(NL)
Pers
Actueel
Detail

Eenvoudige badkamerrenovatie met groots effect

KALDEWEI, Ahlen, oktober 2019. – In uw eigen badkamer wilt u zich in iedere fase van uw leven prettig voelen. Uw badkamer was altijd functioneel, maar als u een dagje ouder wordt, blijkt vaak dat de inrichting van de badkamer niet meer actueel is, dat de bewegingsvrijheid beperkt wordt en dat u kunt struikelen door een hoge instap in het ligbad of de douche. Dan is het tijd voor een renovatie zodat de badkamer weer voldoet aan de persoonlijke behoeften die het ouder worden met zich meebrengt. KALDEWEI laat zien welke oplossingen met name geschikt zijn voor een levensloopbestendige wellnessbadkamer zonder het vaak krappe pensioen te belasten.

Vroeg of laat komt het moment dat het wonen en bewegen in het eigen huis steeds lastiger gaat. De inrichting van het huis moet dan optimaal worden aangepast aan de behoeften van de oudere, om zo lang mogelijk zelfstandig te kunnen blijven wonen, zonder hulp van anderen. Met name in de badkamer, de intiemste ruimte in de woning, is een levensloopbestendige inrichting absoluut noodzakelijk om zelfstandig de persoonlijke hygiëne te verzorgen. Hoe kunt u struikelranden vermijden?. Wat moet u doen als u niet meer in het ligbad kunt stappen? Waarmee kunt u de bewegingsruimte vergroten? KALDEWEI ondersteunt renoveerders van badkamers bij het duurzaam ontwerpen met praktische en betaalbare oplossingen voor de levensloopbestendige wellnessbadkamer.

Gelijkvloerse douches in XXL-formaat in plaats van een ligbad.
Niet zonder reden kiezen renoveerders in toenemende mate voor een gelijkvloerse douche in plaats van een ligbad. Want vlakke douches creëren een drempelloze overgang naar de vloer en hierdoor meer comfort, veiligheid en esthetiek. Ze laten de ruimte groter lijken en zorgen dat de douche zonder struikelranden kan worden betreden. KALDEWEI, fabrikant van duurzame badkamerobjecten uit geëmailleerd staal heeft alleen al voor het gelijkvloerse douchegedeelte meer dan 100.000 oplossingen in zijn assortiment. Voor de renovatie zijn met name ruime douches zeer geschikt, aangezien deze eenvoudig en betaalbaar kunnen worden geplaatst op de plek van het ligbad. Dankzij de afvoerpositie is het plaatsen van de afvoerbuis in de badkamer niet ingewikkeld. De prijs voor geëmailleerde XXL-douches van KALDEWEI begint bij 570 Euro, bijvoorbeeld met de KALDEWEI douche Cayonoplan in de afmeting 90 x 140 centimeter. Naar wens kan de klant kiezen voor een antislip oppervlak, zoals bijvoorbeeld de vrijwel onzichtbare Secure Plus-emaillering. Deze oppervlakbehandeling, die voor extra veiligheid bij het staan zorgt, is voor veel modellen zelfs zonder meerprijs verkrijgbaar.

Slim wastafelontwerp voor meer bewegingsvrijheid
De KALDEWEI wastafels uit geëmailleerd staal vormen de perfecte aanvulling op een gelijkvloers geëmailleerd douchevlak. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende formaten en designs, waaronder meerdere aan de wand hangende varianten waar u met een rolstoel onder kunt rijden. Als u graag opbergruimte wilt houden, kunt u een opzetwastafel in combinatie met een vrij hangend badkamermeubel overwegen. KALDEWEI heeft opzetwastafels in vier verschillende uitvoeringen in het programma. Het instapmodel is de Puro opzetwastafel, die wordt aangeboden vanaf 340 Euro.

