan klanten in de VS, Europa en de hele wereld.

In het midden van het atelier met een plafondhoogte van meer dan 4 meter is het licht. Met in aarderood gehouden vloeren en wanden, een hangende galerie, waar een metalen trap in dezelfde kleur naartoe leidt. In het midden staat een koffietafel met marmeren plaat, daarnaast een crèmekleurige sofa. Overal groene planten en bonte bloemen. Een groot bloemenarrangement voor een fotoproductie staat breeduit te pronken voor een fotodoek. Het geurt intens bloemig naar orchideeën, seringen en andere planten waarmee de ruimte is gevuld. Ruby Barber is een diepzinnig en aangenaam communicatief persoon. Ze draagt een donkerblauw kostuum Een mooi contrast met de kleurige boeketten en de buitengewoon setting in aarderood.

Ruby, wat inspireert je bij je werk, hoe kom je aan je ideeën?
Toen ik als jong meisje nog in Australië woonde, ging ik al met mijn vriendin naar de Flemington-markt in Sydney en zocht ik daar naar exotische bloemen, takken en grassen om die om te toveren tot boeketten voor vrienden en familie. Dat doe ik ook nu nog: ik laat me op wandelingen inspireren door de natuur en bij het bezoek aan de groothandel door het aanbod. Gewoon omdat ik het leuk vind. Het lichte, speelse is belangrijk voor mijn creativiteit. Mooie designs of objecten, zoals de KALDEWEI wastafelschalen van de Miena-serie, inspireren me – ook omdat de matte oppervlakken in verschillende bruintinten, grijsschakeringen en elegant zwart uiterst natuurlijk aandoen.

Hoe begint een typische dag bij jou?
Als ik niet bij een fotoproductie of iets dergelijks bij klanten ben, sta ik 's ochtends om 4 uur op om mijn bloemen bij de groothandel te kopen. Hier wandel ik door de kleurenzee, waarbij ik me niet alleen door mijn ogen, maar ook door mijn hart en mijn neus laat leiden. Nog intensiever wordt de ervaring als ik zelf bloemen pluk. Er zijn een paar kwekers in Duitsland en Nederland waar dat mogelijk is.

Hoe belangrijk zijn andere mensen voor je creativiteit en inspiratie?
Allereerst is de dagelijkse samenwerking met Olivia Beattie en onze collega's een grote aanwinst voor mijn werk. Het is de passie waarmee mensen deelnemen aan de verschillende projecten, die me fascineert. Ik merk deze positieve geest met name wanneer ik samenwerk met fotografen, kunstenaars en designers. Dit was ook het geval toen we mijn bloemenarrangementen in combinatie met de vormen en kleuren van de KALDEWEI Miena wastafelschalen hebben gefotografeerd. Door van gedachten te wisselen over de vormgeving voor iedere afzonderlijke foto krijg ik nieuwe inzichten in wat ik doe. Dit helpt me om mentaal eigen grenzen te overwinnen, boven mijzelf uit te stijgen en steeds beter te worden.

Zeg eens: hoe maak je het perfecte bloemenarrangement?
Voor de basis van ieder arrangement kies ik in de regel drie verschillende vormen: bloemen met een „gezicht“ zoals orchideeën, amaryllissen of anthuriums, daarnaast lange, slanke exoten zoals zijdeplanten, eremurus of sierananas en bloeiende takken zoals magnolia's of amarant. Als de basis staat, begint het fijne werk. Want ieder boeket is anders. Perfectie vind ik daarbij door het testen van kleuren en vormen, hoe deze combineren en met elkaar harmoniëren.

Wat houdt voor jou de charme van een bloemenarrangement in de badkamer in?
Perfectie betekent voor mij dat ik met mijn werk mensen emotioneel kan bereiken. Dat lukt bijzonder goed in de badkamer, wanneer door mensen gemaakte omgevingen al via designtaal, vormen en kleuren natuurlijk aandoen. Zo is een karakteristieke badkamer met een kleurrijke wastafel, kleurrijk douchevlak of ligbad van zichzelf al iets bijzonders. Wanneer de juiste keus en samenstelling van bloemen passen bij de natuurtinten van de KALDEWEI collectie, weerspiegelt dit de perfectie van de natuur. Mensen worden op een plek met de natuur verbonden die ze ook in het dagelijkse leven vaak opzoeken. Een plek waar ze rust zoeken, net zoals een wandeling in het bos een harmonieus effect kan hebben.

 

Bron: Franz KALDEWEI GmbH & Co. KG. Bewijsexemplaren worden op prijs gesteld.

Tekst
docx  |  704 KB
Alle afbeeldingen
zip  |  3 MB
9_1_Kaldewei_RubyBarber
> DIN A4
3 MB

Ruby Barber houdt van bloemen met een gezicht en vooral van anthuriums, ook wel bekend als flamingoplanten. Ze vormen vaak de basis van haar bloemenarrangement. De dunwandige KALDEWEI wastafelschaal Miena in de trendkleur Oystergrey mat uit de Coordinated Colours Collection vormt hier een contrast met de rode bloemen. Afgebeeld product: KALDEWEI wastafelschaal Miena in Oystergrey mat.

Source: © KALDEWEI/Evelyn Dragan  |  9_1_KALDEWEI_RubyBarber