(NL)
Pers
Actueel
Detail

Het effect van kleuren.

KALDEWEI, Ahlen, oktober 2019. – Kleuren zijn een uitdrukking van persoonlijkheid en kunnen de stemming in een ruimte verbeteren. Bijna niemand weet dat beter dan bloemendesigner Ruby Barber. Haar kunstzinnige bloemenarrangementen zetten de puntjes op de i bij internationale interieur- en modeproducties. De onder het pseudoniem Mary Lennox werkende kunstenares legt uit waar het om draait bij de keuze en combinatie van kleuren en hoe kleuren de stemming en de sfeer in de badkamer kunnen veranderen.

Hoe meer de expressieve kracht van kleuren wordt gebruikt, hoe meer worden bloemen net als inrichtingsobjecten een blikvanger vormen. In de lievelingskleur van de eigenaar of eigenaresse van het huis onderstrepen ze bovendien zijn of haar persoonlijkheid: „We koppelen onze lievelingskleuren aan de meest zintuiglijke herinneringen, mensen, geuren of muziek. Dat is voor iedereen iets anders, het is zeer persoonlijk“, aldus Ruby Barber.

Iedere kleur heeft een eigen speciaal effect
De bloemendesigner houdt het meest van gedekte, harmonieuze tinten. „Dan blijft mijn hoofd helder“, zegt Ruby Barber. „De basiskleuren daarentegen hebben een sterk effect op onze emoties. Roodtinten hebben bijvoorbeeld een gepassioneerd en vurig effect, blauwnuances zijn rustgevend en verdiepend, wit neutraliseert en verheldert. Daartussen zijn er uiteraard tal van gradaties en combinatiemogelijkheden“, legt de 30-jarige uit en ze vervolgt: „Afhankelijk van het seizoen geeft ik graag voorrang aan één afzonderlijke kleur in het bloemenarrangement. In het voorjaar gebruik ik bijvoorbeeld graag geel als basiskleur – in verschillende gradaties tot aan pasteltinten toe: geel staat voor het nieuwe begin, de frisheid, de zon“, aldus Ruby Barber.

De badkamer is de perfecte locatie voor kleur
Als er één plek is waar kleur volledig tot zijn recht kan komen, dan is dat de badkamer: „Wanneer bloemen kleur brengen in de badkamer, dan geeft dat een echt vijfsterrengevoel“, vertelt Ruby Barber. „De plek waar men zich ontspant en mooi maakt, wordt enorm opgewaardeerd.“ Ze adviseert kleurige bloemen met name voor elegante, eerder neutrale interieurs met gladde oppervlakken. Of een bijzondere stemming al dan niet wordt gecreëerd wordt echter uiteindelijk altijd bepaald door de kleurencombinatie. „Wie in zijn badkamer bijvoorbeeld een verzameling mooie parfumflesjes tentoonstelt of andere voorwerpen op de legvlakken heeft staan, zal eerder kiezen voor gebroken, neutrale bloemkleuren, die harmoniëren met de kleuren van het badkamermeubel, de muren en de vloer. Ook neutrale, witte boeketten passen hier zeer goed bij.“

Het draait om de perfecte kleurencombinatie
Terwijl neutraliserend en verhelderend wit voor een helder hoofd zorgt, kan juist bij badkamerobjecten iedere afwijking van het klassieke wit een verrijking inhouden. De elegante mattinten van de Coordinated Colours Collection laten de integrerende en expressieve kracht van kleuren zien. Hierbij is bijna geen enkel product zo’n aanwinst voor de badkamer als de door Anke Salomon ontworpen elegante KALDEWEI wastafelschaal Miena. Op een console geplaatst bereikt ze als kleurrijk tegenwicht in de badkamer een opvallend effect. Tegelijkertijd kan ze als Perfect Match voor het in kleur bijpassende ligbad of douchevlak harmonie creëren en de stemming in de badkamer positief beïnvloeden.

 

Bron: Franz KALDEWEI GmbH & Co. KG. Bewijsexemplaren worden op prijs gesteld.

