(NL)
Pers
Actueel
Detail

Roth ziet rood: Dormero Hotel met prachtige designbadkamers

KALDEWEI, Ahlen, augustus 2019 – Vlak bij Neurenberg heeft Marcus Maximilian Wöhrl, de oprichter van de Dormero-hotelketen, in het 25.000 inwoners tellende stadje Roth het in traditie gedrenkte „Modehaus Wöhrl“ van zijn grootouders getransformeerd tot een vier-sterren-superior-hotel. Sindsdien geeft de kleur rood zoals in alle hotels van de hotelgroep ook in het nieuwe Dormero Hotel de toon aan: in de 68 kamers speelt de zinnelijkste van alle kleuren met zwart en wit een extravagant spel van contrasten. Zo vormen in de badkamers de elegante wastafels en extravlakke douchevlakken van de KALDEWEI Cono-serie uit geëmailleerd staal een tegenwicht in alpinewit tegen de rode wanden en zwarte tegels. Een stijlvolle combinatie die het karaktervolle design van het nieuwe hotel benadrukt.

De familie Wöhrl heeft veel herinneringen aan het vier etages tellende gebouw waarin het hotel nu gevestigd is. Sinds 1949 gaven Berta en Rudolf Wöhrl hier leiding aan het overal in Duitsland bekende „Modehaus Wöhrl“. Toen na bijna 70 jaar het modehuis in 2017 moest sluiten, werd besloten om deze zeer bijzondere locatie met een hotelbedrijf nieuw leven in te blazen. Er werd ingrijpend verbouwd: waar vroeger roltrappen de vier etages met elkaar verbonden, ontstond een atrium met glazen dak. De kenmerkende ronde deur in de entree van de modezaak werd de lobby-ingang. Er ontstonden 68 kamers, een restaurant, een bar, vijf vergaderruimtes en een ruime wellness- en fitnessruimte. In maart 2019 werd het conferentiehotel aan de noordkant van het Frankische merengebied geopend.

De bijzondere charme: een trio van wit, rood en zwart.
De Dormero-hotelgroep heeft gekozen voor een jong en fris concept met „moderne technologie, heldere designs en geraffineerde details“. Hierbij springt de signaalkleur rood, die past in de huisstijl van het bedrijf, er in het bijzonder uit, zo ook in het nieuwste hotel in Roth: van de interieurinrichting tot de huisdieren van het hotel – drie (niet giftige) rode pijlgifkikkers, die een terrarium in de lobby bewonen – tot de rode gymschoenen van de medewerkers. In combinatie met wit en zwart ontstaat in de ruimtelijke vormgeving de bijzondere charme van het hotel. 

De badkamers: esthetiek en comfort op het hoogste niveau
In de badkamers zetten KALDEWEI opzetwastafels Cono met ruime aflegvlakken maatstaven op het gebied van gebruikersvriendelijkheid en design. Dankzij de grote keus in afmetingen konden de wastafels zo worden gekozen dat de beschikbare ruimte zo goed mogelijk wordt benut. Tegelijkertijd vormen ze vanwege hun volmaakte design een echte eyecatcher in de kleurrijke badkamer. De extravlakke KALDEWEI douchevlakken Conoflat voegen zich ook naadloos in het designconcept in en bieden de gasten het allerhoogste stacomfort in de badkamer. 

Veiligheid voor alles: „duidelijke voordelen“ met KALDEWEI douches
„Onze keus viel op de geëmailleerde douchevlakken omdat ze duidelijke voordelen bieden ten opzichte van betegelde douchezones. Op basis van onze ervaring treden er altijd weer fouten op bij de inbouw - of de voegen worden na verloop van tijd uitgewassen. Dit kan leiden tot waterschade. Dit risico hebben wij met de Conoflat douchevlakken uit geëmailleerd staal helemaal niet“, aldus Michaela Neuner van de TETRIS Grundbesitz GmbH & Co. KG, de eigenaar van het perceel.  

Dormero Hotel Roth – korte beschrijving:
Classificatie: 4-sterren-superior
Aantal kamers: 68 kamers
Producten van KALDEWEI: 68 wastafels Cono, 68 douchevlakken Conoflat

Bron: Franz KALDEWEI GmbH & Co. KG. Bewijsexemplaren worden op prijs gesteld.

Tekst
docx  |  1 MB
All Images
zip  |  20 MB
1_Kaldewei_Hotel_Dormero_Roth
< DIN A4
6 MB

Het buitenaanzicht van het Dormero Hotel in Roth: aan de in tradities gedrenkte locatie van het voormalige Modehaus Wöhrl zijn voor de Dormero-oprichter Marcus Maximilian Wöhrl en zijn familie zijn veel herinneringen verbonden.

Source: DORMERO Hotel AG  |  1_KALDEWEI_Hotel_Dormero_Roth

2_Kaldewei_Hotel_Dormero_Roth
< DIN A4
5 MB

Wit, rood en zwart: de typische Dormero-kleuren treffen we ook weer aan in de stijlvolle kamers van het conferentiehotel in het Frankische Roth.

Source: DORMERO Hotel AG  |  2_KALDEWEI_Hotel_Dormero_Roth

3_Kaldewei_Hotel_Dormero_Roth
< DIN A4
6 MB

In combinatie met wit en zwart ontstaat in de ruimtelijke vormgeving de bijzondere charme van de Dormero-gebouwen. Afgebeeld product: KALDEWEI opzetwastafel Cono

Source: DORMERO Hotel AG  |  3_KALDEWEI_Hotel_Dormero_Roth

4_Kaldewei_Hotel_Dormero_Roth
< DIN A4
2 MB

In alle 68 kamers van het Dormero-hotel speelt de zinnelijkste van alle kleuren met zwart en wit een extravagant spel van contrasten. In de badkamers ontmoeten rode wanden en zwarte tegels de elegante wastafels en douchevlakken van de KALDEWEI Cono-serie uit geëmailleerd staal in alpinewit. Een stijlvolle combinatie die het karaktervolle design van het nieuwe 4-sterren-hotel benadrukt. Afgebeelde producten: KALDEWEI douchevlak Conoflat en opzetwastafel Cono in alpinewit

Source: DORMERO Hotel AG  |  4_KALDEWEI_Hotel_Dormero_Roth

5_Kaldewei_Hotel_Dormero_Roth
< DIN A4
2 MB

In de badkamers vormen de KALDEWEI opzetwastafels Cono in alpinewit dankzij hun volmaakte design een echte eyecatcher in de kleurrijke badkamer. Afgebeelde producten: KALDEWEI douchevlak Conoflat en opzetwastafel Cono in alpinewit

Source: DORMERO Hotel AG  |  5_KALDEWEI_Hotel_Dormero_Roth