(NL)
Pers
Actueel
Detail

Nieuwe IBU-milieuproductverklaring voor superieur geëmailleerd KALDEWEI staal

KALDEWEI, Ahlen, juni 2019. – KALDEWEI behoort tot de voortrekkers in de branche bij het stimuleren van duurzaam bouwen. Onlangs heeft het Institut Bauen und Umwelt e. V. (IBU) de voor het eerst in 2009 gepubliceerde milieuproductverklaring EPD (Engels: Environmental Product Declaration) voor de badkameroplossingen uit geëmailleerd staal van KALDEWEI staal met nog eens vijf jaar verlengd. In de nieuwe verklaring vinden ontwerpers en architecten naast de gegevens voor ligbaden en douchebakken of douchevlakken ook de gegevens voor de KALDEWEI wastafels.

EPD's zijn gebaseerd op de internationale norm ISO 14025 en de Europese norm EN 15804. Ze vormen de gegevensbasis voor de ecologische zuilen bij de duurzaamheidsevaluatie in nationale en internationale gebouwcertificeringssystemen: in het systeem van de Deutsche Gesellschaft für Nachhaltiges Bauen e.V. DGNB en in het beoordelingssysteem Nachhaltiges Bauen BNB worden de EPD's gebruikt voor de afzonderlijke bouwproducten om de ecobalans van gebouwen te berekenen. Bij LEED kunnen credit-punten worden verzameld door de aanwezigheid van EPD's, dit geldt ook bij het Britse duurzaamheidscertificaat BREEAM.

Duurzaam en met zuinig met grondstoffen geëmailleerd staal van KALDEWEI
„De EPD maakt de milieu-effecten van producten transparant. Onze waarden laten zien dat de badkameroplossingen uit geëmailleerd staal van KALDEWEI een top-ecobalans bezitten en dat ze hierdoor perfect geschikt zijn voor duurzaam ontworpen gebouwen“, aldus KALDEWEI-directeur Franz KALDEWEI. De uitstekende prestaties zijn in de eerste plaats het gevolg van de bij de productie gebruikte natuurlijke grondstoffen, de duurzaamheid en de uiterst goede, hoogwaardige 100% recyclemogelijkheden. Hierdoor is geëmailleerd staal een uiterst duurzaam ingrediënt en draagt het merkbaar bij aan het sparen van grondstoffen.

De nieuwe milieuproductverklaring is vanaf nu te downloaden op de KALDEWEI-website: https://bit.ly/2XfmJi2. Meer informatie over de EPD's en het Institut Bauen und Umwelt vindt u op https://ibu-epd.com.

 

Bron: Franz KALDEWEI GmbH & Co. KG. Bewijsexemplaren worden op prijs gesteld.

Tekst
docx  |  1 MB
Alle afbeeldingen
zip  |  4 MB

2 MB

In de nieuwe milieuproductverklaring voor KALDEWEI vinden ontwerpers en architecten naast de gegevens voor ligbaden en douchebakken of douchevlakken ook de gegevens voor de KALDEWEI wastafels.

1_KALDEWEI_EPD_2019.png

DIN A4
755 KB

Geëmailleerd staal is een uiterst duurzaam ingrediënt en draagt merkbaar bij aan het sparen van grondstoffen. Dit is met name het gevolg van de bij de productie gebruikte natuurlijke grondstoffen, de duurzaamheid en de uiterst goede, hoogwaardige 100% recyclemogelijkheden. Afgebeeld product: opzetwastafel Silenio gemaakt van geëmailleerd staal van KALDEWEI.

Source: © KALDEWEI  |  2_KALDEWEI_geëmailleerd_staal.png

KALDEWEI ISH 2019 / Messe Frankfurt / Schmidhuber
< DIN A4
1 MB

IBU-directeur dr. Alexander Röder overhandigt de nieuwe EPD voor ligbaden, doucheoplossingen en wastafels uit geëmailleerd staal van KALDEWEI aan directeur Franz KALDEWEI.

Source: © KALDEWEI/BECKER LACOUR  |  3_KALDEWEI_IBU.png