(NL)
Pers
Actueel
Detail

Duurzaamheid is meer dan een goed gevoel

KALDEWEI, Ahlen, maart 2019. – „Onze oceanen verdrinken in plastic afval“, meldt het WWF (World Wide Fund For Nature) op zijn website. Volgens de schattingen komt jaarlijks tot wel 12,7 miljoen ton plastic afval in de oceanen terecht. Per jaar wordt er rond de 335 miljoen ton plastic geproduceerd, en het wordt nog steeds meer. De politiek in Duitsland en Europa probeert deze ontwikkeling met nieuwe wetgeving tegen te gaan en heeft daarom besloten bepaalde plastic producten te verbieden. Maar deze maatregel alleen is niet voldoende. Nu al is de enorme hoeveelheid plastic afval namelijk een wereldwijd probleem voor het milieu en met name de oceanen. Plastic bedreigt niet alleen ecosystemen die van levensbelang zijn, maar het vormt ook een bedreiging voor onze eigen gezondheid. Via de voedselketen komt het als microplastic ook in ons lichaam terecht.

KALDEWEI ondersteunt WWF-oceaanbeschermingsprogramma
Het familiebedrijf KALDEWEI behoort tot de Europese marktleiders op het gebied van ligbaden, douchevlakken en wastafels en is sinds 2017 samenwerkingspartner van het WWF. Badkameroplossingen van KALDEWEI zijn vervaardigd uit duurzaam en 100 procent recyclebaar geëmailleerd staal en de onderneming maakt bewust geen gebruik van kunststoffen. Samen met het WWF werkt KALDEWEI aan de ontwikkeling van een <2°-compatibel klimaatdoel. Bovendien sponsort het bedrijf het WWF-oceaanbeschermingsprogramma om minder plastic in de oceanen terecht te laten komen.

Deze sponsoring-samenwerking richt zich in het bijzonder op een modelproject met als doel de verbetering van het afvalbeheer in de Mekongdelta van Vietnam. Vietnam is, samen met andere Zuidoost-Aziatische landen, één van de grootste bronnen van plastic in de oceanen. De redenen hiervoor zijn ontbrekende of gebrekkige systemen voor afvalinzameling, hergebruik of verwijdering. Met ondersteuning van KALDEWEI moet het in het projectgebied ontstane plastic afval worden gerecycled, zodat er minder plastic in de oceanen terechtkomt.

Duurzaamheid uit overtuiging
„De zee is een fascinerende biotoop, waarvan de variatie en schoonheid altijd weer weten te betoveren. De bedreiging van de oceanen en uiteindelijk ook van de mensheid door plastic afval is reëel en we moeten nu actie ondernemen als we deze biotoop willen behouden“, motiveert directeur Franz KALDEWEI zijn betrokkenheid bij de bescherming van de oceanen.

Met de ervaring van 100 jaar kiest nu al de vierde KALDEWEI-generatie voor geëmailleerd staal als 100 procent natuurlijk materiaal. Het is de enige fabrikant in Duitsland die zijn badkameroplossingen over de hele waardecreatieketen zelf produceert. „Duurzaamheid is vast verankerd in het DNA van onze onderneming. Uit volle overtuiging optimaliseren wij iedere dag onze productie en leveringsketen op het gebied van materiaal- en energieverbruik en zorgen we dat onze medewerkers bewust omgaan met hulpbronnen“, benadrukt Franz KALDEWEI de verantwoordelijkheid voor het behoud van een leefbare wereld voor de komende generaties.

Dankzij badkamers voor eeuwig verbonden met het element water
Op de ISH, 's werelds meest vooraanstaande beurs voor innovatieve badkameroplossingen, presenteert KALDEWEI in een bijzondere themazone hoe de onderneming duurzaamheid en milieubescherming invult. Bezoekers ervaren hier ook hoe de badkameroplossingen van KALDEWEI uit geëmailleerd staal een bijdrage leveren aan milieuvriendelijk en klimaatneutraal bouwen. De samenwerking met het WWF staat centraal in een high-end-3D-visualisatie waarmee KALDEWEI zijn gasten via virtual reality een duik laat nemen in de unieke onderwaterwereld van de oceanen en informatie geeft over het samenwerkingsproject.

Bron: Franz KALDEWEI GmbH & Co. KG. Bewijsexemplaren worden op prijs gesteld.

Tekst
docx  |  655 KB
Alle afbeeldingen
zip  |  13 MB
DIN A4
3 MB

„Duurzaamheid is vast verankerd in het DNA van onze onderneming. Uit volle overtuiging optimaliseren wij iedere dag onze productie en leveringsketen op het gebied van materiaal- en energieverbruik en zorgen we dat onze medewerkers bewust omgaan met hulpbronnen“, benadrukt Franz KALDEWEI de verantwoordelijkheid voor het behoud van een leefbare wereld voor de komende generaties. Afgebeeld product: KALDEWEI badkuip Meisterstück Incava.

Source: © KALDEWEI  |  5_1_KALDEWEI_Sustainability.jpg

DIN A4
3 MB

Met de ervaring van 100 jaar kiest nu al de vierde KALDEWEI-generatie voor geëmailleerd staal als 100 procent natuurlijk materiaal. Het is de enige fabrikant in Duitsland die zijn badkameroplossingen over de hele waardecreatieketen zelf produceert. Afgebeeld product: KALDEWEI douchevlak Conoflat.

Source: © KALDEWEI  |  5_2_KALDEWEI_Sustainability.jpg


771 KB

Sinds december 2017 ondersteunt KALDEWEI het WWF-oceaanbeschermingsprogramma.

Banner 2120x2250 4.indd

Colorful sunrise with tall palm trees rising up in the dramatic sky
vietnam landscape
4 MB

Deze sponsoring-samenwerking tussen KALDEWEI en het WWF richt zich in het bijzonder op een modelproject met als doel de verbetering van het afvalbeheer in de Mekongdelta van Vietnam om de oorzaak van plastic afval in de oceanen effectief aan te pakken.

Source: huythoai1978@gmail.com  |  Colorful sunrise with tall palm trees rising up in the dramatic sky

Coral Reef
4 MB

„De zee is een fascinerende biotoop, waarvan de variatie en schoonheid altijd weer weten te betoveren. De bedreiging van de oceanen en uiteindelijk ook van de mensheid door plastic afval is reëel en we moeten nu actie ondernemen als we deze biotoop willen behouden“, motiveert directeur Franz KALDEWEI zijn betrokkenheid bij de bescherming van de oceanen.

Source: Cat Holloway / WWF  |  Fiji