(NL)
Pers
Actueel
Detail

Adviseur: douche in plaats van ligbad, waar moet u op letten?

Martin Schäpermeier, technisch trainer in de KALDEWEI Iconic World, vertelt waarop u moet letten bij de keuze en het ontwerp van een gelijkvloerse douche

Welk douchevlak past bij mij?
Er is een enorme keuze in gelijkvloerse douchevlakken. KALDEWEI alleen al heeft meer dan 100.000 mogelijkheden voor het creëren van een levensloopbestendige douchezone in het programma. Om hier de juiste keuze te maken is niet altijd eenvoudig. Maar er is hulp. Op de KALDEWEI-website kunnen badkamerontwerpers zich nu laten inspireren door pagina's met badkamertrends en adviezen. Ze kunnen zelfs een online test maken om het gewenste type badkamer te bepalen. Zo kan snel een eerste stijlidee voor het ontwerpen van de badkamer worden gekozen. Als het model is bepaald kan met de productconfigurator stapsgewijs het gewenste douchevlak worden ontworpen. Eveneens praktisch is de showroom-zoeker waarmee u heel eenvoudig de badkamerstudio met het door u gewenste model in de buurt kunt vinden.

Welke toebehoren zijn zinvol?
Voor de geëmailleerde douches van KALDEWEI kunt u kiezen uit verschillende antislip oppervlakbehandelingen waarmee het douchen een uiterst veilige aangelegenheid wordt. Naast antislip en vol-antislip is ook de vrijwel onzichtbare Secure-Plus-emaillering een slimme keus. Hierdoor ontstaat een gelijkmatig materiaaloppervlak dat continu en langdurig zorgt dat u veilig kunt staan en lopen. Moderne obstakelvrije badkamers worden vandaag de dag echter niet alleen ontworpen met louter functionele aspecten. De badkamer moet een plek zijn waar u zich kunt ontspannen. Kleurrijke douches, zoals de geëmailleerde douchevlakken in de kleuren van de Coordinated Colours Collection van KALDEWEI, laten zich prachtig combineren met houten of natuurstenen vloeren en brengen zo harmonie in de badkamer.

Kan ik in mijn badkamer überhaupt wel een gelijkvloerse douche inbouwen?
Dankzij moderne afvoersystemen in combinatie met geëmailleerde douchevlakken kan tegenwoordig in vrijwel alle badkamers een gelijkvloerse douche worden ingebouwd. En zelfs als dit vanwege de constructie niet kan worden gerealiseerd zijn er altijd nog vrijwel gelijkvloerse oplossingen. Overleg met een professional! Want een vakman kan zien of een gelijkvloerse douche mogelijk is in de bestaande constructie. Eerst worden de afmetingen van het geëmailleerde douchevlak, de hiervoor benodigde grootte van de vloeruitsparing en de opbouwhoogte van douchevlak, inbouwsysteem en sifon bepaald. Met een eenvoudige boring tot op het beton kan de beschikbare opbouwhoogte snel worden bepaald. Via de comfortabele installateurzoekmogelijkheid op de KALDEWEI-website vindt iedere badkamerontwerper snel een vakman in de buurt.

Waaraan herken ik een goede installateur?
Hiervoor is geen eenduidig antwoord te geven. Het is verstandig om te kiezen voor een gespecialiseerd bedrijf. Sanitairprofessionals zijn vertrouwd met de producten en hebben vaak jarenlange ervaring. Gespecialiseerde bedrijven zijn vaak speciaal opgeleid voor het onderwerp gelijkvloerse douchevlakken en dragen het KALDEWEI-certificaat „Expert gelijkvloers“. Ga een persoonlijk gesprek aan en stel vragen.

 

Bron: Franz KALDEWEI GmbH & Co. KG. Bewijsexemplaren worden op prijs gesteld.

Tekst
docx  |  214 KB
Alle afbeeldingen
zip  |  3 MB
2_1_Kaldewei_Martin_Schaepermeier
< DIN A4
3 MB

Martin Schäpermeier, technisch trainer in de KALDEWEI Iconic World: „Tegenwoordig kan badkamerrenovatie heel eenvoudig en zelfs leuk zijn. Want er is een passende oplossing voor iedere wens en ieder budget!“

Source: © KALDEWEI  |  2_1_KALDEWEI_Martin_Schaepermeier