Stimuleren van meer comfort en veiligheid in huis
Wie zich vandaag de dag bezighoudt met het ontwerpen van een levensloopbestendige badkamer, kan zich verheugen op ondersteuning. Want Duitse ziektekostenverzekeraars en de nationale Duitse stimuleringsbank KfW stimuleren onder bepaalde voorwaarden levensloopbestendig bouwen en barrièrevrije verbouwingen. Een gelijkvloerse doucheplek kan bijvoorbeeld door de KfW worden gesubsidieerd als deze een antislip oppervlak heeft. Meer informatie over de stimuleringsmogelijkheden vindt u op www.kfw.de. Gelijkvloerse douches van KALDEWEI kunnen naar wens worden voorzien van een antislip oppervlakbehandeling. Hierdoor wordt niet alleen tegemoetgekomen aan de vereisten van esthetiek en design, maar voldoen ze ook aan de vereisten voor optimaal veilig lopen en staan.


Bron: Franz KALDEWEI GmbH & Co. KG. Bewijsexemplaren worden op prijs gesteld.

 

Tekst
docx  |  2 MB
Alle afbeeldingen
zip  |  7 MB
1_1_Kaldewei_Bathroom_rebuilding
> DIN A4
2 MB
1_1_Kaldewei_Bathroom_rebuilding
< DIN A4
187 KB

Vergelijking voor en na: Een gelijkvloerse douche met drempelloze instap, geen struikelranden en veel bewegingsruimte - zo kan een levensloopbestendige renovatie eruit zien met badkameroplossingen van KALDEWEI uit geëmailleerd staal. De gelijkvloerse XXL-douche en een opzetwastafel met de onderhoudsvriendelijke oppervlakbehandeling pareleffect van KALDEWEI zijn reeds verkrijgbaar voor circa 900 Euro. Afgebeelde producten (badkamer na): KALDEWEI Cayonoplan in lavazwart mat met antislip Secure Plus en opzetwastafel Puro in alpinewit.

Source: © KALDEWEI  |  1_1_KALDEWEI_Bathroom_rebuilding

1_2_Kaldewei_Cayonoplan
< DIN A4
2 MB

Als het instappen in het ligbad steeds lastiger wordt, is het aan te raden om het bad in te ruilen voor een gelijkvloerse douche in XXL-formaat. Geëmailleerde douchevlakken van KALDEWEI zorgen voor een drempelloze overgang van de badkamer naar de douche en dankzij een uiterst slipremmende emaillering wordt het optimaal veilig staan gegarandeerd. Afgebeeld product: KALDEWEI Cayonoplan in lavazwart mat met antislip Secure Plus.

Source: © KALDEWEI  |  1_2_KALDEWEI_Cayonoplan

1_3_Kaldewei_Puro
< DIN A4
2 MB

De KALDEWEI wastafels uit geëmailleerd staal vormen de perfecte aanvulling op een gelijkvloers geëmailleerd douchevlak. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende formaten, designs en inbouwvarianten. Als u graag opbergruimte wilt houden, kunt u een opzetwastafel in combinatie met een vrij hangend badkamermeubel overwegen. Afgebeelde producten: KALDEWEI opzetwastafel Puro in alpinewit.

Source: © KALDEWEI  |  1_3_KALDEWEI_Puro

1_4_Kaldewei_Generation_bath
< DIN A4
2 MB

Als de bewoners van een huis ouder worden, moet ook de inrichting ervan worden aangepast aan hun behoeften, zodat ze zo lang mogelijk zelfstandig thuis kunnen blijven wonen, zonder hulp van anderen. Met name in de badkamer is een levensloopbestendige inrichting absoluut noodzakelijk om zelfstandig de persoonlijke hygiëne te verzorgen. KALDEWEI laat zien welke oplossingen met name geschikt zijn voor een levensloopbestendige wellnessbadkamer zonder het vaak krappe pensioen te belasten. Afgebeelde producten: KALDEWEI Cayonoplan in lavazwart mat met antislip Secure Plus en opzetwastafel Puro in alpinewit.

Source: © KALDEWEI  |  1_4_KALDEWEI_Generation_bath