(NL)
Pers
Actueel
Detail

Black is beautiful

KALDEWEI, Ahlen, oktober 2019. – Zwart is een trendkleur, tijdloos, ingetogen en elegant – en past altijd. Niet alleen in de mode, maar ook in de badkamer. Dat bewijst KALDEWEI met badkameroplossingen waarin de meest ingetogen van alle kleuren de perfecte symbiose aangaat met puristisch design: in de op elkaar afgestemde douchevlakken, ligbaden en wastafels van de premiumbadkamerfabrikant. Een duet dat tegelijkertijd geheimzinnig en stijlvol is, maar vooral een duidelijke statement van goede smaak vormt. Reden genoeg om vijf voordelen van zwart eens nader onder de loep te nemen.

Zwart in de badkamer creëert een behoefte aan elegant, tijdloos en stijlvol „thuisbaden“. Wanneer de plek waar men zich ontspant en mooi maakt, meer een woonkamer wordt, ontstaat een warm gevoel van thuiskomen en herkenning uit het diepst van de ziel. Zo komen persoonlijkheid en stijl tot uitdrukking in de allerpersoonlijkste ruimte. Dit gaat niet verloren, hoe snel de tijd ook verstrijkt. Dit is blijvend, wanneer buiten alles verandert. De redenen:

1. Zwart past altijd
In de KALDEWEI badkameroplossingen wordt het robuuste en bestendige geëmailleerd staal van KALDEWEI gecombineerd met de meest dekkende kleur tot een eeuwig duo. Een combinatie die uitstraalt dat klassiekers gemaakt zijn voor de eeuwigheid, en niets minder. Het superieur geëmailleerd KALDEWEI staal is in de badkamer duurzamer dan alle andere materialen. Daarom wordt iedere doucheoplossing, iedere wastafel en ieder ligbad bij KALDEWEI geleverd met een garantie van 30 jaar. Zwart is ook een elegante klassieker – tijdloos en met alles te combineren. Bijvoorbeeld met andere trends. Zoals de trend om met metalen als zilver en goud glamoureuze accenten in de badkamer te creëren en mondaine glans in de badkamer te halen.

Het gelijkvloerse douchevlak KALDEWEI Nexsys in de kleur lavazwart mat uit de exclusieve KALDEWEI Coordinated Colours Collection is bijvoorbeeld een duidelijke statement van goede smaak, helder in structuur en uiterlijk – en absoluut geen eendagsvlieg. In combinatie met de designstrip in de uitvoering glanzend goud maakt van de gootdouche een oase van luxe en doet het denken aan glam, die als trend al bestaat sinds de jaren '60 en die nu met de trend Modern Glamour weer hoogtijdagen viert.

2. De kleur zwart geeft de ruimte een sterk design
Van zichzelf is de kleur zwart ongelooflijk krachtig. In combinatie met andere kleuren en materialen, met name de tegenspeler van zwart, de kleur wit, gebeurt er echter nog meer. Nu ontstaat de magie van de tegenstellingen. De kwintessens van alles: mannelijk en vrouwelijk, hard en zacht, donker en licht.

De sterke kleurcombinatie van zwart en wit brengt ons in gedachten dat iedere eigenschap op de lichte zijde ook een bijbehorende donkere zijde heeft. Het draait om het evenwicht. En precies dit innerlijke evenwicht vinden we in de badkamer. Bijvoorbeeld als de door Anke Salomon ontworpen KALDEWEI wastafelschalen Miena in alpinewit en zwart elkaar ontmoeten. De contouren versterken elkaar, het lijnenspel wordt duidelijker en het zwart laat voor een witte achtergrond en in combinatie met het superieur geëmailleerd KALDEWEI staal het bijzondere van het elegante designartikel nog sterker naar voren komen.

3. Zwart heeft in het interieur een positieve invloed op onze stemming.
Rustig, duidelijk, gestructureerd en opgeruimd komt de kleur zwart op ons over. Uiterst diepgaand, in mysteriën gehuld, maar ook waardig en feestelijk. Al deze eigenschappen kleuren onze stemming wanneer we ons met de donkerste van alle kleuren omringen. Ook zeer belangrijk: een vleugje revolutie, rebellie en streven naar perfectie.

Zwart is ook de kleur van de droefheid. Maar op het vlak van design en interieur vergeten we deze context snel. Want juist in de badkamer heeft zwart een bijna magisch en stimulerend effect. Vooral wanneer de kleur met mooi vormgegeven designobjecten zoals de KALDEWEI wastafelschaal Miena emotioneel volledig tot zijn recht komt en prachtig harmonieert met een passend douchevlak of ligbad in dezelfde kleur.

4. Zwart laat zich gebruiken voor het spelen met spannende contrasten
Met zwart kan ook een spannend spel van contrasten worden gespeeld. Hierbij is het met name de tijdloze combinatie uit diep zwart, helder wit en vurig rood die de badkamer een bijzondere charme geeft. De uitersten van het kleurenspectrum zwart en wit breiden zich uit op het moment dat ze met het vuurelement rood worden gecombineerd.