Tekst
docx  |  2 MB
Alle afbeeldingen
zip  |  20 MB
8_1_Kaldewei_RubyBarber
> DIN A4
3 MB

Onder het pseudoniem Mary Lennox creëert de bloemendesigner Ruby Barber voor internationale opdrachtgevers buitengewone bloemenarrangementen, die de puntjes op de i zetten voor onder andere hoogwaardige interieurproducties. Afgebeeld product: KALDEWEI wastafelschaal Miena in Oystergrey mat in combinatie met anthuriums, ook bekend als de flamingoplant.

Source: © KALDEWEI/Evelyn Dragan  |  8_1_KALDEWEI_RubyBarber

8_2_Kaldewei_Miena_Pampas_grass
> DIN A4
2 MB

De bloemenarrangementen van Ruby Barber verlenen de kleurrijke wastafelschalen Miena een extra scheutje luxe en extravagantie. Misschien ligt het er ook aan dat de designtaal van Anke Salomon opvalt door een onmiskenbare esthetiek: helder, strak en zeer mooi - zoals de natuur. Afgebeeld product: KALDEWEI wastafelschaal Miena in City-antraciet mat in combinatie met pampasgras (Cortaderia selloana).

Source: © KALDEWEI/Reinhard Hunger  |  8_2_KALDEWEI_Miena_Pampas_grass

8_3_Kaldewei_Miena_Amaranthus
> DIN A4
2 MB

„Kleuren kunnen de stemming in een ruimte zeer verbeteren. De basiskleuren spreken ons emotioneel zeer sterk aan. Roodtinten hebben bijvoorbeeld een gepassioneerd en vurig effect“, aldus Ruby Barber. Afgebeeld product: KALDEWEI wastafelschaal Miena in alpinewit in combinatie met amarant (Amaranthus).

Source: © KALDEWEI/Reinhard Hunger  |  8_3_KALDEWEI_Miena_Amaranthus

8_4_Kaldewei_Miena_Floral_arrangement
> DIN A4
1 MB

Vorm en kleur versmelten bij bloemenarrangementen in de badkamer tot een perfect geheel wanneer de boeketten worden gecombineerd met het puristische design van de dunwandige Miena in de exclusieve tinten van de Coordinated Colours Collection – als harmonieuze aanvulling of interessant tegenwicht. Afgebeeld product: KALDEWEI wastafelschaal Miena in Seashell Cream mat en City-antraciet mat in combinatie met een bloemenarrangement van Mary Lennox, Berlijn.

Source: © KALDEWEI/Reinhard Hunger  |  8_4_KALDEWEI_Miena_Floral_arrangement

8_5_Kaldewei_Miena_Pink_banana
< DIN A4
855 KB

Als er één plek is waar kleur volledig tot zijn recht kan komen, dan is dat de badkamer: „Wanneer bloemen kleur brengen in de badkamer, dan geeft dat een echt vijfsterrengevoel“, vertelt Ruby Barber. „De plek waar men zich ontspant en mooi maakt, wordt enorm opgewaardeerd.“ Afgebeeld product: KALDEWEI wastafelschaal Miena in City-antraciet mat in combinatie met de rechtopgaande bloeiwijze van de Keniabanaan (Musa velutina).

Source: © KALDEWEI/Reinhard Hunger  |  8_5_KALDEWEI_Miena_Pink_banana

8_6_Kaldewei_Miena_Anthurium
< DIN A4
832 KB

Ruby Barber houdt van anthuriums, ook wel bekend als flamingoplanten. De rode kleur van de bloemen met een gezicht en hun ronde vormen creëren hier een levendig tegenwicht met de dunwandige KALDEWEI wastafelschaal Miena in de trendkleur Oystergrey mat. Afgebeeld product: KALDEWEI wastafelschaal Miena in Oystergrey mat in combinatie met anthuriums, ook bekend als de flamingoplant.

