(NL)
Pers
Actueel
Detail

Nieuw tijdperk in oude residentie: Hotel Indigo in Warschau

KALDEWEI, Ahlen, April 2019. – Wanneer eerbiedwaardige architectuur en modern interieurdesign vakkundig met elkaar worden gecombineerd, ontstaan inspirerende ruimtes – zoals in het Hotel Indigo Warsaw Nowy Świat in Warschau. Het stijlvolle 4-sterren boetiekhotel van de InterContinental Hotels Group is gevestigd in een meer dan honderd jaar oud monument in de mondaine straat Nowy Świat. De latere moderne en deels volledig glazen gebouwuitbreidingen bieden niet alleen een heerlijk uitzicht vanuit de kamers op het oude centrum en het silhouet van de Poolse hoofdstad, maar creëren ook het passend kader voor een minimalistisch interieur met krachtige kleuraccenten. Als perfecte uitbreiding van het interieur heeft het hotel gekozen voor geëmailleerde badkameroplossingen van KALDEWEI die in de 60 kamers voor een comfortabele douche- en badbeleving zorgen.

Het huis Smolna40 met zijn speelse façade-elementen was ooit de residentie van graaf Branicki. Het ligt in één van de schilderachtigste delen van de stad, die het moderne en het historische Warschau met elkaar verbindt. Het gebouw werd vernietigd in de Tweede Wereldoorlog. In de jaren '50 werd het weer opgebouwd en later volgens het ontwerp van architect Bogdan Kulczyński uitgebreid met een modern mansardedak en een volledig van ramen voorzien bijgebouw inclusief terras. Hierbij ontstond een opwindende mix van stijlen die in het hele hotel is terug te vinden. Lichte ruimtes met kunstzinnig aangebrachte stuc en elegante pilaren vormen een contrapunt met de 60 gastenkamers, die opvallen door hun minimalisme en beschaafde wit- en grijstinten. In het hele hotel creëren kleurige meubels spannende accenten, die een vrije interpretatie vormen van de paleisstijl van huurhuizen van de 19e eeuw.

Individueel badkamerontwerp met Iconic Bathroom Solutions van KALDEWEI
Ook de badkamers zijn een toonbeeld van exclusiviteit en individualiteit. Hier koos het Hotel Indigo voor KALDEWEI badkamerobjecten, die dankzij hun vormtaal en hoogwaardigheid de passende oplossing zijn voor de badkamerinrichting in de gastenkamers. De ligbaden van de rechtlijnige, puristische KALDEWEI Design-serie Puro overtuigen door hun beschaafde elegantie en – net als alle andere badkameroplossingen uit superieur geëmailleerd KALDEWEI staal – door het kwaliteitsvolle materiaal. Als highlight brengt het vrijstaande ligbad Meisterstück Centro Duo Oval de luxe van duidelijkheid en rust in de badkamer van de Superior Premium Room. In de andere 47 kamers zorgt het gelijkvloerse douchevlak Conoflat voor een bijzonder douchegenot – en dat met maximale veiligheid bij het staan. De in de mattinten Lavazwart en Alpinewit van de Coordinated Colours Collection ingebouwde douches zijn namelijk voorzien van het antislip-oppervlak Secure Plus.

Wereldwijde expertise: KALDEWEI overtuigt internationaal hotelwezen
Wereldwijd overtuigen de douchevlakken, wastafels en ligbaden van KALDEWEI het top-hotelwezen. De geëmailleerde badkameroplossingen voldoen niet alleen aan de hoge esthetische eisen van hoteleigenaren en hun gasten. Ze vallen ook op door een uiterst hoog economisch rendement door de duurzaamheid en het onderhoudsgemak van superieur geëmailleerd KALDEWEI staal. Nog een argument zijn intelligente oppervlakbehandelingen zoals de anti-slip Secure Plus, die optioneel in het oppervlak van het geëmailleerd staal wordt ingebrand en die voor optimale veiligheid bij het staan zorgt tijdens het douchen.

Hotel Indigo Warsaw Nowy Świat – korte beschrijving:
Classificatie: 4 sterren
Aantal kamers: 60 kamers
Producten van KALDEWEI: 11 ligbaden Puro, 1 Meisterstück Centro Duo Oval, 
47 douchevlakken Conoflat met Secure Plus in Lavazwart mat en Alpinewit mat uit de Coordinated Colours Collection

 

Bron: Franz KALDEWEI GmbH & Co. KG. Bewijsexemplaren worden op prijs gesteld.

Tekst
docx  |  2 MB
Alle afbeeldingen
zip  |  36 MB

1 MB

Het huis Smolna40 met zijn speelse façade-elementen, waarin het Hotel Indigo Warsaw Nowy Świat is ondergebracht, was ooit de residentie van graaf Branicki.

Source: Copyright Piotr Gesicki  |  1_KALDEWEI_Hotel_Indigo_Warsaw.jpg


3 MB

De tweepersoonskamers van het Hotel Indigo Warsaw Nowy Świat vallen op dankzij hun minimalisme en elegante wit- en grijstinten, die met de krachtige kleuren van het interieur spannende accenten creëren.

Source: Copyright Piotr Gesicki  |  2_KALDEWEI_Hotel_Indigo_Warsaw_Doppelzimmer.jpg


6 MB

Het meer dan 100 jaar oude gebouw werd na de Tweede Wereldoorlog weer opgebouwd. Hierbij ontstond een opwindende mix van stijlen die in het hele hotel is terug te vinden.

Source: Copyright Piotr Gesicki  |  3_KALDEWEI_Hotel_Indigo_Warsaw_Junior_Suite.jpg


9 MB

Elf ligbaden van de rechtlijnige, puristische KALDEWEI Design-serie Puro overtuigen in de gastenkamers van het Hotel Indigo Warsaw Nowy Świat door hun beschaafde elegantie en het kwaliteitsvolle materiaal.

Source: Copyright Piotr Gesicki  |  4_KALDEWEI_Hotel_Indigo_Warsaw_Puro.jpg


7 MB

Als highlight brengt het vrijstaande ligbad Meisterstück Centro Duo Oval de luxe van duidelijkheid en rust in de badkamer van de Superior Premium Room.

Source: Copyright Piotr Gesicki  |  5_KALDEWEI_Hotel_Indigo_Warsaw_Meisterstueck_Centro_Duo_Oval.jpg


8 MB

De badkameroplossingsen van KALDEWEI vallen op door het grote aantal modellen en de hoge kwaliteit. Het gelijkvloerse douchevlak Conoflat zorgt in 47 kamers van het Hotel Indigo Warsaw Nowy Świat voor een bijzonder douchegenot. In de deels in donkere tinten gehouden badkamers presenteert de Conoflat zich in de kleur Lavazwart mat uit de KALDEWEI Coordinated Colours Collection.

Source: Copyright Piotr Gesicki  |  6_KALDEWEI_Hotel_Indigo_Warsaw_Conoflat_Lavaschwarz_Matt.jpg


2 MB

In de witte gastenbadkamers kiest het Hotel Indigo Warsaw Nowy Świat voor het KALDEWEI douchevlak Conoflat in Alpinewit mat uit de Coordinated Colours Collection. Alle in het hotel ingebouwde douches bieden door de antislip oppervlakbehandeling Secure Plus maximale veiligheid bij het staan.

Source: Copyright Piotr Gesicki  |  7_KALDEWEI_Hotel_Indigo_Warsaw_Conoflat_Alpinweiss_Matt.jpg