De continue tegenstrijdigheid van de afzonderlijke kleuren zwart en wit en de overwinning van de hierin liggende tegenstellingen weten in combinatie met de zinnelijkste van alle kleuren iedereen te betoveren die van design en schoonheid houdt. Deze extravagantie kan uiteindelijk alleen nog door het glanseffect van het superieur geëmailleerd KALDEWEI staal worden vergroot, waarmee de glamoureuze sanitairkleur zwart volledig tot zijn recht komt.

5. Tijdloos zwart biedt lievelingskleuren een prachtig podium
Vandaag violet, morgen oranje - de kleur zwart kan altijd worden gecombineerd. Bescheiden en terughoudend presenteert de kleur zich in de ruimte en is hiermee de perfecte achtergrond om de altijd weer actuele trendkleuren het beste podium te bieden. Hoe kleuriger, hoe beter: wanneer bijvoorbeeld zwart en oranje met elkaar worden gecombineerd is het resultaat opvallend en oogstrelend. Een blikvanger in de eigen lievelingskleur kunnen in een badkamer met zwarte badkameroplossingen accessoires zijn zoals handdoeken, zeepdispensers of foto's. Deze accessoires kunnen na een tijdje ook altijd weer worden gewisseld, om nieuwe kleuraccenten te zetten en verveling in de badkamer te voorkomen - zo eenvoudig en flexibel kan interieurinrichting zijn.

Zo weten de lievelingskleuren eenvoudig de persoonlijkheid van de eigenaar of eigenaresse van het huis te onderstrepen en positieve gevoelens op te wekken. Dit kan een onvergelijkelijk zintuiglijke ervaring zijn - afhankelijk van wat onbewust wordt gekoppeld aan de lievelingskleuren.

 

Bron: Franz KALDEWEI GmbH & Co. KG. Bewijsexemplaren worden op prijs gesteld.

Tekst
docx  |  1 MB
Alle afbeeldingen
zip  |  18 MB
7_1_Kaldewei_Black_always_works
DIN A4
4 MB

Zwart is een elegante klassieker – tijdloos en met alles te combineren. Bijvoorbeeld met andere trends. Zoals de trend om met metalen als zilver en goud glamoureuze accenten in de badkamer te creëren en mondaine glans in de badkamer te halen. Afgebeeld product: Douchevlak KALDEWEI Nexsys in lavazwart mat met designstrip in glanzend goud.

Source: © KALDEWEI  |  7_1_KALDEWEI_Black_always_works

7_2_Kaldewei_Colour_combination_black_white
DIN A4
3 MB

De sterke kleurcombinatie van zwart en wit brengt ons in gedachten dat iedere eigenschap op de lichte zijde ook een bijbehorende donkere zijde heeft. Iedere medaille heeft twee kanten. En dat is prima. Het draait om het evenwicht. En precies dit innerlijke evenwicht vinden we in de badkamer. Bijvoorbeeld als de door Anke Salomon ontworpen KALDEWEI wastafelschalen Miena in alpinewit en zwart elkaar ontmoeten. Afgebeelde producten: KALDEWEI wastafelschalen Miena in alpinewit en zwart.

Source: © KALDEWEI  |  7_2_KALDEWEI_Colour_combination_black_white

7_3_Kaldewei_Mood_Colour_black
DIN A4
4 MB

In de badkamer heeft zwart een bijna magisch en stimulerend effect. Vooral wanneer de kleur met mooi vormgegeven designobjecten zoals de KALDEWEI wastafelschaal Miena emotioneel volledig tot zijn recht komt en prachtig harmonieert met een passend douchevlak of ligbad in dezelfde kleur. Afgebeelde producten: KALDEWEI wastafelschaal Miena en KALDEWEI douchevlak Conoflat in City-antraciet mat.

Source: © KALDEWEI  |  7_3_KALDEWEI_Mood_Colour_black

7_4_Kaldewei_Contrasts_with_colours

5 MB

Wanneer de badkamer in zwart, wit en rood wordt ingericht, wordt gespeeld met contrasten. Hierbij is het met name de tijdloze combinatie uit diep zwart, helder wit en vurig rood die de badkamer een bijzondere charme geeft. De uitersten van het kleurenspectrum zwart en wit breiden zich uit op het moment dat ze met het vuurelement rood worden gecombineerd. Afgebeeld product: Ligbad KALDEWEI Meisterstück Ellipso Duo Oval in zwart.

Source: © KALDEWEI  |  7_4_KALDEWEI_Contrasts_with_colours

7_5_Kaldewei_Colour_accents
> DIN A4
3 MB

Hoe kleuriger, hoe beter: wanneer bijvoorbeeld zwart en oranje met elkaar worden gecombineerd is het resultaat opvallend en oogstrelend. Een blikvanger in de eigen lievelingskleur kunnen in een badkamer met zwarte badkameroplossingen accessoires zijn zoals handdoeken, zeepdispensers of foto's. Deze accessoires kunnen na een tijdje ook altijd weer worden gewisseld, om nieuwe kleuraccenten te zetten en verveling in de badkamer te voorkomen - zo eenvoudig en flexibel kan interieurinrichting zijn. Afgebeelde producten: KALDEWEI douchevlak Superplan Plus in lavazwart mat, wastafel Centro en ligbad Centro Duo 2.

Source: © KALDEWEI  |  7_5_KALDEWEI_Colour_accents