Source: © KALDEWEI/Reinhard Hunger  |  8_6_KALDEWEI_Miena_Anthurium

8_7_Kaldewei_Miena_Fitting
> DIN A4
1 MB

De elegante KALDEWEI wastafelschaal Miena in de trendkleur Oystergrey mat vormt samen met een krachtig rood een levendig arrangement - als tegenwicht van de wandkleur of accessoires zoals vazen en bloemen in de badkamer. Afgebeeld product: KALDEWEI wastafelschaal Miena in Oystergrey mat in combinatie met de kleur rood.

Source: © KALDEWEI/Reinhard Hunger  |  8_7_KALDEWEI_Miena_Fitting

8_8_Kaldewei_Blue_bathroom
DIN A4
2 MB

Geïntegreerd in een badkamer met voornamelijk blauwtinten creëren de KALDEWEI wastafelschaal Miena en het KALDEWEI douchevlak Nexsys een opvallend effect. Het unieke design van de badkameroplossingen creëert in alpinewit mat een contrapunt in de rustgevende, verdiepende ambiance van de blauwe badkamer. Afgebeelde producten: KALDEWEI douchevlak Nexsys in alpinewit met designstrip in geborsteld roestvrij staal en KALDEWEI wastafelschaal Miena .

Source: © KALDEWEI  |  8_8_KALDEWEI_Blue_bathroom

8_9_Kaldewei_Nexsys
DIN A4
3 MB

„Design at its best“ in een blauwtinten vormgegeven badkamer: De KALDEWEI Nexsys combineert het beste van twee werelden - alle voordelen van een geëmailleerd douchevlak en het moderne design van een gootdouche. Hierbij heeft het wit een verhelderend en neutraliserend effect – voor een helder hoofd. Uiterst belangrijk in een plek waar veel mensen hun rust zoeken, de badkamer. Afgebeeld product: KALDEWEI douchevlak Nexsys in alpinewit mat met designstrip in geborsteld roestvrij staal.

Source: © KALDEWEI  |  8_9_KALDEWEI_Nexsys

8_10_Kaldewei_Gold_bathroom
DIN A4
3 MB

Bijna geen enkel product is zo’n aanwinst voor de badkamer als de door Anke Salomon ontworpen elegante KALDEWEI wastafelschaal Miena. Op consoles geplaatst bereikt ze als kleurrijk tegenwicht in de badkamer veel effect. Tegelijkertijd kan ze als Perfect Match voor het in kleur bijpassende douchevlak harmonie creëren en de stemming in de badkamer positief beïnvloeden. Afgebeelde producten: KALDEWEI wastafelschaal Miena in lavazwart mat en geëmailleerd douchevlak Nexsys in lavazwart mat met designstrip in glanzend goud.

Source: © KALDEWEI  |  8_10_KALDEWEI_Gold_bathroom

8_11_Kaldewei_Nexsys_CCC_Colours

599 KB

De exclusieve mattinten van de Coordinated Colours Collection laten de integrerende en expressieve kracht van kleuren zien. Badkamerontwerpers en -inrichters kunnen bij de KALDEWEI Nexsys net als bij de wastafelschaal Miena kiezen uit de 12 mattinten van de Coordinated Colours Collection. Afgebeelde producten: KALDEWEI douchevlak Nexsys in de mattinten van de Coordinated Colours Collection met designstrips in vijf elegante uitvoeringen.

Source: © KALDEWEI  |  8_11_KALDEWEI_Nexsys_CCC_Colours

8_12_Kaldewei_Nexsys
DIN A4
1 MB

De mattinten van de Coordinated Colours Collection van de verschillende bruintinten tot grijsschakeringen tot elegant zwart doen uiterst natuurlijk aan. Woodberry Brown mat, hier te zien op het KALDEWEI douchevlak Nexsys, harmonieert daarbij perfect met metaalaccenten, zoals hier glanzend goud. Afgebeeld product: KALDEWEI douchevlak Nexsys in Woodberry Brown mat met designstrip in glanzend goud.

Source: © KALDEWEI  |  8_12_KALDEWEI_Nexsys